Bernard Cazeneuve, noul jandarm din Saint – Tropez

8df08c_818eb2e4d9464018a5cf92c0290b1f3e

Pe 21 decembrie 2014, la Dijon, Nasser – mamă algeriană, tată marocan – s-a suit la volanul mașinii și mergând prin centrul orașului a zburat de pe trotuar, conform fatwa ce tocmai fusese dată de Statul Islamic, cât de mulți necredincioși a putut. De francezi e vorba. A strigat tot timpul “Allah Akbar”. Nasser nu a fost considerat de majoritatea presei franceze și de autorități, un jihadist sau un “lup solitar” islamist. Nasser a fost încadrat la “dezechilibrați psihici”, mai ales că, din fericire pentru media franceză de stânga, avea antecedente. Procurorul Dijonului a declarat că Nasser este tipul de om sentimental, foarte impresionat de soarta copiilor ceceni și palestinieni, așa că nici vorba de act terorist. În duminica aceea, Nasser a călcat cu mașina 13 francezi ce așteptau să sărbătorească Crăciunul.

Pe 22 decembrie 2014, la Nantes, Sebastien S. (francez convertit la islam) s-a suit la volanul unei camionete și a intrat în plin, strigând Allah Akbar, în mulțimea aflată în centrul orașului pentru cumpărăturile de Crăciun. Respecta astfel, și el, fatwa Statului Islamic, care ordona credincioșilor să-i omoare pe necredincioși oriunde îi întâlneau. Rezultatul “plimbării” lui Sebastien cu mașina: 17 răniți, 5 în stare gravă. Procurorul Republicii – Brigitte Lamy – a declarat că nu este vorba de un act terorist, ci de un “act izolat”. Normal din moment ce fusese singurul atentat din ziua aceea la Nantes.

Pe 14 iulie anul acesta, la Nisa, Mohammed Lahouaiej Bouhlel s-a pregătit mai bine. A închiriat un camion de 19 tone, a pândit 9 ore momentul potrivit, timp în care polițiștii francezi au așteptat să fie serviți cu înghețată, apoi a intrat în plin în oamenii ce sărbătoreau 14 iulie pe Promenade des Anglais: 84 de morți și 100 de răniți. A strigat Allah Akbar numai la final, când a intrat într-un schimb de focuri cu polițiștii.

Așadar, al 3-lea atentat islamist în Franta, în interval de 19 luni, în care teroristul aflat la volanul unei vehicul a intrat în mulțime. În situația asta, Bernard Cazeneuve, ministrul de interne francez, cel care a devenit vestit nu numai pentru profesionalismul desăvârșit cu care își poartă retardul sever, dar si pentru declarația “a chema la jihad nu constituie o infracțiune”, o comite din nou și declară presei: “avem de-a face cu un atentat de tip nou.”! O afirmație siderantă, dacă ar fi aparținut altcuiva, dar normală atunci când o face cel care, după atentatele din noiembrie, anunța ca masură importantă de combatere a terorismului islamic “importarea” din Algeria și Maroc a 300 de recitatori ai Coranului!

Mare dreptate au cei care consideră că guvernarea franceză, din punct de vedere al asigurării securității și siguranței propriilor cetățeni, seamănă cu cea a unui stat african eșuat.

 

Anunțuri

4 comentarii

    1. Da, dar daca n-a spus asta pe CNN, BBC sau la televiziunile franceze, nu este adevarat. :))

  1. […] Autor: Bogdan Calehari […]

  2. Da, ma uitam la comentariile unor francezi – dadeau vina pe primarul Nisei, pe focurile de artificii, pe prefect, dar n-au spus un cuvant depre islam si teroristii lui. Asa ca, astea de mare tonaj pe 4 roti, camioanele, trebuie trecute, obligatoriu, pe lista neagra. :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: