Doar 16 persoane judecate pentru instigare la ura; foarte putin!

raluca-pruna-se-intalneste-azi-cu-presedintele-cedo

Ministrul justitiei, doamna Raluca Pruna, a participat ieri la o dezbatere cu titlul „Extremismul de dreapta și instigarea la ură.” Doamna Raluca Pruna nu a participat la o dezbatere cu titlul “Extremismul de stanga si instigarea la ura”, pentru simplu fapt ca organizarea unei astfel de dezbateri ar insemna tocmai extremism de dreapta si instigare la ura, asa ca nimeni nu indrazneste sa organizeze asa ceva. Asta una, si a doua: pentru ca extremismul de stanga nici nu exista si daca exista el nu are nicio legatura cu stanga, asa cum terorismul islamic nu are nicio legatura cu islamul. Si cum tehnocratia la noi nu are nicio legatura cu politica… cu politica de stanga.

Asadar, tehnocratul ministru al justitiei, Raluca Pruna, nu a discutat la simpozionul “Extremismul de stanga si instigarea la ura”, despre neo-marxistul Bogdan Bob Radulescu -fost vice-presedinte USR Cluj – ala cu “scarba de religie ortodoxa….asteptați-ne pe noi să dăm buzna peste voi în cur..le voastre de biserici și să vă predăm evoluția cu torțe în mâini”, ci a discutat la dezbaterea “Extremismul de dreapta si instigarea la ura” despre extremismul dreptei din Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia si, spune chiar ea: “modul extremist, as indrazni sa spun tehnocrata fiind, in care sunt promovate la noi valorile traditionale.”

Pentru ca, la noi, valorile traditionale nu sunt promovate cu explozibilul, kalasnikovul, pistolul, bata de baseball, ciomagul si torta, ci cu petitia, unii ar putea crede, din ce spune tehnocrata Raluca Pruna, ca petitia a devenit o forma de exprimare a opiniilor de dreapta. Asadar ea, petitia, este extremista! Dar pentru ca nu am ajuns inca pana acolo, e posibil sa ajungem dupa alegeri, singura concluzie logica la care mai putem ajunge, este aceea ca valorile traditionale sunt, prin ele insele, forme extremiste de manifestare ale politicii de dreapta. Trebuie sa subliniez ca interpretarea Ralucai Pruna nu are nicio legatura cu neo-marxismul, ci cu tehnocratia.

Ca si declaratia ei, facuta la aceeasi dezbatere: “Din 2002, avem 16 persoane trimise in judecata pentru rasism si xenofobie; e foarte putin.”

Aici, unii ar vorbi despre stahanovismul justitiar al Ralucai Pruna. Eu n-am sa o fac, pentru ca ministrul are dreptate: la un popor format in marea lui majoritate din pastratori si promotori ai valorilor traditionale, asa ceva poate fi explicat, dar nu si iertat. Insa poate fi schimbat, in bine, poporul!

In Europa occidentala, minunea asta s-a intamplat. Asa ca, dupa alegeri, unii spera ca si Realitatea,  extremista asta de dreapta, sa fie schimbata. De aia vor vota USR. Ca sa ajungem si noi, din toate punctele de vedere, in Europa, unde, déjà, spunea tot Raluca Pruna, “lumea… încearcă să identifice forme mai subtile de xenofobie și de rasism.”

Asadar, cu mult mai multe condamnari, pentru o viata mai buna, pentru forme mai evoluate si mai subtile, de modernitate si progres!

http://www.agerpres.ro/justitie/2016/11/01/raluca-pruna-din-2002-avem-16-persoane-trimise-in-judecata-pentru-rasism-si-xenofobie-e-foarte-putin-16-14-26

 

Anunțuri

Un comentariu

  1. Ar fi de ras daca n-ar fi de plans.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: