Viitorul islamic al Franței stă ascuns în urnele de vot

drapisla

Toată lumea vorbește despre rezultatele surprinzătoare înregistrate în primul tur al alegerilor regionale din Franța: național socialiștii Frontului Național s-au clasat pe primul loc în 6 regiuni, urmați de așa zisa “dreaptă” franceză și de socialiști. Premierul socialist Manuel Valls și-a îndemnat electoratul să dea dovadă de responsabilitate, să lase de o parte divergențele ideologice și, cu gândul la soarta Republicii, să voteze în turul doi, acolo unde este nevoie, candidatul “dreptei”. Ca să reliefeze dimensiunea pericolului și să-și potențeze puterea de convingere, Manuel Valls a folosit sintagma “război civil”! Asta va fi în Franța, o spune chiar prim ministrul ei, dacă Frontul Național își va menține primul loc și după turul doi!

Va declanșa Frontul Național “războiul civil” dacă va câștiga alegerile ? Din partea naziștilor și a fasciștilor te poți aștepta la orice, chiar și la asta, dar cred mai degrabă că Manuel Valls s-a gândit că națiunea franceză va lupta să recâștige cu arma, ceea ce a pierdut la urne cu buletinul de vot.

Mai nimeni nu vorbește însă în Franța – și dacă în Franța nu, atunci unde? – despre o altă mare surpriză a alegerilor regionale: apariția pe liste a Uniunii Musulmanilor Democrați din Franța! Cred că este primul partid etnic și religios (pentru că este vorba de musulmani) din Franța de azi. Celorlalte etnii și religii nu le-a dat prin cap, și nici n-o să le dea, să-și facă partid. În Franța începe așadar să se facă distincția între cetățenii francezi obișnuiți și cetățenii musulmani francezi, obligatoriu democrați. Cu toate că sunt democrati și unii și alții, sunt, știm de ce, diferiți. Cu toate acestea, cu toții rămân egali în fața legii. Asta până când partidul musulmanilor va câștiga alegerile. Dar asta se va întâmpla într-un viitor un pic mai îndepărtat.

Deocamdată, la prima apariție pe scena electorală, notăm: Mantes – la – Jolie 5,9%, Villetaneuse 4,71%, Chanteloup les Vignes 4,58% , Mureaux 4,38 %, Courneuve 4,4%, Trappe 4,2 %, Villeneuve la Garenne 3,72, Stain 3,7%… și tot așa. Sunt rezultatele obținute de partidul musulman. Rezultate modeste, dar care îi fac pe comuniștii și ecologiștii francezi să înghită în sec, în anumite orașe și cartiere. Momentan doar pe ei.

Și rezultatele ar fi fost mai bune, dar musulmanilor moderați și democrați nu le-au ajuns fluturașii electorali. N-au avut bani decât pentru editarea a  200000 de bucăți. Nu-și fac însă probleme! Unul dintre lideri a declarat: “Înțeleg frustrarea alegătorilor noștri. Dar ideea a fost de a marca simbolic prezența noastră și de a crește. Obiectivul nostru sunt legislativele din 2017.”

Sunt sigur că în 2017 partidul musulmanilor va creste și mai mult, pentru că are niște obiective împărtășite de marea majoritate a musulmanilor francezi: introducerea studiului limbii arabe și a istoriei Africii în școli și licee; autorizarea portului vălului islamic pentru eleve și profesoarele lor; schimbarea numelui școlilor ce poarta numele rasistului Jules Ferry; recunoașterea exploatării coloniale și a razboiului algerian; relansarea economiei cu ajutorul finanței islamice și a bussines –ului halal; drept de vot pentru imigranți la alegerile locale și legislative și intrarea deputaților musulmani în Parlamentul European, pentru a facilita interzicerea cu ajutorul legilor europene a criticării Islamului și a musulmanilor; intrarea Turciei în Uniunea Europeană și recunoașterea Palestinei ca stat.

Un program de care Frăția Musulmană – port stindardul renașterii islamice – este cu siguranță mândră.

Doar atât! Nimic ieșit din comun. Un program pro islam, pro Palestina, pro halal, pro burqa, pro imigrație, anti islamofob, anti-colonialist, anti-rasist. Așadar democratic, conform valorilor Republicii, corect politic. Un program care are multe puncte comune cu cel al stângii – “dreptei” franceze. Politica franceză avea nevoie neapărat de un partid musulman, iar musulmanii aveau nevoie ca de aer de un partid politic. Doar ayatollahul Khomeini a spus: “Daca Islamul nu e politică, atunci nu e nimic.” Și n-a fost singurul musulman important care a susținut sau susține asta.

Cu toate acestea, marea majoritate a francezilor – de “dreapta”, de stânga, sau musulmani obligatoriu democrați – sunt neliniștiți de ascensiunea Frontului Național. Și alături de ei si restul lumii bune. “Război civil”, a avertizat Manuel Valls. Nu contra Islamului, contra Fascismului. Pentru că este mai bine anti-fascist, decât anti-islam. Doar Islamul a renunțat demult să mai facă probleme Europei – asta dacă considerăm, greșit, că a făcut-o vreodată – dar Fascismul îi tulbură somnul și îi scurtează zilele veșnic. Pentru că politicienii, intelectualii și ziariștii care cred că Islamul înseamnă pace, progres și democrație au dreptate. La fel cum au avut și cei care credeau că nazismul înseamnă același lucru, iar Hitler e un personaj onorabil și rațional.

Dar eu continui să cred cu tărie că Frontul Național nu are nicio șansă. Viitorul Franței va fi ăla prezis de Michel Houellebecq în “Supunere”: o alianța stânga – “dreapta” plus partidul musulmanilor, pentru ca omul acestuia să ajungă președintele Franței în dauna candidatului Frontului Național. Pentru asta mai era nevoie doar ca musulmanii să aibă partid. Acum îl au! Așadar, îl sfătuiesc pe Manuel Valls să nu-i mai fie frică de un viitor în care Franța va ajunge o republică național- socialistă. Din fericire, ea va fi una islamică. Și dacă nu mă crede pe mine să pună mâna să-l citească pe Houellebecq.

 

 

 

 

5 comentarii

  1. Gata! E pierdut totul. Suedia s-a predat, Franta se preda, Germania nu stiu cum joaca, dar o face prost, oricum si tot in directia asta. Englezii, egoisti ca intotdeauna, dar o sa o fure si ei, sunt prea grasi si cu combativitatea la pamant. Romaniei i s-a impus guvern UE, adica antisemit, proislam si antinational. Sunt curios care va fi anvergura atacului asupra Poloniei si daca polonezii vor lasa orgoliul deoparte, sa nu-i zgandare prea tare pe rusi – adica pe nemti.

  2. Avem si noi islamisti. Teroristi cu semiluna pe steag.
    – Județul Harghita a ieșit din România. Are steagul secuiesc autonom
    http://bit.ly/1QDo1rp

  3. VM, asta care semneaza art., este o curva socialista! Auzi: „liderii partidelor de dreapta, stanga, centru au participat la manifestatie”!! Adica si aia care au preluat puterea? nu, pt. ca aia sunt „extrema dreapta”, ca asa vor muschii lui marxisti. Javrele socialiste vor libertate, adica gay, CO PO, Multiculti si muuult islam. In PLM!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: