În Franța, Frontul Național se înarmează

7090518

În noaptea de marți spre miercuri, 3 sirieni și 2 kuweitieni se aflau într-un bar din Cartierul Latin – nu-i banc – plănuind achiziționarea a 4 puști de asalt, de tip kalașnikov, pentru suma de 600 de euro. Până aici, nimic ieșit din comun. Ce altceva să facă 5 arabi aflați într-un bar parizian?! Numai că, „filajul” i-a observat pe cei cinci fotografiind, din toate pozițiile, catedrala Sacre Coeur, așa că forțele BAC (brigada anti-criminalitate) au fost alertate și cei 5 “turiști” au fost arestați. După audieri, vineri, au fost puși în libertate. Politia a îndemnat, nu se știe pe cine, „la prudență”, iar o sursă judiciară a declarat că „în acest stadiu nu există niciun element care să facă legătura cu un act terorist.”

Le rămâne astfel francezilor, din nou, libertatea să observe, la unul dintre următoarele atentate teroriste, apariția surprinzătoare a acestui element. Poliția, serviciile de informații si presa franceză nu vor să le influențeze, în vreun fel, capacitatea de analiză și decizie.

Acum, să ne imaginăm întâmplarea, schimbând doar personajele, într-un registru ușor diferit: “În noaptea de marți spre miercuri, 5 francezi – membri ai Frontului Național – se aflau într-un bar din cartierul Latin, plănuind achiziționarea a 4 puști de asalt, de tip kalașnikov, pentru suma de 600 de euro. Ce altceva ar fi putut face 5 membri ai Frontului Național într-un bar din Paris, decât să transforme în realitate, în sfârșit, visul de o viață al Direcției generale de supraveghere internă. Până aici, nimic deosebit. Numai că, “filajul” i-a observat pe cei 5 extremiști de dreapta fotografiind din toate pozițiile Marea Moschee din Paris, așa că forțele BAC au intervenit și cei 5 “identitari” au fost arestați. Dupa anchetă, acestia au fost puși….”

Mă opresc aici, nu numai pentru că se știe unde i-ar fi “pus” autoritățile franceze, dar ne putem imagina foarte ușor și ce ar mai fi rămas din “capacitatea de analiză” a francezilor, după ce presa internă și internațională ar fi tratat evenimentul cu echidistanța și profesionalismul obișnuit: “Clanul Le Pen atacă Marea Moschee” – “Extrema dreaptă plănuiește eliminarea totală a musulmanilor francezi”.

Cinci europeni, sau cinci americani, care nu sunt musulmani, stau într-o ceainărie din Mecca, după ce au fotografiat pe ascuns Kaaba, și plănuiesc achiziționarea de armament….Au fost puși în libertate.

http://www.lepoint.fr/justice/cinq-syriens-arretes-a-paris-pour-avoir-voulu-acheter-des-kalachnikovs-14-09-2016-2068354_2386.php

https://francais.rt.com/france/26462-paris–individus-kalachnikov-liberes

 

 

 

Reclame

3 comentarii

  1. Domnule, dumneata chiar vrei sa ii obligi pe unii oameni sa gandeasca ????

  2. Domnule, dumneata chiar vrei sa ii obligi pe „unii” oameni sa gandeasca ????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: