Kamel Daoud, musulmanul islamofob

6c861fe620df1f2ce634885573356521ddfa62df

Kamel Daoud s-a născut în 1979, în localitatea algeriană Mostaganem și trăiește la Oran. Musulmanul algerian a urmat studii de literatură franceză, cunoscutul ziarist fiind mult timp redactorul șef al ziarului Quotidien d’Oran. Deasemenea, Kamel Daoud a colaborat la El Watan și este editorialist al jurnalului francez “Le Point”, unde are o cronică săptămânală. Scriitorul și ziaristul algerian semnează cu regularitate pentru New York Times și cotidianul italian La Repubblicca. În 2014, i-a apărut romanul “Meursault, contre – enquete”, carte care a cunoscut un succes mondial, Kamel Daoud fiind recompensat cu prestigiosul premiu Goncourt. Pentru cronicile apărute în Le Point, algerianul a primit în februarie, anul acesta, premiul Jean Luc Lagarde, pentru cel mai bun ziarist al anului.

În articolele sale, Kamel Daoud a combătut cu curaj, de-a lungul timpului, influența crescandă a wahhabismului și salafismului în țările Magrebului, scoțând în evidență impactul dezastruos pe care fundamentalismul islamic îl are asupra statului femeii musulmane, a imaginii și a drepturilor sale, în țările afectate de așa zisa “renaștere islamică”. Acest lucru l-a transformat într-o țintă pentru islamiști, scriitorul algerian fiind amenințat cu moartea, în repetate rânduri.

După agresiunile sexuale în masă, comise de catre imigranții musulmani la Koln, Kamel Daoud a publicat în luna ianuarie, în cotidianul La Repubblicca, un articol intitulat “Koln, locul fantasmelor”. Articolul a fost preluat pe 31 ianuarie și de cotidianul socialist Le Monde. În articol, Kamel Daoud scria: “Uităm că refugiatul vine dintr-o capcană culturală care se rezumă la raportul său cu Dumnezeu și femeia…Refugiatul vine din acest vast univers, dureros și înspăimântător, reprezentat de mizeria sexuală din lumea arabo-musulmană, raportarea patologică la femeie, corpul ei și dorință. Primirea sa nu înseamna și vindecarea sa…Astăzi, cu ultimele fluxuri  migratoare din Orientul Mijlociu și Africa, raportul patologic pe care anumite țări din lumea arabă îl întrețin cu femeia, erupe în Europa”.

Dar Kamel Daoud nu s-a mulțumit numai cu atât și a continuat: ”Sexul este cea mai mare mizerie din ‘lumea lui Allah’. Până într-atat, încât a dat naștere la acest porno-islamism, din care fac parte și discursurile predicatorilor islamiști, rostite pentru recrutarea ‘credincioșilor’: descrierea unui paradis, mai degrabă bordel, ca recompensă pentru bărbații pioși, fantasmele fecioarelor destinate atentatorilor sinucigași, vânătoarea corpurilor de femei în spațiile publice, hijabul și burqa….femeia este negată, refuzată, ucisă, acoperită, închisă și posedată.”

A fost prea mult! Chiar în ziua în care primea premiul pentru cel mai bun ziarist al anului, tot în Le Monde, un “colectiv” format din 20 de reprezentanți ai stângii intelectuale și progresiste franceze – istorici, filozofi, sociologi, antropologi și ziariști, printre care multe femei (!) – l-a atacat pe Kamel Daoud, reproșându-i că “alimentează fantasmele islamofobe”! Așadar, l-au învinuit că “a neglijat condițiile sociale, politice și economice care favorizează aceste acte” și a trecut sub tăcere, voit, “realitatea multiplelor forme de inegalitate și de violență, căreia îi sunt  victime femeile din Europa și America de Nord”! Islamiștii algerieni au primit nu doar un ajutor neașteptat, dar s-au trezit, fără voia lor, și într-o companie selectă.

Ocupați să țintuiască la stâlpul infamiei “fantasmele islamofobe” ale musulmanului Kamel Daoud, istoricii, sociologii și antropologii progresiști au neglijat să explice de ce “condițiile economice, sociale și politice” nu lapidează, spânzură, decapitează sau transformă în ființe inferioare barbatului, femeile din Haiti (cea mai săracă țară a globului), Bolivia, Ecuador, Coreea de Nord, Namibia, Zimbabwe samd. Și de ce”condițiile” astea au un efect atât de dezastruos asupra comportamentului bărbatului față de femeie, doar în Iran, Arabia Saudită, Pakistan, Afganistan, Egipt, Algeria, Somalia, Yemen samd. Oricum, colectivitatea intelectuală progresistă nu ar da nicio explicație, chiar daca i s-ar cere. Pentru că a pretinde unor islamo socialiști să dea dovadă de rațiune și logică, este același lucru cu a le cere jihadiștilor sa treacă, in corpore, la cultul mozaic.

Kamel Daoud ar fi trebuit să înțeleagă, că el, musulmanul algerian, nu știe nimic despre societatea în care s-a născut și a crescut, și că spune prostii atunci când vorbește despre influența dezastruoasă pe care islamul a avut-o și o are asupra ei. Ar fi trebuit să știe că statutul de ființă inferioară pe care îl are femeia în țările musulmane nu este unul real și comportamentul de predator sexual al bărbatului musulman se datorează unor factori externi, fără vreo legătură cu dogmele medievale ale islamului. Și pentru că nu a înțeles toate astea la timp, acum este tras de guler și primește “palme” intelectuale peste gura care rostește erezii islamofobe. Urmașii celor care au încercat să le pună disidenților ruși – care ajunși în Franța au îndrăznit să condamne dezastrul comunismului, în loc să deplângă doar greșelile lui Stalin – o botniță ideologică, încearcă acum să-i astupe gura lui Kamel Daoud, cel care acuză influența nefastă a islamului, în loc să cauționeze crimele lui.

Și au reușit, pentru că musulmanul “islamofob”, Kamel Daoud, a anunțat printr-o scrisoare deschisă ca renunță la dezbaterea publică și la jurnalism. Stânga franceză, cea care a inventat terorismul intelectual, a atins un nivel superior: îi acuză acum de islamofobie și pe musulmanii care îndrăznesc să critice „tradițiile” islamice.

 

http://www.lemonde.fr/idees/article/2016/01/31/cologne-lieu-de-fantasmes_4856694_3232.html

http://www.lemonde.fr/idees/article/2016/02/11/les-fantasmes-de-kamel-daoud_4863096_3232.html

 

Reclame

8 comentarii

  1. pina unde poate duce orbirea ? Atitea energii pentru autoextinctie, incredibil !

  2. bunica sabela · · Răspunde

    O intrebare: musulmanul “islamofob”, Kamel Daoud, mai traieste la ora asta?!
    N-a fost decapitat inca pentru ca a avut tupeul sa-si critice „fratii intru credinta”?!

  3. https://www.petitieonline.net/petitie/48114146/ impotriva cotelor de migranti si a unei mega-moschei in Bucuresti. Semnati si distribuiti, daca va pasa! Doar un like nu ajuta!

  4. Dupa cum vedem, „executia” a vizat doar libertatea de exprimare a lui Kamel Daoud, calaii, jihadistii progesisti francezi, multumindu-se cu eliminarea victimei din spatiul public.

  5. Pai sa-si ia, ” “colectivul” format din 20 de reprezentanți ai stângii intelectuale și progresiste franceze” traditiile alea islamice pe care atata le admira, si sa sile bage in rect, unde le e si locul. Zic. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: