Minunatul nucleu dur

brave-new-world-barcode-heads

Am aflat recent, cu surprindere plăcută, că Uniunea Europeană are un “nucleu dur”. E bine să știi că o structură geo-politică și economică de importanța UE – vestită pentru umanismul, pacifismul, dragostea, toleranța și compasiunea ei – are și un nucleu dur. Asta îți dă, ție, cetățean al acestei veritabile Minunate Lumi Noi, un sentiment de siguranță greu de descris în cuvinte.

Impresia pe care ai avut-o până de curând că te afli pe un tărâm mirific, lipsit total de apărare, dar înconjurat de cuceritori nemiloși, care deabia așteaptă să-ți cucerească oaza și să te arunce numai cu costumul lui Adam pe tine în nisipurile însetate de soare ale deșertului, s-a dovedit greșită. În mijlocul palmierilor, îndreptându-și prin ambrazuri țevile armelor mortale către dușmanii externi, un bunker din beton te apără: Merkel, Hollande, Juncker, Matteo Renzi ….

Dacă n-ar fi fost Brexit și țăranii ăștia de englezi analfabeti, nu aș fi aflat niciodată de existența acestui nucleu dur. Pentru că el n-a fost așa, bâtă de oțel, atunci când Rusia a intrat în Ucraina, iar Africa și Asia au intrat peste noi, în Europa, ci numai când Britania a părăsit UE! Nucleul e ca fularul vara, cu rușii și Islamul, și arată de parcă l-ai băgat în apă și l-ai ținut o noapte-n viscol, cu ăia din jurul lui! Și atunci realizezi că structura asta, minunata lume noua cu nucleu dur, aduce mult a pușcărie: nu-ți face nimic când intri, ba chiar îți asigură mâncare, cazare și îngrijire medicală, dar îți sare în spate și la gât atunci când încerci să evadezi în căutarea libertății.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: