Bruxelles: “Morții mă-sii de democrație!”

jean-claude_juncke_2974788b

Când e beat, domnul Jean Claude Juncker –președintele Comisiei Europene – e sincer. Într-unul din desele sale momente de sinceritate, Juncker a destăinuit cum funcționează „democrația” europeană: „Noi decidem ceva, apoi facem cunoscut și așteptăm un timp pentru a vedea ce se întâmplă. În cazul în care nu există niciun mare protest și nici revolte, deoarece majoritatea oamenilor nu au nicio idée despre ceea ce s-a hotărât, continuăm pas cu pas, până când nu mai există nicio cale de întoarcere.”

Numai că, din când în când, niște firișoare de nisip populiste, extremiste, din astea, se strecoară în mecanismul democratic al UE și-l gripează: Brexit, Polonia, Orban, Zeman, Fico, împreună cu cel mai urât azi de Bruxelles, cu Referendumul.

Atunci, lui Claude Juncker nu-i mai arde să decidă, să pas cu pas; i se schimbă starea. La ultima conferință găzduita de Institutul Jacques Delors, din Paris, domnul Jean Claude Juncker – președintele Comisiei Europene – s-a dus treaz. Normal, deprimat, Juncker, altfel un tip vesel, a ținut un discurs trist și plin de amărăciune:

„Uitați Statele Unite ale Europei, federalismul, o Uniune puternică, abolirea frontierelor. Nu mai sunt decât o iluzie, un vis pe care puteți să-l închideți în sertarul cu amintiri. Trebuie să devenim conștienți și să ne oprim din vorbit, pentru că așa nu ajungem nicăieri. Și cine sunt vinovați de acest eșec? Guvernanții, capitalele care nu vor să-și piardă puterea, birocrația de la Bruxelles? Nu! Este vina cetățenilor!”

http://www.dreuz.info/2016/10/10/jc-juncker-adieu-aux-etats-unis-deurope-cest-la-faute-des-citoyens/

Și Juncker a încheiat, în lacrimi: „Pe scurt, totul a fost o glumă. Timp de 60 de ani am crezut într-un basm. I-am sărbătorit pe Spinelli și Adenauer, care acum odihnesc în pace.”

Cu toate că lui Spinelli și Adenauer nu le mai pasă de UE, nu pot să nu remarc că și Joachim Gauck, președintele Germaniei, o țară ca afară, este pe aceeași frecvență democratică cu Juncker. “Nu elitele sunt problema, ci poporul constituie problema.” – a constatat el, de curând, revoltat că mai sunt nemți care gândesc altfel decât el, Merkel și….decât elitele.

 

Așadar, poporul e de vină! Cum ucide el federalizarea cu Afganistan, Somalia, Nigeria, Pakistan Siria, Irak, astea. Cum nu ne lasă, cetățenii ăștia, să avem noi, elitele, o Uniune puternică, cu granița la Yaounde, Lahore și Fayzabad. În morții mă-sii de democrație, cu cine a inventat-o!

 

 

 

Reclame

5 comentarii

 1. bunica sabela · · Răspunde

  Culmea ironiei, oligofrenii astia chiar au dreptate dintr-un punct de vedere.
  NOI, popoarele europene, purtam vinovatia. Noi ca popoare, dar si NOI ca indivizi.
  Suntem vinovati ca am dormit (unii mai dorm si acum somnul cel de moarte!) si i-am lasat sa faca ce-au vrut din noi si cand au vrut, in atata amar de ani!
  Suntem teribil de vinovati ca nu am sarit pe ei, asa cum pe deplin meritau (toti si fiecare in parte), cu topoarele, coasele, buzduganele, care cu ce-a avut prin batatura, in toate momentele lor de elucubratii inepte patetice schizoide!
  Io as zice ca nici acuma nu ar fi prea tarziu!
  Pentru ca asemenea jeguri (nici macar epitetul de „individ” nu-l merita!), adapate timp de zeci de ani cu cretinismele „filosofice” ale Scolii de la Frankfurt si cu „sponsorizarile” sorosiste, nu inteleg decat de limbajul fortei fizice! Neo-marxisti=Bolsevici denaturati, deh…

 2. Manuel Transmission · · Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: