Cocktailul Molotov

953936-un-policier-devant-la-carcasse-d-un-vehicule-de-police-incendie-a-viry-chatillon-le-8-octobre-2016

În intersecția de la marginea “zonei urbane sensibile”, Grande Borne, din Viry-Châtillon, “tinerii” cartierului atacă mașinile oprite la stop: geamuri sparte cu bâtele, poșete și bijuterii smulse, bani luați cu japca. Ca în intersecțiile din orașele Africii de Sud. Globalizare. Așa că, primarul a dat dispoziție ca în intersecție să fie instalată…o cameră de luat vederi. Camera de luat vederi a fost incendiată cu ajutorul unui cocktail Molotov. Primarul a dat dispoziție să fie instalată o camera de supraveghere nouă. Camera de supraveghere nouă a fost distrusă, și ea, cu ajutorul unui cocktail Molotov. Administrația locală a instalat o altă cameră de supraveghere, dar a schimbat tactica: a trimis în intersecție două echipaje de poliție, să o pazească!

“Tinerii” n-au schimbat nimic: sâmbătă, ziua în amiaza mare, 20 de cagulați înarmați cu bâte de baseball au atacat mașinile de politie, le-au spart geamurile și au aruncat peste politiștii din interior…cocktailuri Molotov. Apoi au plecat, lăsând în urma lor două mașini și 4 polițiști în flăcări. Unul se zbate acum între viață și moarte, fiind în comă indusă, ceilalți 3 prezentând arsuri mai puțin grave.

A fost momentul în care a intervenit, ca după fiecare atentat terorist, cu eficacitatea recunoscută, Bernard Cazeneuve. Ministrul de interne le-a făcut observație “tinerilor”: “Sunteți niște sălbatici și niște lași”. Apoi a trimis în intersecția cu pricina niște trupe cu căști, arme și scuturi. Multe trupe cu căști, arme și scuturi. Să vadă cei din Viry-Châtillon că Franța are și așa ceva. Apoi trupele vor pleca. După care, ca în Africa de Sud, “tinerii” vor ataca mașinile oprite la stop. Și primarul va instala o camera de supraveghere. Pe urmă, Molotov, cocktailul….

 

 

Anunțuri

2 comentarii

  1. Ionel Andriescu · · Răspunde

    Domnule Calehari, aseara dl Banciu ne-a spus ca in Franta nu mai misca nici un terorist. Se aresteaza pe capete pana si rudele teroristilor din Fanta sau chiar si din Siria. Din momentul atentatului de la Charlie Hebdo dl Banciu nu mai conteneste sa ne vorbeasca despre calitatea exceptionala a luptatorilor anti-tero francezi (cei mai buni din lume) sau despre intrasigenta politicienilor si a sistemului juridic francez. De vreo doi ani de zile rad cu lacrimi la emisiunea Lumea lui Banciu dar consider ca totusi lucrurile nu sunt in regula. Eu am avantajul ca am trait vreo 5 ani la Paris si vreo 12 la Los Angeles, ma mai informez din presa, radio si tv de limba engleza si franceza dar ma gandesc la telespectatorii care daca iau de bune spusele lui Radu Banciu nu mai inteleg nimic din ceea ce se intampla in Franta si in lume.
    Fara sa va cer permisiunea am postat pe Facebook unele articole de ale dvs, sper ca nu va deranjeaza.

    S-auzim numai de bine!
    Ionel Andriescu

  2. Si eu m-am lamurit cu Banciu, asa ca ma renuntat demult sa-l mai urmaresc. Nu-i nevoie sa-mi cereti permisiunea sa postati textele mele, dimportiva, faceti-o si eu va multumesc! :)) La buna vedere!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: