Zidul din Munchen

1611062214530090

Zidul Berlinului a cazut. Acum, a fost ridicat Zidul din Munchen. Este mai inalt decat inaintasul sau, pentru ca masoara 4 metri inaltime. El va separa cartierul rezidential Neuperlach, din Munchen, de centrul de refugiati aflat la 100 metri departare; acolo sunt cazati, momentan, 160 de solicitanti de azil.

Zidul nu-i va opri pe germani sa plece, chiar li se recomanda asta, ci ii va impiedica pe vecini, toti tineri si in putere, sa intre. Experienta le-a aratat germanilor ce se intampla cand acestora li se da drumul inauntru. Merkel i-a primit in Germania, dar locuitorii din Neuperlach nu vor sa-i primeasca in cartierul lor. Au mers la tribunal si au cerut aprobare pentru ridicarea unui zid, care sa le asigure o izolare fonica eficienta si sa le pastreze stabila valoarea propietatilor. Au primit aprobarea si Zidul a fost ridicat. Asa  a facut si Viktor Orban, numai ca el nu a cerut aprobarea nimanui. Acum, nemtii se muta in Ungaria.

Daca Hillary Clinton se opune construirii unui zid la granita cu Mexicul, Angela Merkel n-a reusit sa impiedice construirea unui zid la Munchen. Pentru ca Germania nu mai are granite exterioare, ca si Europa, “granitele” de protectie se ridica acum in interior, in orase. Pentru ca oamenii incearca sa se apere; instinct normal de-a lungul intregii istorii a umanitatii, acum ajuns rasist si xenofob. În urmă cu două sau o mie de ani,  te aparai cu sabia. Azi, pentru ca ne-am civilizat, te apara legea. Iar când sabia sau legea nu mai au nici o putere, este folosit zidul. Post modernismul multicultural a deschis drum spre un alt Ev Mediu.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3909922/A-12ft-high-Munich-Wall-built-protect-locals-German-city-camp-young-migrants-living-community.html

Reclame

Un comentariu

  1. bunica sabela · · Răspunde

    Daca nu vor exista trupe inarmate care sa-l pazeasca non-stop, zidul ala e foarte usor de escaladat de catre pegra civilizatiei pamantene…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: