Bismarck, Merkel și Mahomed

Bismarck, primul cancelar german, a inventat și introdus în Germania sistemul de pensii. Merkel, ultimul cancelar german sau, în fine, unul dintre ultimii, dacă este să ne luăm dupa gura prăpăstioșilor – care sunt siguri că în 20 de ani, Germania va avea un cancelar pe al cărui părinte îl chema Kemal, Metin sau Mohamed – nemaiavând ce să inventeze în domeniul protecției sociale, a hotărăt să facă măcar atât: să-i asigure invenției lui Bismarck o viață veșnică.

Sistemul de pensii creat de Bismarck se baza pe o demografie mare. Acum, în Germania, demografia este pe undeva pe la 1.1 – în loc de 3 sau 4, ca în vremea cancelarului inventator – așa că Merkel s-a gândit să aducă din alte părți oameni, mulți, învățați cu munca, care să suplinească prăbușirea demografică și să transforme sistemul de pensii într-un perpetuum mobile.

Din alte părți, adică din Siria, Irak, Afganistan, Algeria, Somalia si Gambia. – toate cunoscute, atunci când vine vorba de muncă, ca Germanii ale Orientului. Că așa este, o demonstreaza realitatea: din cei 1,3 milioane de musulmani intrați în Germania anul trecut, 54 și-au găsit deja de lucru la Deutsche Post.

Merkel este foarte mulțumită. Germanii la fel. De Bismarck nu mai zic. Bine, unii vor zice că de la 54 la 1,3 milioane e cale lungă și vor întreba: ce fac restul? Restul fac ce au făcut de secole, la ei acasă, în “Germaniile Orientului”.

1026947602

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: