Populara familie socialistă, progresistă și creștin democrată a votat raportul Metsola – Kyenge

01-Drapeau-OCI-EU

Când vine vorba de propășirea cetățenilor europeni și salvgardarea viitorului lor și al continentului, stânga și “dreapta” europeană au convenit să lase deoparte diferențele și dezbaterile ideologice. Atât Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților cât și Partidul Popular European și-au dat mâna de fiecare dată, votând la fel în Parlamentul European, și când a fost vorba de parteneriatele civile și când a venit vremea să spună “da” cotelor obligatorii de imigranți. Au fost și excepții, dar ele confirmă regula: la greu, familiile politice europene neextremiste se unesc într-o mare familie. Chestia asta îi derutează pe unii, care nu mai știu care-i stânga și care-i dreapta, dar când toată lumea merge pe stânga, virează la stânga, gândeste și votează ca stânga, asta chiar că nu mai e o problemă.

În condițiile acestea, este normal ca socialistul Francois Hollande să se așeze la dreapta creștin – democratei Angela Merkel (pentru că la stânga nu mai e loc), ca aceasta să fie susținută pe plan intern de socialiști, verzi și comuniști, ca radicalul de stânga Daniel Cohn Bendit să-l considere pe omul de “dreapta” Alain Juppé o alternativă viabilă la președinția Franței, sau ca socialist – progresist – ecologistul Bergoglio să ajungă papă creștin. Și e de la sine înțeles atunci, ca socialista italiană Kashetu Kyenge (susținatoare necondiționată a invaziei imigraționale și a legalizării imigrației clandestine) și creștin – democrata malteză Roberta Metsola să fie coautoarele raportului Metsola – Kyenge, prezentat săptămâna aceasta în fața Parlamentului European.

Raportul tratează “situația din Mediterana și necesitatea unei abordări cuprinzatoare a problemei migrației din partea Uniunii Europene” și este considerat de unii politicieni, din fericire puțini, din Parlamentul European (este vorba de cei numiți “populiști” și “extremiști de dreapta”), drept un “raport imigraționist extrem” – pentru că fixează coordonatele și trasează axele directoare ale continuării imigrației masive în Europa.

Daca ar fi fost vorba de ceva rău, cu siguranță că raportul nu ar fi fost votat, dar nu este, așa că el a fost aprobat de parlamentarii europeni. Repet: au făcut-o numai cu gândul la noi. Și cum să nu fie de bine, când el prevede, printre altele, participarea obligatorie a statelor membre la reinstalarea imigranților si  edificarea “unui cadru legislativ obligatoriu și executoriu” care sa permită instalarea unui număr semnificativ de refugiați? Și cum să nu fie aprobat, când raportul certifică dreptul imigranților de a beneficia de protecție internațională și de a-și alege liberi țara în care vor să se instaleze?

Parlamentarii europeni populiști și extremiști  – acești “Gică – contra” manipulați și finanțați de Putin, cel care, se știe acum, se folosește de invazia imigrațională pe care a provocat-o, pentru a destabiliza și destrăma Uniunea Europeană – au înaintat o serie de amendamente, respinse însă, în totalitate, de “famiglia” unită a Parlamentului European. Din fericire, aceasta este contra lui Putin și a acoliților săi și nu vrea răul Uniunii Europene, ci binele cetățenilor ei.

Amendamentele ce urmăreau distrugerea Uniunii Europene, respinse prin vot, au fost: luarea ca model, în materie de imigrație ilegală, a politicii dusă de Australia, aceasta dovedindu-și eficacitatea; denunțarea politicii “frontierelor deschise” practicată de UE; întărirea suveranității Statelor membre în materie de măsuri contra imigrației ilegale; imigrația de masă nu este o soluție pentru problemele demografice; oprirea negocierilor vizând aderarea Turciei la UE; interzicerea liberalizării vizelor pentru cei 80 de miloane de cetățeni turci.

European-Parliament-Strasbourg

Spre norocul europenilor, stânga a aruncat la coșul de gunoi al istoriei tot felul de noțiuni, pe cât de desuete pe atât de reacționare, ca națiune, suveranitate națională, patriotism, identitate și religie, iar “dreapta” a trântit capacul peste ele, așa că raportul Metsola – Kyenge a trecut. Se spune că parlamentarii francezi de stânga – “dreapta” l-au votat in corpore. De parlamentarii germani nu e nevoie să se spună nimic, se știe. Și ceilalți, din “spațiul vital” al lui Merkel, au votat la fel. De la conservatorii “reacționari” polonezi și putiniștii unguri nu trebuie să avem pretenții. Cât despre ai noștri – gen Monica, Adina, Renate, Siegfried sau Cristi Preda– numai de bine. Cu siguranță nu ne-au făcut de râs. Au votat, ca de obicei, cu urechea atenta la ordin si cu gândul la interesul alora care i-au votat. Cum au făcut-o și cum o vor mai face. Pentru că tot pe ei îi vom trimite acolo, în Turnul  unde ni se hotărăște soarta, deasupra utopiilor ideologice și a luptelor politice.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A8-2016-0066+0+DOC+XML+V0//FR&language=fr

https://eulogos.blogactiv.eu/2016/01/20/rapports-et-documents-sur-la-situation-en-mediterranee-rapport-metsola-et-kyenge-approche-strategique-14/

 

 

Anunțuri

5 comentarii

 1. Unde cred acesti „leaderi” sinucigasi ca vor mai gasi adapost, dupa ce islamul se va instala biruitor in Europa? Daca isi inchipuie ca o eventuala convertire la islam ii va salva, se insala amarnic.

  „Islam – that theology of an immoral illiterate Arab bedouin is a decaying corpse that is poisoning all of our life” Ghazi Mustafa Kemal Pasha aka Ataturk!!!!

 2. Alex Sherrod · · Răspunde

  bun articol

 3. Daca ne uitam pe listele de vot, vedem ca Adina Valean a votat impotriva. Si Muresan si Macovei la fel. Precum si toti liberalii. Paginile 60-61 de aici: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fNONSGML%2bPV%2b20160412%2bRES-RCV%2bDOC%2bPDF%2bV0%2f%2fEN&language=EN

  1. Multumesc pt. informatie, Roxana! Inseamna ca de data asta premonitia mea s-a dovedit neintemeiata, dar ma bucur ca m-am inselat.

 4. Asta e Raportul? Cata polologhie, astia ne ingroapa sub tone de vorbe! http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+REPORT+A8-2016-0066+0+DOC+PDF+V0//RO
  Mircea Diaconu, Norica Nicolai si Cezar Preda au votat mizeria ca niste papagali. Candva ii stimam pe Diaconu si Nicolai, dar au alunecat pe panta rau de tot de cand sunt europarlamentari, o fi avand turnul ala al noului Babilon ceva in el de-i sminteste pe unii!
  Cristian Buşoi, Ramona Mănescu, Marinescu, Mureşan, Stolojan, Tőkés (Tokes? pana la urma-i ungur si el 🙂 ), Ţurcanu, Ungureanu, Vălean, Winkler Iuliu au votat contra,
  Frunzulică abtinere (ce-o fi fost in capul lui? Si-o fi zis: daca alerg prea tare, nu ma mai prinde, daca alerg prea incet imi jumuleste penele… mai bine zic pas!)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: