Frații între ei: Putin vs Erdogan

recep-tayyip-erdogan-vladimir-putin-5-06052015

Putin a hotărât să bombardeze nu numai Statul Islamic, adică pe islamiștii radicali, dar și pe islamiștii “moderați”. Astfel, pentru mulți, Putin a devenit “cel bun”, cruciatul pe un cal alb. Erdogan i-a doborât un avion lui Putin, faptă primită cu urale de alții, destui. Pentru aceștia, acum, Erdogan a devenit  un personaj pozitiv. Așadar, Putin cel Bun versus Erdogan cel Bun!

Corect! Între ei sunt mai multe asemănări decât deosebiri. Nu chiar gemeni, dar, oricum, frați.

Putin a fost kaghebist și KGB-ul este o organizație pe care dacă vrei s-o părăsești o faci, conform tradiției, numai pe coș, sub formă de fum. Erdogan a fost unul dintre liderii confreriei islamice Milli Görüş – sora turcă a Frăției Musulmane din Egipt. Și dacă vrei să părăsești Islamul o faci pe riscul tău, pentru că apostații sunt condamnați la moarte. Așadar, o faci nu pe picioarele tale, ci la orizontală, cu ele înainte.

 De aia, Putin spune “Odata cekist, pentru totdeauna cekist”, iar Erdogan îi ține isonul când le spune turcilor din Germania “Turc o zi, turc pe viață”.

 După ce a fost (și a rămas) kaghebist, Putin a ajuns adjunct la primăria Leningradului – mâna dreaptă a primarului Sobceak. După ce a fost (și a rămas ) islamist, Erdogan a ajuns primar al Istanbulului.

 Pe urmă, dacă Putin a fost ales președinte al Rusiei, în 2000, Erdogan a ajuns prim ministrul Turciei, în 2003. Și dacă Putin îi spunea premierului Kasianov “Câtă vreme nu faci scheme pe tarlaua mea, o să fim în regulă”, Erdogan îi spunea în fața camerelor de luat vederi unei june vizitatoare pe care o așezase la biroul său “Acum puterea este a ta. Dacă vrei să spânzuri, spânzuri, dacă vrei să tai, tai.”

Putin a instaurat în Rusia cekocrația, arătându-le astfel opozanților ruși că erau mai în siguranță în spitalele de psihiatrie pe vremea lui Brejnev și Andropov, decât sunt în scările blocurilor și în apartamentele lor, pe vremea lui. Iar Erdogan a îmbrăcat în burqa statuia lui Mustafa Kemal și a băgat în pușcării nu numai pe toți ofițerii cu rang înalt, care s-au împotrivit islamizării Turciei, dar și sute de ziariști și opozanți, care n-au aflat că Islam înseamnă “supunere”. Află acum!

Despre Putin, rușii spun cu admirație “Guvernează ca Stalin și trăiește ca Abramovici”. La fel de bine, turcii ar putea spune despre Erdogan “Guvernează ca un vizir și trăiește ca un sultan”. Dacă Putin și-a tras pe malul Mării Negre un palat uriaș – înconjurat de un complex de 20 de clădiri, amfiteatru de vară, teatru de iarnă, 3 heliporturi și un port în care este ancorat iahtul Olympia (205 milioane $), pe care l-a primit cadou de la Roman Abramovici – Erdogan și-a tras, lângă Ankara,  palatul Ak Saray (1000 de camere), care este la fel mare ca palatul lui Putin, dar mai mare ca palatul Versailles. Pentru că, dacă unul se vrea țarul imperiului euro-asiatic, celălalt se vrea sultanul viitorului imperiu neo-otoman. Am spus: frați!

După ce FSB-ul a aruncat în aer câteva blocuri, cu tot cu rușii din ele, asta ca să-l facă cunoscut electoratului pe “salvatorul Putin” – care a și câștigat astfel alegerile din 2000 – acesta a spus “…Tragedia este ca sunt singurul democrat pur din lume. De la moartea lui Ghandi nu mai pot vorbi cu nimeni.” Erdogan, democrat ca orice islamist, a declarat și el “Democrația este un mijloc și nu un scop”. Asta nu după, ci înainte ca serviciile secrete turcești să folosească niște “bombe umane” ale Statului Islamic, pentru a-i arunca în aer pe kurzii din Suruk și pe opozantii lui Erdogan din Ankara, transformându-l astfel pe Erdogan în “luptătorul contra terorismului islamic”și asigurându-i victoria în alegeri.

Iar dacă Putin are grijă de drepturile rușilor de peste granițe, punându-i pe “oamenii în verde” să vegheze la respectarea lor, Erdogan îi spune lui Merkel “Orice încercare de asimilare a turcilor din Germania este o crimă contra umanității” și îi cere imperativ lui Mutti Multikulti să deschidă școli primare și secundare în limba turcă. În lipsa unui război convențional e bun și unul cultural.

Și dacă Putin și-a trimis trupele contra Georgiei, a ocupat Crimeea și a format o “zonă tampon” pe teritoriul unui stat suveran (Ucraina), Erdogan a trimis “Flotila Păcii” – doar Islamul este religia Păcii – contra Israelului și a format o altă “zonă tampon” pe teritoriul altui stat suveran (Siria). Zona aflată în stăpânirea “islamiștilor moderați”, asta pentru că tot Erdogan spunea “Expresia Islam moderat este urâtă şi ofensatoare. Nu există Islam moderat!”.

Oricum ar fi, important este că “frații” sunt în conflict. Unul nu este în NATO, dar lovește Statul Islamic și pe “islamiștii cum a spus Erdogan”, iar celălalt este în NATO și îi lovește pe Putin și pe kurzii care lovesc în Statul Islamic! Și Europa democrată, care și ea este în NATO, cu cine ține? Ea ține și cu rusul care îi dă Russia Today și gaze, ține și cu turcul care îi dă “refugiați moderați”. Moderați cum a spus Erdogan. Pe care Europa îi distribuie în cote, pentru a-și păstra identitatea și a salvgarda valorile democrației occidentale. În timpul ăsta Statul Islamic și musulmanii „moderați”  o aruncă din ce în ce mai des în aer.

 

 

Anunțuri

3 comentarii

  1. bunica sabela · · Răspunde

    Eu nu inteleg un lucru: chiar nu mai exista in toata Europa niste oameni normali care sa conduca destinele natiunilor, de suntem obligati cu totii sa-i suportam pe oligofrenii astia care mai sunt si schizofrenici pe deasupra, ca Putin, Erdogan, Merkel, Holande, Juncker etc. ?!
    Oare doar ungurii si polonezii sa fi ramas singurii europeni adevarati ?!

  2. bunica sabela – cu siguranta ca ungurii si polonezii au ramas singurii europeni adevarati. Cat despre „schizofrenici” un lucru este acum clar: cine nu e „schizofrenic” nu accede in nicio functie inalta in politica europeana.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: