Premieră în Franța: un musulman moderat a comis un atac!

A Malaysian religious student reads the ...A Malaysian religious student reads the Koran at school during the Muslim holy fasting month of Ramadan in Hulu Langat, near Kuala Lumpur on June 30, 2014. Islam's holy month of Ramadan is celebrated by Muslims worldwide marked by fasting, abstaining from foods, sex and smoking from dawn to dusk for soul cleansing and strengthening the spiritual bond between them and the Almighty. AFP PHOTO / MOHD RASFANMOHD RASFAN/AFP/Getty Images

Mesajele transmise, atât de nivelul politic cât și de cel mediatic, sună la fel: Islamul este “Religia Păcii”, iar musulmanii sunt, cu toții, moderați, adică oameni civilizați și la locul lor.

Și nici n-ar putea fi altfel din moment ce își mărturisesc dragostea pentru Allah, rugându-se de cinci ori pe zi; îi ajută pe cei nevoiași și săraci prin intermediul zakatului; respectă cu sfințenie postul Ramadanului, ba merg chiar și în pelerinaj la Mecca. Pentru asta trăiesc și asta le ocupă mai tot timpul. Frumos, foarte frumos! Cât despre zecile de mii de acte de terorism comise în numele Islamului numai în ultimii 15 ani, acestea au fost comise de fundamentaliști islamiști, care, culmea, se roagă și ei de 5 ori pe zi, merg la Mecca, țin postul Ramadanului și plătesc zakatul! Dar, cu toate că o fac mai abitir decât moderații, ba, spre deosebire de aceștia, au urcat chiar și pe cea mai înaltă treaptă a scării Islamului, Jihadul, nu au nicio legătură cu “Religia Păcii”, prin urmare nu sunt musulmani! În legătură, pe cât de permanentă pe atât de strânsă cu aceasta, rămân, ne asigură media și politicienii, doar musulmanii moderați.

Despre adevărații musulmani, cei moderați, Mosab Hassan Youssef – fiul fondatorului organizației Hamas – spunea: “Totuși adevăratul musulman este mai periculos decât fundamentalistul, deoarece el pare inofensiv și niciodată nu-ți dai seama când a făcut acel pas următor spre vârf, spre Jihad. Cei mai mulți atentatori sinucigași au fost la început moderați.”

Iar Salem Ben Ammar scria într-unul din textele sale, despre “Religia Păcii”: “Mai mult decât alte doctrine, fie ele politice sau religioase, islamul se distinge prin extrema sa rigiditate și caracterul sau ultra – dogmatic. Nelăsând nicio marjă de manevră discipolilor săi, în discutarea și interpretarea comandamentelor sale, aceștia sunt obligați să i se supună orbește, fără a analiza consecințele propriilor fapte asupra lor, cât și asupra celor din jurul lor. Ei sunt ghidați necontenit în acțiuni de o forță superioară, stăpână a voinței și a vieții lor. Viermele este chiar rodul fructului musulman. Dacă mulți dintre musulmani au ales calea terorismului, ei n-au făcut-o de plăcere, sau datorită vreunei predispoziții nihiliste, sau a vreunui puseu sinucigaș, ci pentru ca au fost conditionați psihologic si ideologic de îndoctrinarea religioasă din paginile Coranului…Coranul le servește de catalizator și le procură senzația de putere și de invincibilitate. Cu cât se îmbată mai mult din studiul lui, cu atât dobândesc mai mult convingerea că sunt invulnerabili și conduși de o forță greu de descris, care îi face să piardă legătura cu realitatea și, mai ales, instinctul de conservare atât de propriu oamenilor normali.”

Se poate observa lesne o ușoară diferență – să-i spunem așa cu moderație – între opiniile lui Mosab Hassan Youssef și Salem Ben Ammar, despre musulmanii moderați și Islam, si cele pe care le exprimă liderii politici și formatorii de opinie europeni. Cine are dreptate? Textul publicat de Alain Leger pe site-ul dreuz.info – text tradus mai jos- cuprinde nu numai ultimele lămuriri oficiale aspra recentului atac comis în localitatea Valence, dar oferă și un răspuns întrebării de mai sus. Se pare că rodul fructului chiar este un vierme. Din fericire, unul moderat!

 

“Omul care și-a îndreptat mașina, vineri seară, asupra celor 4 soldați aflați în fața marii moschei din Valence, nu este un terorist, a declarat procurorul Republicii, lăsând să se înțeleagă că amenințarea nu se limitează doar la musulmanii radicalizați.

“Pista teroristă este în prezent îndepărtată” a declarat procurorul din Valence, Alex Perrin, “pentru că este vorba de un individ solitar.”

“Parchetul din Paris a hotărât că nu are motive să decidă verificări și percheziții” a spus Alex Perrin în timpul unei conferințe de presă, adăugând un lucru deosebit de îngrijorător: “nimic nu ne trimite cu gândul la apartenența la o rețea teroristă.”

Este vorba atunci de un cetățean obișnuit, izolat, neradicalizat, neafiliat la vreo rețea teroristă și care, potrivit propriilor mărturisiri făcute în timpul drumului spre spital, a spus: “am vrut să ucid militari și să fiu ucis de către aceștia.”

Serviciul de Poliție și Jandarmerie din Lyon a confirmat că pista teroristă nu a fost luată în calcul și, în aceste zile când în presă apar date despre anchetele asupra rețelelor islamiste, este cert că nu se încearcă minimalizarea situației: unul în plus sau în minus nu mai contează.

Procurorul a mai spus: “Șoferul în vârstă de 29 de ani, de naționalitate franceză și origine tunisiană, este un musulman practicant. El frecventează moscheea din Bron, unde și locuiește. Se afla în vizită la niște rude din Valence. Percheziția mașinii și a domiciliului său n-au permis stabilirea niciunei legături cu rețelele teroriste. Nu avea antedecente penale și nu era semnalat a fi în curs de radicalizare. Martorii arată că în timpul asaltului el a strigat “Allah Akbar” și după asalt a rostit o rugăciune musulmană.”

Situația în acest caz poate fi rezumată astfel:

Omul nu este dement, el nu a fost atins de un acces de nebunie și nu suferă de vreo maladie mentală.

Nu are nicio legatură cu rețelele teroriste.

Nu are antedecente penale și, prin urmare, nu s-a radicalizat în inchisoare.

N-a fost semnalat niciodată ca radicalizat.

În calculatorul său nu s-au găsit probe care să dovedească că ar fi simpatizant al Statului Islamic, al Al Qaeda, al salafiștilor sau al mișcărilor fundamentaliste tabligh.

Este un musulman practicant, care frecventează moschea din Bron, și imamul nu l-a semnalat poliției ca fiind periculos. Un musulman ca atâția alții, milioane, integrat în societate. Totuși, în timpul atacului, el a strigat Allah Akbar, adică ceea ce strigă teroriștii în timpul atentatelor și a rostit o rugăciune musulmană.

Incidentul nu s-a soldat cu morți, un soldat a fost ușor rănit la un picior, de mașină, așa că va fi uitat repede.

Totuși, atacul marchează un punct de cotitură: este pentru prima dată când un cetățean musulman moderat comite un astfel de act pe teritoriul francez, arătând ca oricare musulman poate trece la acțiune, nu numai cei bărboși, “parchetul anti-terorist a considerat că nu există nicio dovadă care să permită conectarea faptelor cu o acțiune teroristă.”

 

http://www.dreuz.info/2016/01/02/une-premiere-inquietante-en-france-lauteur-franco-tunisien-de-lattentat-de-valence-nest-pas-islamiste/

 

 

Reclame

8 comentarii

 1. bunica sabela · · Răspunde

  Dupa umila mea parere, NU exista islam moderat atata timp cat toti musulmanii isi „organizeaza” existenta potrivit panaramei aleia sataniste criminale de allah si isi „dedica” viata panaramei celeilalte criminale de mahomed!
  islamul (nici nu merita majuscula!) a ajuns deja pe o treapta horror in cativa ani si reprezinta CANCERUL METASTAZAT AL UMANITATII, moartea speciei umane asa cum o stiam, buna-rea, pana acum!
  Hmmm… desi tare ma indoiesc de faptul ca islamicii fac parte din specia umana, dar hai…
  In ceea ce priveste sintagma „islam=religia pacii”, intentionat, cu buna-stiinta si cu rea-credinta NU se mentioneaza adevarul ca islamul e, intr-adevar, religia pacii, daaaar… a pacii VESNICE, pe care doar moartea la nivel fizic ti-o poate oferi!!!

 2. bunica sabela · · Răspunde

  Si apoi, cum sa nu devina agresivi si criminali??
  Am aflat („pe surse”, desigur) ca, din cele cinci rugaciuni obligatorii de facut in 24 de ore zilnic, una ar fi la orele 24:00, tine vreo juma’ de ora, iar prima rugaciune a zilei e pe la orele 04:00, deci patru dimineata.
  In conditiile in care ti se DA VOIE sa dormi DOAR trei ore jumate, hai patru, in fiecare noapte, timp de ani de zile la rand, cum sa nu te apuce dreacii pe viata?!

 3. Din lumea prostilor:
  – French court rules that “Native White French” do not exist
  http://whitegenocideproject.com/french-court-rules-that-native-white-french-do-not-exist/

  – Rape “right-wing” females to create “multicolored descendants”, says French Doctor
  http://whitegenocideproject.com/rape-right-wing-females-to-create-multicolored-descendants-says-french-doctor/

  – Update: Doctor who said rape “right wing” women, in police custody, says it was “ironic”
  http://whitegenocideproject.com/update-rape-right-wing-women-doctor-is-answering-police-inquiries-says-it-was-ironic/

  – Sweden’s public broadcaster bans the word “immigrant” as part of censoring campaign
  http://whitegenocideproject.com/swedens-public-broadcaster-bans-the-word-immigrant-as-part-of-censoring-campaign/

  – Norway’s state broadcaster sets racial quota: 1 in 3 new employees must be non-White by 2021
  http://whitegenocideproject.com/norways-state-broadcaster-sets-racial-quota-1-in-3-new-employees-must-be-non-white-by-2021/

  Stiri cu si despre oameni prosti:
  https://themuslimissue.wordpress.com/
  http://www.barenakedislam.com/
  http://www.gatestoneinstitute.org/
  http://diversitymachtfrei.blogspot.ro/

  1. bunica sabela · · Răspunde

   Oare mama aia a prostilor, care e mereu gravida, nu mai intra odata la menopauza?!

 4. @ bunica sabela – Never! Va avea mereu 20 de ani!

 5. Oare sa avem noi parte de norocul prostului sau e doar o manevra gazetareasca pentru a calma spiritele pentru moment pana suntem pusi in fata faptului împlinit?
  – Degeaba te temeai de invazia refugiaților teroriști, că-n România abia vin 45 de africani
  https://www.vice.com/ro/read/exclusiv-degeaba-te-temeai-de-invazia-refugiatilor-teroristi-ca-n-romania-abia-vin-45-de-africani-366

  Sursa oricum e de tot rasul.

 6. Conform estimarilor ONU, in Romania intrasera pana in luna septembrie cca 7000 de imigranti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: