Castro și Obama la meci cu narco – teroriștii

Kerry-FARC-Meeting

”America nu va negocia niciodată cu teroriștii” – Barack Obama. Fotografia îl arată pe John Kerry – șeful diplomației americane – negociind cu teroriștii din Forțele Armate Revoluționare ale Columbiei.

Forțele Armate Revoluționare ale Columbiei, grupare paramilitară marxistă, luptă de 40 de ani împotriva statului columbian. A fost susținuta de la bun început, financiar și logistic, de către guvernul comunist de la Havana, fiind clasificată în prezent pe plan internațional drept organizație teroristă. A primit sprijin în ultimii ani din partea guvernelor comuniste din Venezuela, Ecuador și Bolivia. FARC este considerată la ora actuală nu numai primul producător de cocaină din lume, dar și cea mai bogată organizație teroristă, înaintea chiar și a Statului Islamic. A atacat, în repetate rânduri, companiile americane de pe teritoriul Columbiei, ucigând și răpind numeroși civili americani, pe care i-a considerat “ținte militare”. A inundat timp de zeci de ani cu cocaină și heroină, alături de alte mari cartele columbiene, piața de droguri americană.  Pentru a lupta împotriva FARC, Statele Unite au cheltuit de-a lungul anilor peste 10 miliarde de dolari, din banii contribuabililor americani. În ultimii 5 ani, în timpul președinției lui Juan Manuel Santos, FARC și-a consolidat poziția, devenind mai puternică, mai bogată și mai bine înarmată. ONU arăta că în anul 2015, față de 2014, FARC și-a triplat numărul atacurilor armate, peste 2700 de civili și 2000 de copii aflându-se în captivitate, aceștia din urmă fiind folosiți ca sclavi sexuali sau fiind transformați în combatanți ai organizației. Cu acordul administrației Obama, președintele Juan Manuel Santos a demarat negocieri cu conducătorii FARC, în vederea integrării acestei organizații terorist marxist leniniste, în viața politică a țării. Una din principalele condiții puse de FARC, pentru a semna “acordul de pace”, este desființarea tuturor partidelor de opoziție: liberale, conservatoare sau de centru. FARC a decretat la ora actuală drept “ținte militare” pe toți cei care se opun, în Columbia, “procesului de pace”. Cine și-ar fi imaginat în urmă cu 7 ani, când Obama a ajuns la Casa Albă, că reprezentanți ai Departamentului de Stat vor purta, în secret, negocieri de pace cu talibanii afgani? Cine și-ar fi imaginat că administrația Obama va impune negocierea și semnarea unui acord nuclear cu ayatollahii de la Teheran, sau că UE va ajunge la cheremul Turciei islamiste? Cine refuză să-și imagineze azi că, urmând calea aceasta, peste câțiva ani conducătorii Statului Islamic vor negocia și ei, impunându-și condițiile? Sau, de ce nu, că papa Francisc îl va sanctifica pe Che Guevara? Într-o lume ce s-a răsturnat pe stânga, totul este posibil. Așa că, normal, conducătorii FARC s-au întâlnit recent cu  John Kerry la Havana și au fost cu Raul Castro și prietenul acestuia, Obama, la un meci de baseball.

Despre această întâlnire și despre FARC, ne spune mai multe ziarista Lia Fowler, fost agent FBI. Articolul a fost tradus și publicat pe site-ul Dreuz.info

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

De o manieră șocantă, luna trecută, Secretarul de Stat John Kerry a stat timp de două ore în jurul unei mese, în Cuba, cu responsabilii Forțelor Armate Revoluționare ale Columbiei. Potrivit conducătorilor FARC, John Kerry a promis sprijin pentru așa numitele “negocieri de pace” între gruparea narco – teroristă marxistă și guvernul columbian, promițând totodată și garantarea securității teroriștilor. În schimb, acești criminali notorii, dintre care marea majoritate sunt puși sub acuzare în Statele Unite, i-au oferit lui Kerry o carte cu semnăturile lor!

A doua zi, invitați de Obama, teroriștii din FARC au asistat la un meci de basse-ball, cu Raul Castro și președintele Obama. Câteva zile mai târziu, teroriștii au fost invitați – nu se știe de cine – la un concert gratuit al lui Rolling Stones, ținut în Cuba. Politica americană față de Cuba și cea față de FARC nu pot fi separate una de alta, pentru că Cuba este sponsorul teroriștilor FARC de decenii. Nu e de mirare că, în ciuda politicii guvernului american de a nu negocia cu teroriștii, și deși FARC sunt desemnați ca atare de către Departamentul de Stat, administrația Obama a adoptat aceeași politică împăciuitoare pe care o are față de Cuba și față de FARC. Convingerea sa este că relațiile amicale vor face să progreseze principiile democratice și în Cuba și în interiorul organizației sale teroriste. În realitate, se întâmplă exact invers: la fiecare concesie, standardele justiției și ale libertăților americane se deplasează un pic mai aproape de ideologia represivă a fraților Castro si a organizației lor teroriste satelit, FARC.

Modul în care administrația Obama a răspuns recent la o solicitare a grupării narco-teroriste, dezvăluie felul în care aceasta intenționează să meargă pe această cale. În ceea ce privește Cuba, noua relație nu a avut ca rezultat nicio schimbare pozitivă pe insulă. În timp ce Kerry a subliniat că 5 prizonieri politici au fost eliberați înainte de vizita sa și a președintelui Obama pe Insulă, el a “uitat” să menționeze brutala represiune la care sunt supuși disidenții și arestările masive din ziua care i-a precedat vizita. Și cubanezii sunt pe cale să-și piardă libertățile fundamentale chiar în Statele Unite.

În timp ce, de exemplu, Carnival Corporation va lansa croaziere spre Cuba, lucru ce va îmbogăți regimul comunist ce controlează industria turismului, cetățenilor americani născuți în Cuba le este interzis accesul la aceste călătorii. Până în prezent ar fi fost imposibil de imaginat ca o companie americană să discrimineze o întreagă categorie de oameni fără să aibă nicio problemă. Un expert în politica cubaneză, Maria de Los Angeles Torres, a declarat într-un interviu acordat lui Miami Herald “este ca și cum ei au importat legea cubaneză aici.”

Jurnalistul cubanez Orlando Luis Pardo Lazo a scris într-un articol din Sampsonia Way că, cu toate că el și cronicara cubaneză Rosa Maria Paya au fost autorizați să asiste la o conferință de presă ținută de John Kerry la Departamentul de Stat după deschiderea ambasadei cubaneze la Washington DC anul trecut, el și colega sa au fost imediat înconjurați de agenții de securitate. “Abia atunci, când am fost luat deoparte de purtătorul de cuvânt John Kirby, am înțeles că toată această moblizare a sistemului de securitate nu era decât pentru noi doi”, a scris Pardo Lazo, care a adăugat că Kirby l-a informat că nu este autorizat să pună întrebări si că agenții au ordin să o evacueze pe Paya cu forța, dacă încearcă să se exprime în timpul conferinței de presă.

În ceea ce privește Columbia și Cuba, FARC nu a arătat niciun semn de apropiere față de valorile democratice americane și de cele ale Drepturilor omului, dar administrația Obama nu a acordat nicio importanță acestui fapt. Se estimează, de exemplu, că 2000 de copii soldați sunt deținuți în taberele FARC, și Statele Unite nu au acordat niciodată vreun sprijin pentru eliberarea lor. Mai rău, teroristul FARC Pastor Alape a avut neobrăzarea să asiste la meciul de baseball, împreună cu Obama, însoțit de una dintre victimele sale, “micuța prietenă” Samy Flores. Acum o tânără femeie, Samy Flores a fost răpită când era copil și a fost deținută într-una din taberele din junglă, unde pedeapsa pentru tentativa de evadare este moartea.

ninos-en-las-farc

Fotografia în care Samy Flores ține în mâini o armă de asalt a devenit un simbol al destinului copiilor soldați aflați în mâinile FARC, dar, cu toate acestea, niciun cuvânt din partea Departamentului de Stat.

În loc de asta, Statele Unite au sprijinit acordul care oferă o totală imunitate pentru teroriștii responsabili de răpirea copiilor soldați, pentru sclavie sexuală, răpiri, bombardamente, masacre. “Acordul justiției de tranziție”, a cărui redactare administrația Obama o revendică cu mândrie, nu recomandă nicio pedeapsă cu închisoarea pentru aceste crime, inclusiv pentru crimele contra umanității. Respins în sondaje de 90% dintre columbieni, acest acord nu respectă standardele internaționale de justiție și nici pe cele americane.

Ceea ce rămâne de văzut este dacă Statele Unite îi vor forța pur și simplu pe columbieni să adopte acest model pervers de imunități, și dacă îl vor aplica și pe plan intern, iertându-l pe notoriul terorist FARC, Simon Trinidad, care ispășește la ora actuală o pedeapsă de 60 de ani, într-o închisoare americană, pentru rolul jucat în răpirea a 3 cetățeni americani, ținuți în captivitate timp de 5 ani.

Încurajați de întâlnirea cu Kerry, conducătorii FARC au recurs la șantaj pentru a obține eliberarea atât de așteptată a tovarășului lor Simon Trinidad, numindu-l coordonator al FARC pentru procesul de dezarmare, oferind argumentul ridicol că nimeni nu cunoaște mai bine decât Trinidad – aflat de mai bine de 10 ani într-o închisoare americană – arsenalul FARC! Astfel, mesajul adresat de teroriști Statelor Unite este clar: nu-l eliberați pe Trinindad, nu ne dezarmăm.

Este o manevră pe care senatorul american Marco Rubio a prevăzut-o încă de anul trecut, când a prezentat o rezoluție care se opunea eliberării lui Trinidad. “Senatul trebuie să ia poziție pentru a prezerva integritatea sistemului judiciar al Statelor Unite”, a declarat atunci Rubio și “să arate clar acestei administrații (Obama) că va respinge orice solicitare de eliberare a narco-teroriștilor ca Simon Trinidad, condamnați de autoritățile americane.”

În mod evident, valorile americane nu au nicio influență asupra Cubei sau a FARC. Dar metodele represive, în afara legii, ale acestora, par să aibă influență asupra Departamentului de Stat. Sedusă de o falsă promisiune de “pace”, administrația Obama și-a compromis déjà angajamentele, negociind cu teroriștii. Va ceda ea șantajului?

© Lia Fowler, journaliste et ex agent du FBI pour Dreuz.info.

http://www.dreuz.info/2016/04/18/obama-va-t-il-pardonner-les-criminels-terroristes-marxistes-des-farc/

 

 

Anunțuri

Un comentariu

  1. bunica sabela · · Răspunde

    Dupa cum dormitul curent pe partea stanga creeaza si favorizeaza constipatia, va puteti imagina ce creeaza si favorizeaza mersul doar pe partea stanga a politicii, si asta timp de zeci de ani!
    Adica ce vreti sa insinuati, ca numai O-banana are dreptul sa-si ia tainul de la talibani?
    Da’ musiu Kerry nu are dreptul si el la tainu’ personal in cealalta parte a globului?!
    Daca m-ar intreba cineva cum as dori sa rezolv situatia din teren in aceste zone (la care se adauga teritoriul in care isis isi face de cap), as raspunde fara sa clipesc, din pacate, un singur lucru: „nuke them”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: