Internet Islam

avantaje-dezavantaje-utilizarea-internet-probleme-riscuri-pericolele-internetului-wastetimepost-com-life123-com

“Radicalizat pe Internet” – sintagma asta explicativă parfumează competent mesajele politicienilor, analiștilor, editorialiștilor și comentatorilor media, în momentele de cotitură soldate cu vreo decapitare pe străzile Londrei sau cu zeci și sute de morți pe cele ale Parisului. De ce “s-a radicalizat pe Internet”, se știe: de aia! Și “de aia” n-are, după cum se vede, nicio legatură cu Islamul. Cum s-a/s-au  putut radicaliza islamic pe Internet? Așa bine! Pentru că politicienii, analiștii și tonomatele media nu discută subiectul, e bun și răspunsul ăsta. Asa că, ceea ce va urma nu se vrea o explicație, ci este doar o simplă înșiruire de fapte.

Islamistul danez Morten “Murad” Storm, bun prieten cu Anwar Al-Awlaki – liderul Al Qaeda în peninsula Arabiei, care la vremea aceea era, după Osama Bin Laden, al doilea dușman al Statelor Unite -, scrie în autobiografia sa: “În Ataq (oraș în Yemen), Awlaki a petrecut mult timp on-line. Întemnițarea îi sporise faima în Occident și, la câteva săptămâni după ieșirea din închisoare, și-a creat un site Web – anwar-awlaki.com – și o pagină pe Facebook. Din internet café-urile din oraș…el a început să atace verbal Statele Unite și aliații lor, inclusiv guvernul Saleh, pentru că “purtau război împotriva Islamului”. A început să facă schimb de mesaje cu zeci dintre adepții săi prin intermediul a peste șaizeci de conturi de e-mail pe care le crease.”

Așadar, în 2008, dușmanul nr. 2 al Statelor Unite și al lumii civilizate, după Osama Bin Laden, și-a tras un site Web și o pagină pe Facebook! De aici, a început el radicalizarea zecilor, mai întâi, apoi miilor și, mai apoi, a zecilor de mii de adepți occidentali care, la Londra, Paris, Copenhaga, Malmo, New York sau Montreal îi  sorbeau predicile furibunde, prin care chema la jihad contra “marelui Satan” și a necredincioșilor. Pe barba Profetului dacă cocktailul ăsta, democrație progresistă + Internet, nu-i tare!

Așa s-au format cei mai mulți dintre băieții care au plecat cu zecile de mii, de prin toate colțurile Occidentului, pentru a se alătura Al-Qaeda și Statului Islamic, în jihadul din Siria, Irak, Somalia sau Yemen. Unii dintre ei se intorc acum, ca să producă “momentele de cotitură” atât de utile liderilor politici și formatorilor de opinie în lansarea pe piață a sintagmei “radicalizat pe Internet”.

Nu mă pricep la Internetul asta, nu îi înțeleg complexitatea și modul de funcționare, și chiar dacă mi-ar explica cineva n-aș pricepe, așa că îmi imaginez că Anwar al –Awlaki deținea o parte din el, de a putut sa facă nestânjenit atâta propagandă islamistă. Pe tarlaua on-line deținută de Awlaki, mușchii americanilor sau “vrăbioarele” europenilor nu aveau nicio putere, pentru că, în democrație, propietatea și libertatea de expresie sunt sfinte!

Sau poate că au intenționat să-i închidă gura lui Anwar (și altora ca el), sau să-l blocheze cumva, dar n-au avut mijloacele necesare s-o facă, mai stii ? Zic și eu. Deși, în 2008, Siemens și Nokia au pus la dispoziția nebunilor fundamentaliști care conduc teocrația iraniană, unul dintre cele mai performante sisteme de blocare al comunicațiilor prin Internet și telefonia mobilă, dar și de identificare a ălora care vroiau democrație, dar nu mai vroiau Sharia și executarea prin spânzurare de macarele Tadano. Poate că Internetul ăsta – fiind tot o invenție islamică ca toate invențiile – nu permite decât funcționarea echipamentelor care-i blochează pe cei care se bat pentru democrație, nu și pe ăia care luptă contra ei. Încerc doar să găsesc o explicație; am recunoscut deja că nu ma pricep la modul în care el funcționează.

Sau, cum să facă Twitter ceva contra celor 40000 de mesaje, numai în limba franceză, pe care Statul Islamic le posteaza in fiecare zi?! Sau guvernul francez contra celor 2600 de site-uri legate la Statul Islamic? Care are 2,8 milioane de adepți, vorbitori de franceză, pe Twitter! Nu-i mai pomenesc și pe ăia vorbitori de engleza sau arabă, că nu-mi permite spațiul! N-au cum să le blocheze, c-ar face asta, dar nu le permite inventatorul și propietarul Internetului – Islamul.

Am trecut la ISIS, pentru că, în cele din urmă, după ani de propagandă islamistă, bomba unei drone americane a căzut direct pe Anwar Al-Awlaki și pagina lui de Facebook! Dar, în locul lui, a venit Statul Islamic – și el unul dintre marii propietari ai Internetului. Mai mare decât Osama Bin Laden sau Al-Awlaki. Are ziar on-line; are vestita Al Hayat Media, tot on-line, mare producătoare de filme video, cu imagini de înaltă rezoluție, cu efecte speciale, cu montaje hiper șocante…cu hiper rating! Organizația teroristă, care a făcut din Internet o armă fatală în lupta pe care o duce pe frontul ideologic, uimește azi pe toată lumea prin ușurința cu care acceseaza rețelele sociale, transformându-le într-o adevărată tribuna mediatică! Al-Jazeera, vino să înveți meserie!

De la San Francisco și până la Craiova – unde jihadistul de 17 ani vorbea pe pagina sa de Facebook despre explozibili, kalashnikoave și veste anti glonț – generația ISIS urmărește producțiile Al Hayat Media! Strategie de propagandă islamistă on-line, la nivel global, minuțios orchestrată. Efectele ei le vedem azi și le vom vedea mâine – de la dezastru la apocalipsă!

“Der Spiegel” explică cum operatorii europeni prin satelit (EutelSat, SES, Avanti Communications) permit Statului Islamic să aibă acces la Internet. Aceștia cunosc toate locațiile miilor de “clienți” care, din zona graniței cu Turcia, cu ajutorul unei parabolice și a unui calculator, transmit mesajele Statului Islamic în întreaga lume. Dar ce a putut face Siemens și Nokia in Iran, nu pot face EutelSat, SES și Avanti in Siria. Am explicat de ce – pentru ca aceia care lupta impotriva democratiei au drepturi.

Tashfeen Malik și-a publicat jurământul de supunere și credința în fața califului Abu Bakr Al- Baghdadi, pe o pagină de Facebook! După care, și-a descărcat kalashnikovul în trupurile colegilor soțului ei, Syed Farook; acesta i-a urmat exemplul – 17 morți și 21 de răniți. Așa că Mark, dumnezeul Facebook, a reacționat imediat: “Dacă sunteți musulmani în această țară, în calitate de director al Facebook vreau să știți că veți fi întotdeauna bine primiți aici și ne vom lupta pentru a vă proteja drepturile și a vă crea un mediu sigur și pașnic.” –  a spus el. O reacție binevenită!

Facebook, Twitter și Google au reacționat pozitiv și în Germania: toate comentariile “islamofobe” și “rasiste”, adică opiniile celor care se împotrivesc invaziei islamice din Germania și Europa, vor fi șterse! Libertate de expresie?…. Pe Internet ?… Delete!

Da, dacă ești un Anwar, sau un Mohammed, sau o Tashfeen, merge. Dacă ești Hans, Peter sau Ingrid…delete! Nu mai ai voie – între Boko Haram-uri, Charlie Hebdo-uri si Bataclan-uri – decât cu  # bring back our girls, sau “Je suis Charlie” sau “Pray For Paris”. Merge și “Islam Yes! Democracy NO!”. Dar, “Stop islamic immigration” “No islamic fundamentalism” sau “Islam = Fascism” ….delete! În Germania, ca-n Iran! Numai că, în loc să fii atârnat de o macara Tadano, plătești zece mii de euro amendă.

Așadar, mesajele ISIS – în limba franceză, arabă, engleză … în orice limbă – pe Facebook sau pe Twitter, rămân. Se știu, acum, ăia care dispar. Că nu degeaba spune directorul Facebook “ne vom lupta pentru a vă proteja drepturile.” Lor, nu nouă!

Încep să înțeleg cum funcționează Internetul! E simplu! Ești liber să te radicalizezi islamic, pe el, cât poftești; pe urmă, poți să-i măcelărești, împuști, arunci în aer, vezi tu ce alegi, pe necredincioși.  După aia, Internetul le interzice islamofobilor și rasiștilor să comenteze critic la adresa ta!

Unii, mai prăpăstioși, privesc Internetul ca pe ceva care va duce la prăbușirea democrației occidentale. Nu cred că trebuie să-și piardă speranța. După cum pot vedea, democrația a luat deja primele măsuri pentru a-l pune în lanț.

 

 

Anunțuri

8 comentarii

 1. http://www.hotnews.ro/stiri-international-20675884-franta-doi-ani-inchisoare-dupa-declarat-atentatele-din-paris-fost-magnifice-avocatul-invocat-complexele-tanarului-care-are-parinte-evreu-altul-musulman.htm

  Pariez pe un exemplar din Charlie Hebdo ca vom mai auzi de numele arabetului din articol. In ce ipostaza, deja o stim cu totii. De ce? Iar o stim cu totii.

 2. La Twitter e simpla treaba, un print saudit, nu stiu cum PLM il cheama, are cam jumatate din actiunile companiei. Asa ca face ce vrea muschiul lui. La FB chiar nu inteleg, ca spalacitul ala ii incurajeaza practic pe cei care-i injunghie zilnic pe ai lui in Tara Promisa. Nu mai inteleg nimic.

 3. Blackhat – Buna informatia! La Twitter un print saudit, la Facebook un islamo – progresist…super!

 4. Si la facebook a simplu – prapaditul ala, de Zuckerberg, e ateu declarat (chiar daca numele ne-ar face sa credem altceva). Si progresist. Asa ca incurajeaza cat poate islamul.

  1. Cartea lui Ayaan Hirsi Ali se gaseste tradusa in limba romana si se numeste „Necredincioasa”. Cine nu a citit-o sa o citeasca.
   Cateva pagini si cuprinsul:
   http://cdn4.libris.ro/userdocspdf/486/AYAAN%20HIRSI%20ALI-Necredincioasa_1-34.pdf

   1. Intr-adevar o carte interesanta, o citesc acum (se citeste foarte usor si este captivanta). Poate fi gasita pe scribd.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: