Politician elvețian judecat pentru că a fost ironic față de musulmani!

topelement

2016 – Elveția: Jean-Luc Addor, consilier național în cantonul Valais, politician al Uniunii Creștin Democrate, va fi trimis în judecată pentru că a fost ironic! Pe 22 august 2014, Jean-Luc Addor a postat pe Facebook și Twitter un articol apărut în ziarul „20 Minutes”, în care era descris un schimb de focuri ce avusese loc în moscheea din St-Gall, soldat cu un mort. Înainte de a posta articolul, Jean-Luc a scris: „Vrem mai mult!”

Prin urmare, Consiliul Central Islamic Elvetian (CCIS) a reacționat și a depus plângere penală împotriva politicianului: l-a acuzat de rasism! Vineri, Ministerul public a depus actul de acuzare în fața tribunalului districtual.

Într-un comunicat difuzat tot vineri, filiala UDC din Valais a acuzat Ministerul public „că face treaba murdară a islamiștilor” și a calificat drept „ironică” remarca lui Jean-Luc Addor. Totuși, zic eu, Jean-Luc Addor poate fi mulțumit: pentru că este elvețian și nu e neamț, așa că a stat 2 ani fără să fie judecat și pedepsit de justiția Centralei islamice.

Pomeneam de nemți, pentru că în urmă cu câteva zile, în Germania, au fost reținute în urma unor razii ale forțelor de poliție 61 de persoane care au postat pe rețele de socializare „mesaje de ură”. Nu este vorba de o contra reacție la o lovitură de stat eșuată, dată de armată – ce are Germania nu se mai poate numi armată. Este vorba de strângerea și pedepsirea celor care nu sunt de acord cu politica imigrațională și multiculturală a guvernului german și-și exprimă dezacordul public.

În Germania, spre deosebire de Turcia, este democrație, așa că poți să nu fii de acord cu guvernul, cu condiția să-ți ții gura. Unii dintre nemții care n-au înțeles această minimală cerință a democrației germane au fost condamnați deja la pedepse cu închisoarea sau amenzi deloc simbolice.

De asta spuneam că Jean-Luc Addor are noroc că-i elvețian. Să-l țină norocul! Însă, acolo unde ironia începe să nu mai fie în siguranță, nici democrația și nici norocul nu mai au zile multe.

http://www.lematin.ch/suisse/JeanLuc-Addor-juge-pour-discrimination-raciale/story/30140458?utm_medium=Social&utm_campaign=Echobox&utm_source=Twitter&utm_term=Autofeed#link_time=1468620075

 

Reclame

2 comentarii

  1. bunica sabela · · Răspunde

    Consiliul Central Islamic Elvetian?!
    Asa se numeste, mai nou si in spiritul multiculturalist neo-marxist, buda publica in Elvetia?
    E clar. Musai de tras apa dupa Europa de vest. Din pacate…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: