Europa fără islam ar fi ca oul fără gălbenuș

islamisme_maghreb

Tovarășa Federica Mogherini, șefa diplomației europene, spunea nu demult: “Islamul aparține Europei. Are un loc în istoria Europei, în cultura, în mâncarea și – ce contează cel mai mult – în prezentul și viitorul Europei… Nu mi-e teamă să afirm că islamul politic trebuie să facă parte din acest tablou [politic european]. Religia joacă un rol în politică […] Religia poate fi parte din proces.”

Citind asta, un observator atent s-ar simți derutat și asta nu pentru că “islamul aparține Europei” – o spun atâția în ziua de azi, încât constatarea s-a transformat în truism. Nelămurit, observatorul s-ar intreba de ce, dacă “religia joacă un rol în politică” și “poate fi parte din proces”, Uniunea Europeană a scos din constituția ei referirea la “originile creștine ale Europei? Și “islamul politic”, care “face parte din acest tablou”, este tot una cu “religia – islam”? Pentru că Islamul, ca religie,  auzim asta peste tot, este: pace, democrație, toleranță, finețe, progres, știință, artă, filozofie și iar pace. Dar islamul politic, pe care Mogherini, și nu numai ea, îl vrea, neapărat, “parte din tabloul politic european”, este cu totul altceva.

In conditiile in care de “creștinism politic” nu mai poate fi vorba în ziua de azi, ar afecta grav laicitatea structurilor politice, iar de confucianism și budism politic nu cred ca a auzit nimeni, deruta celor care analizeaza declaratia lui Mogherini e perfect indreptatita.

Se recunoaste azi că sentimentele religioase sunt sacre, dar si ca ele nu trebuie să interfereze cu politica și treburile statului, numai Federica Mogherini și cei asemenea ei se fac ca nu știu! Asta când vine vorba de islam, deoarece creștinismul este mereu pus la colt. O fi din cauza că si “Islamul politic”, la fel ca islamul, e inocent, pașnic si lipsit de pericole?

Nu! Islamul politic este sinonimul islamismului, iar islamismul, știm acum, respinge democrația, statul de drept și justiția seculară. Pentru că, spunea egipteanul Hazem Saleh Abou, unul dintre liderii Frăției Musulmane: “Dacă pretindeţi că Allah consideră că aveţi o libertate individuală, arătaţi-mi sursele! Nimeni nu a spus vreodată asta în afară de aceia care nu au nici o idee despre Sharia.”

Așadar, islamismul este Sharia, iar Sharia este codul de legi medieval care reglementează totul, inclusiv drepturile omului din lumea musulmană de azi. În 1990, la Cairo, cele 56 de țări ale Organizației Conferinței Islamice au adoptat Declarația Universala a Drepturilor Omului în Islam. Potrivit documentului “toate drepturile și libertățile enunțate în prezenta Declarație sunt supuse dispozițiilor Sharia (art. 24) și “Sharia este unica referință pentru explicarea sau interpretarea oricăruia dintre articolele conținute în prezenta Declarație (art. 25).

Mai clar de atât nu se poate. Nu este vorba aici de Statul Islamic, de Boko Haram sau Al Qaeda, ci de cele 56 de țări ale OCI. Țări musulmane, adică islam, islamism, islam politic, Sharia.

Este și în Turcia! Da, în Turcia, care va intra în UE pentru că zice Merkel, pe care o mustră conștiința că s-a opus ca Ucraina sa intre în NATO și vrea sa se revanșeze făcându-ne un bine.

Pentru că în Turcia, condusă de islamiști, religia, adică Islamul, joacă un rol în politică și este parte din proces – cum ar spune Mogherini. Deoarece, Ismail Kahraman – președintele parlamentului – a anunțat că viitoarea constituție va fi una religioasă, din care laicitatea va fi eliminată. “Pentru ca suntem un stat musulman” – spunea Ismail Kahram. Și o constituție religioasă este pandantul Shariei. Pentru că, dacă islamul este oul, islamismul, adică islamul politic, este gălbenușul lui. Și așa cum un ou fără gălbenuș nu e un ou normal, așa și Islam fără islam politic, adică fără Sharia, nu merge.

Iar Sharia și democrația sunt paralele – nu se pupă. Conducătorii UE și Islamul, da. Pentru că Islamul, deși se zice că este doar o religie, are voie să se “joace” în politică și să facă parte din proces. Deoarece Islamul nu poate fi altfel decât politic și nu este corect să-i interzici lucrul acesta.

Din „fericire”, nimeni nu se gândește s-o facă, nu numai pentru că ar încălca libertatea religioasă, drepturile omului în islam și Sharia, ci și pentru că Islamul și-ar pierde astfel locul din prezentul și viitorul Europei – care nu ar mai putea să-și treacă în viitoarea constituție că rădăcinile ei sunt islamice. Și Europa fără Islam, este indicat sa o spui azi, nu ar fi ceva normal.

 

 

 

Reclame

8 comentarii

 1. bunica sabela · · Răspunde

  „… “islamul aparține Europei”… constatarea s-a transformat în truism…”
  Nu mai tin minte cine zicea ca „o minciuna repetata de o mie de ori devine, la un moment dat, adevar de necontestat”…
  D’aia pooliticienii de la Bruxelles s-au ferit ca dreak de tamaie sa specifice clar in constitutia europeana ca Europa s-a format si s-a dezvoltat timp de peste 2000 de ani pe temelie crestina, pentru ca stiau cu totii ce haos politico-religios va urma !
  Si, mai ales, stiau cu totii ca Planul Kalergi era deja in mare intarziere cu aplicarea !
  Cat despre Turcia, mie personal imi vine sa-mi dau pumni in cap, ca maimutele… Timp de zeci de ani cat a durat laicizarea Turciei promovata si infaptuita cu succes de Mustafa Kemal Ataturk, Turcia a fost o tara normala, aproape europenizata in mare parte. Cum a venit la putere regimul islamisto-dictatorialo-terorist de tip Erdogan, cum s-a intors totul pe dos pentru turci, dar si pentru noi !
  Ca sa inchei, am o intrebare: europenii au ajuns chiar atat de oligofreni incat au curajul sa inghita pe nemestecate un ou clocit care colcaie de viermi si care mai si pute de-ti zboara neuronii pe pereti ?!

 2. Inca un articol de referinta. Perfect convingator prin claritate si logica.
  Ar merita sa-l citeasca Federica, intr-o limba pe care o cunoaste.
  Daca are o inteligenta normala, ar putea s-o puna pe ganduri. Macar atat.
  https://www.facebook.com/f.mogherini/?fref=ts

  1. bunica sabela · · Răspunde

   Oare putem sa avem pretentia la inteligenta de la o tuta care nici ea nu stie cum a ajuns acolo unde a ajuns?! Si care mai si plange la comanda ca sa impresioneze prostimea?!

 3. Eu nu cred ca e vorba de prostia drogatilor anilor’68 ajunsi sefi in 2008 ci mai degraba de ticalosie disimulata in prostie si dorinta nestavilita de putere absoluta.Mai tineti minte pseudoistericii de atunci cum fluturau cartulia lui Mao?Dupa o viata de activism acesti muncitori cu gura au ajuns la placinta dar inca nu este toata a lor.Singura prostie capitala de care sufera este ca isi imagineaza ca islamul nu are si el flamanzii lui de putere absoluta.Oricum alienatii astia n-au simtul raspunderii asa cum si electoratul vestului nu sufera de inteligenta medie.Ramane de vazut ce putem noi face pentru noi si estul ce se vrea crestin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: