Dupa Alep, rusii vor ataca si Londra

In anii ’80, cand Beirutul era cuprins de flacarile razboiului civil, atentatele teroriste cu masini capcana si rapirile faceau parte integranta din “normalitatea” cotidianului, ce invaluia in fumul exploziilor mormanul de ruine ce altadata fusese numit, pe buna dreptate, Parisul Orientului. Chiar dupa atacul sinucigas asupra ambasadei americane din Beirut, soldat cu 63 de morti, oamenii uneia din numeroasele factiuni islamo-teroriste ce-si disputau orasul au rapit un “diplomat” rus. Dupa 48 de ore, pe aeroportul din Beirut a aterizat un avion ce transporta echipa de “negociatori” trimisa de Moscova. Toti erau membri ai trupelor Spetznaz. In urmatoarele 48 de ore, in Beirut au avut loc, in ordinea asta, cateva evenimente: 1. printr-un mesager rusii l-au anuntat pe seicul ce conducea factiunea armata terorista, ca nu-i dau niciun ban si, in schimb, ii cereau sa le predea omul. 2. seicul a refuzat. 3. “negociatorii” rusi au rapit 4 sau 5 mujahedini si le-au taiat capetele la toti, cu exceptia unuia. 4. Cel lasat in viata a fost trimis la seic cu o cutie in care se aflau capetele taiate, insotita de anuntul ca urmatorul cap care va cadea va fi al seicului. 5. Seicul l-a trimis inapoi, teafar si nevatamat, pe “diplomatul” rus. Asta nu-i o poveste, pe cativa dintre “negociatori” i-am vazut chiar eu, pe Discovery, prin 97-98, intr-un film documentar ce trata intamplarea din Beirut.

Rusii se schimba greu, asa ca in perioada celui de al doilea razboi cu cecenii, acestia i-au putut vedea pe soldatii din trupele speciale defiland prin localitatile cucerite, cu siraguri de pavilioane de urechi atarnate la gat, si taind capete cu toporul pe butucii pusi in pietele din centrul acelorasi localitati.

Inca din 2012, cea mai mare parte a orasului Alep a cazut in mainile “luptatorilor pentru democratie”, Alepul devenind de atunci un simbol al insurectiei siriene. “Loialistii”, adeptii dictatorul Bachar al-Assad, au ramas concentrati in unele cartiere aflate in vestul orasului. “Luptatorii pentru democratie”, ce si-au impartit timp de 4 ani cartierele Alepului, fac parte, in mare, din urmatoarele principale factiuni armate: 1) Jabhat Al- Nosra (Al Qaeda siriana) 15000 de oameni, piese de artileria usoara, 3 tancuri, 350 de vehicule. 2) Jaich El – Islam, 3000 de oameni (islamisti “moderati”, salafisti, dezertori din Armata Siriana Libera – ASL), artilerie usoara, 50 de vehicule militare. 3) Armata de Eliberare – o coalitie formata din factiuni ale ASL, ISIS, Jabhat al –Nosra si grupari diverse de islamisti marocani, ceceni si sauditi. 4) Armata Siriana Libera (ASL) 6000 de oameni, 4 tancuri, 125 vehicule militare. In teorie, gruparile membre ASL sunt legate de Consiliul Militar Suprem al Opozitiei siriene, dar pe teren ASL formeaza aliante cu Jabhat Al- Nosra si ISIS. Incepand din 2012, ASL a beneficiat de antrenament si sprijin logistic din partea Statelor Unite, Frantei si Marii Britanii. 5) Ahrar El-Cham, 15000 de oameni (marea majoritate controleaza periferiile si imprejurimile Damascului), artilerie usoara. Ahrar El –Cham apartine Fratiei Musulmane siriene si are ca scop declarat transformarea Siriei in Stat Islamic sunnit. Este sprijinit financiar si militar de Arabia Saudita, Qatar si Turcia.

Oamenii acestor grupari au instaurat democratia in Alep, cum a instaurat-o si ISIS in Raqaa, pana in iulie 2016, cand au intervenit fortele lui Assad pe pamant si rusii, tot asa de neschimbati, din cer. Primele au incercuit orasul, iar rusii au bombardat Alepul ca pe Groznai, in loc sa-l bombardeze cum a bombardat Obama convoaiele de cisterne cu petrol ale Statului Islamic. Si au facut-o pentru ca la rusi nu e ca la americani, unde soldatii se duc la puscarie daca l-au impuscat pe mujahedinul care avea kalashnikovul in mana, dar n-a apucat sa traga primul pentru ca l-a omorat GI-ul, asa, preventiv. Apoi rusii si fortele lui Assad au incetat focul si le-au oferit civililor culoare de trecere protejate. Acestia au refuzat, pentru ca, daca ar fi facut altfel, i-ar fi lasat pe “luptatorii pentru democratie”, pe care i-am insirat mai sus, fara scuturi umane. Asa ca rusii, care scuturilor umane le taie urechile si capetele, au reluat bombardamentele aeriene, iar fortele lui Assad inaintarea. Dupa bombardament, rusii si Assad au oferit, iar, culoare de trecere protejate pentru civili, dar “scuturile umane” au refuzat din nou. Asa ca, rusii si Assad au continuat sa omoare civili si copii nevinovati si sa distruga spitalele si sa aduca daune irecuperabile mediului ambiant, in timp ce lumea civilizata a incercat sa-i protejeze, cumva, pe rebelii moderati anti -Assad din Al Qaeda, El Cham si Al-Islam.

Dar cum nu le-a tinut seicului si mujahedinilor din Beirut, asa nu le-a tinut nici jihadistilor sunniti sa-si foloseasca uriasa retea de tuneluri si adaposturi subterane din Alep, distrusa de bombe, fiind nevoiti sa se retraga ieri intr-un perimetru limitat la cateva cartiere din estul Alepului. Ca asa ii taie capul pe rusi sa duca un razboi cu taietorii de capete!
Acum, cand, din cauza rusilor, de Alep si de democratia islamista siriana s-a ales praful, vad ca seful MI6, Alex Younger, atrage atentia ca actiunile rusesti din Siria vor avea un rezultat tragic, care ar putea pune in pericol securitatea Marii Britanii. Cica, zice el, rusii ar fi facut acolo un desert pe care l-au botezat pace! Altfel, cu Al Qaeda, ISIS si Fratia Musulmana, stapane pe Orientul Mijlociu, securitatea Marii Britanii era ok! Din fericire, de fortele irakiene, care rad Mossul-ul casa cu casa, ca sa-i scoata pe jihadistii Statului Islamic din el, seful MI 6 a uitat. Oricum, Younger pare a fi la fel de inteligent ca James Clapper, pana de curand seful tuturor agentiilor de informatii americane, cel care spunea in urma cu cativa ani “Frăția Musulmană este o grupare eterogenă, eminamente laică, care a renunțat la violență și a denunțat Al-Qaeda.”

http://news.sky.com/story/mi6-boss-uk-wont-be-safe-until-syria-war-ends-10687700

 

 

3 comentarii

 1. Anton Costescu · · Răspunde

  Ca de obicei, o foarte buna analiza.
  Intamplarea de la Beirut este autentica si, mai mult, cele 4 corpuri fara capete au fost
  facute bucatele mici cu lama de „specialistii” Spetnatz in fata celui de al cincilea prizonier.
  La Beirut nu era insa vorba de mujahedini (luptatori pentru libertate) ci de combatanti inarmati ai factiunilor participante la razboiul civil.
  Eroarea colosala a sunitilor, pe care o tin minte si acum, a fost sa ia prizonier un „diplomat” rus.
  Sa nu se mai spuna ca nu stiu cu cine au de-a face.

 2. johnsamihaian · · Răspunde

  …excelent articol… am inteles mai multe lucruri despre „situatia din teren”… multumesc!

  ____________________ John Samihaian 0744 644 113 – Orange 0737 343 289 – Vodafone skype: john.samihaian john.samihaian@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: