Interziceti deviationismul electoral!

fidel_cu_trabuc_30378400

Referendumul, chestia asta suspecta care se ascunde sub numele de „consultarea poporului”, a inceput, si nu de ieri de azi, sa creeze probleme din ce in ce mai mari democratiei, despre care dexul zice ca este “forma de guvernare în care supremația aparține poporului”.

Democratia populara – nivelul cel mai inalt atins vreodata de democratie si de unde, din pacate, democratia a fost data jos – a realizat imediat ca Referendumul e ceva care pute rau, asa ca l-a interzis sau l-a folosit, parfumat, numai cand poporul trebuia sa raspunda la intrebarea daca vrea pace sau nu.

Democratia sociala, sau neo- marxista, o forma de democratie aproape la fel de buna ca aia populara, apeleaza inca, destul de des, la Referendum. Si pentru ca este soft, de aia nu e perfecta ca aia populara, Referendumul i-o trage de multe ori peste bot. Asa s-a intamplat, in 2005, in Franta, cand Constitutia Europeana a fost respinsa de 54,87% din alegatori, sau in Irlanda, in 2008, cand alt popor, tot tampit, cum sunt toate popoarele – si aici elitele au dreptate, cum au intotdeauna – a spus NU Tratatului de la Lisabona.

Si au mai fost cazuri cand Referendumul s-a dat in fapt si in stamba, numai ca la Brexit a pus-o rau de tot. Atat de rau, incat democratia sociala de la Bruxelles a inceput sa discute in grupurile de lucru si in diverse comisii ( unele mai transparente si mai democratice decat celelalte) despre deriva catre populism a Europei si rolul primordial si nefast jucat de Referendum in acest trend ingrijorator. Asa ca, din ce in ce mai multi purtatori de cuvant ai Democratiei sociale au inceput sa vorbeasca despre contrabalansarea deviationismului plebiscitar cu ajutorul Justitiei, si ea tot sociala, si al parlamentelor. Si de la vorba au trecut la fapta – a se vedea ce i se intampla acum Referedumului in Marea Britanie.

Unii ar putea spune: “sa renuntam la referendum, pentru ca poporul are posibilitatea sa-si faca auzita vocea si sa-si exprime vointa la alegeri.” Si vor avea dreptate, cand si daca vor vorbi asa. Pentru ca atunci, la alegeri, poporul este consultat si decide ce parlament, presedinte sau cancelar vrea vointa lui suverana.

Asadar, DA pentru alegeri si un NU hotarat Referendumului…. Asta doar pana este ales unu’ ca Trump. Care nu se pupa cu inaltele standarde ale democratiei sociale. Se pupa cu poporul si cu realitatea! Atunci observa unii, pe buna dreptate, ca alegerile astea mult laudate se pot transforma, cand ti-e lumea mai draga, intr-un referendum anti –sistem! Iar referendum?!  Da, iar! Chiar  ala care i-a putit democratiei populare si care ii stramba nasul acum si democratiei sociale!

Si atunci, ce e de facut?

In 1963, tanarul comunist Bernard Kouchner l-a intervievat pe Fidel Castro

“De ce nu organizezi alegeri libere? “ l-a intrebat viitorul ministru francez pe Fidel.

“Ah alegeri; sunt o chestie depasita, o porcarie!” a raspuns acesta.

Prin urmare, democratia sociala trebuie sa inceapa sa analizeze – prin grupurile de lucru si komisiile elitiste de la Bruxelles –  dezastrul provocat de alegeri in Statele Unite si sa ajunga cat mai rapid, pentru binele nostru al tuturor, la singura concluzie pe cat de logica pe atat de castrista: ca ele sunt depasite, ca si Referendumul. Castro si ai lui pot depune marturie – sunt si acum la putere. Asadar, in numele democratiei sociale, elita trebuie sa stranga de gat principalul principiu al democratiei: suveranitatea poporului.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: