Prestigiul lui Pavlov

screenhunter_314-nov-24-10-15

Se uită lumea pe BBC și vede, să spunem, o englezoică în vârstă, care declară reporterului că a votat pentru Leave, fără să știe nimic despre Uniunea Europeană. După ce a ajuns acasă, marturisește ea, a intrat pe Google să se informeze și a văzut acolo că UE este ceva bun. Iar pentru că a aflat în sfârșit asta, s-a decis să ceară reluarea referendumului.

Nu contează acum că venerabila doamnă le face apoi, știrea fiind preluată, aceeași destăinuire francezilor France Tv, germanilor  ZDF sau romanilor Pro Tv – să spunem. Ce este important, este că mai nimeni nu-și pune problema dacă informația primită este corectă; dacă doamna chiar a trecut prin experiența asta de viață; dacă chiar a votat Leave; dacă…. spune adevărul. De ce? Pentru că aici vorbim de BBC, de France Tv , de…de nume mari. Cu Prestigiu.

Ce se întâmplă însă, când Televiziunea Poloneză de Stat face public un document, pe care îl anexează pe site-ul ei, din care unii află că Germania și Franța au intentia să ceară ca UE sa devină un super stat, cu armata, servicii secrete, cod penal și fiscal. Nu contează acum că știrea bombă a Televiziunii poloneze nu este preluată de media internațională. Ce contează este că lumea începe, și asta nu-i rău, să-și pună întrebări: este sursa de încredere? este documentul fals, nu e? spune adevărul TVP?

De unde, deodată, atâta înțeleaptă prudență? De ce cu BBC mumă si cu TVP ciumă? Un răspuns ar fi: TVP nu este un nume mare, cu prestigiu, iar a venit vorba de el!, așa că este posibil să dezinformeze, să mintă. Cu toate că, s-a dovedit de atâtea ori, și cineva fără prestigiu poate spune adevărul. Riscă însă să nu fie crezut. Adevărul este atunci minciună. Pentru că nu este aureolat de prestigiu. Dacă însă cel care minte are prestigiu, minciuna devine adevăr. Aureolat. Cu toate că, s-a dovedit de atâtea ori, mulți dintre cei cu prestigiu sunt mitomani irecuperabili.

Și nu pot atunci să nu las deoparte BBC & Co pentru a mă gândi la Pavlov. Pentru că Pavlov avea atâta prestigiu în fața câinelui său, încât îi era de ajuns să aprindă un bec… și ăla începea să saliveze crezând că manâncă! Bine că Pavlov a murit!

Anunțuri

2 comentarii

 1. The project of an european super-state is old news. At least as old as the project called „Eurabia”. So – no surprise here. At all! And the famous BBC,may be prestigious, but is also obviously leftist – and therefore biased.

  As for the petition in regards to a second Brexit referendum: it is not only undemocratic and moronic, but also a complete fake:
  Second referendum petition: Inquiry removes at least 77,000 fake signatures, as hackers claim responsibility for ‘prank’

  The petition was started, ironically, by Leave voter William Oliver Healey more than a month ago, when polls suggested a win for Remain.

  On Sunday he posted a statement on his Facebook page which attempted to distance himself from it.

  He wrote: “Due to the result, the petition has been hijacked by the remain campaign. Admittedly, my actions were premature however, my intentions were as stated above.

  “THERE WAS NO GUARANTEE OF A LEAVE VICTORY AT THAT TIME!!! Having said that, if it had not been mine, it would have been orchestrated by someone on the remain campaign.(The Telegraph).

  „The elites are not the problem now, the peoples are”….

 2. Bogdan, stiu ca-i o gluma, dar o duc si eu mai departe: baietii astia, de la BBC et caetera, omit 2 aspecte: anume 1)ca,dupa cum s-a demonstrat ulterior, Pavlov a falsificat datele experimentului 2)ca omul nu e caine. Dar deh, n-a existat doar Pavlov, a mai existat si Ohm, cu-a sa lege: om trai si-om vedea 😉 .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: