Umbra lui Churchill a vorbit în parlamentul francez

0,,18264470_303,00

Ieri, primul ministru Manuel Valls a ținut un nou discurs în fața deputaților francezi. A fost, ca și în alte ocazii, ferm, chiar dur în expozeul său. Un Churchill a la francaise. Dacă veritabilul Churchill le promitea englezilor că vor avea parte, în schimbul victoriei, de lacrimi, sânge și sudoare, Valls, umbra lui galică, le promite francezilor, periodic, în schimbul capitulării, noi atentate și mai multe victime nevinovate.

Valls a spus ieri: “Chiar dacă aceste cuvinte sunt dure este de datoria mea să le pronunț: vor mai fi alte atentate și vor mai fi și alți nevinovați uciși. Noi trebuie nu să ne obișnuim, niciodată, dar să învățăm să trăim cu această amenințare. Să trăim cu ea și s-o combatem.”

Spre deosebire de speech-urile anterioare, când a spus “trebuie să ne obișnuim să trăim cu ….”, acum Valls i-a introdus pe “nu” și “niciodată”. Normal, doar a vorbit după al treilea masacru în 18 luni.

Și-l pot imagina francezii pe Churchill spunându-le englezilor “Trebuie să învățăm să trăim cu naziștii. Să trăim cu ei și să-i combatem”? Azi, când președintele Franței anunță, cu doar câteva ore înainte de masacrul islamist de la Nisa, că va ridica starea de urgență și că lupta împotriva extremei drepte trebuie să înceapă (!), francezilor numai de „extremistul” ăla nu le arde.

Împușcați, aruncați în aer, decapitați, înjunghiați, tăiați, călcați cu mașina, francezii rămași în viață sunt ocupați: guvernează prin comemorări și luptă împotriva terorismului islamic prin ceremonii de compasiune și minute de tăcere. Totul cu un singur scop: să aibă parte de sânge și lacrimi.

http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2016/07/19/97001-20160719FILWWW00387-valls-la-france-doit-s-attendre-a-d-autres-attentats-et-d-autres-innocents-tues.php

 

 

 

Anunțuri

3 comentarii

 1. bunica sabela · · Răspunde

  „… să învățăm să trăim cu această amenințare…”
  Ma roade o curiozitate: ce mama draq ingurgiteaza astia, ce droguri?!
  Se dau cumva „la liber” in Franta?

 2. Dementza.
  Lundi, le premier ministre Manuel Valls avait vigoureusement défendu la prolongation de l’état d’urgence pour une durée de trois mois supplémentaires, mais le gouvernement et le président de la République, François Hollande, ont satisfait à une demande d‘une partie de la droite qui demandaient une prorogation de six mois.
  Daca intre Valls/Hollande, a ajuns sa mi se para Hollande personajul pozitiv…..dementza…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: