Obama a declanșat contra Statului Islamic … “războiul verde”

mideast_syria-12

Fostul șef al armatei britanice declara în vara anului 2014 că acțiunea terestră a forțelor armate americane și britanice ar determina înfrângerea Statului Islamic în 6 luni. Dar nimeni nu se grăbea, mai ales Obama, cel sub comanda căruia armata americană a lansat în câteva luni mai puține lovituri aeriene împotriva jihadiștilor Califatului decât au fost lansate în primele 3 zile ale razboiului din Afganistan împotriva talibanilor! Eroarea politică ce ocupa Biroul Oval, mai dornică să amâne încheierea unui război decât să-l câștige, arunca pe masă o noua strategie militară, “răbdarea strategică”, menită să transforme o victorie sigură într-o înfrângere aurită de discreție. A fost perioada când un autor american a propus ca cineva să-l convingă pe Obama că pick-up Toyotele jihadiștilor polueaza mediul, pentru a-l determina astfel să le bombardeze. După doar un an, se dovedește câtă dreptate a avut când s-a referit sarcastic la grija pe care Obama o poartă mediului.

În articolul publicat pe site-ul dreuz.info, Jean Patrick Grumberg scrie despre marota idiotului de la Casa Albă, cel care are pe conștiință zeci și zeci de mii de victime nevinovate, măcelărite de jihadiștii Statului Islamic, din cauză că el a refuzat să acționeze pentru a nu contribui la agravarea poluării mediului.

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Barack Obama, care a declarat că cel mai mare pericol care planează asupra umanității nu este islamul radical, ci încălzirea climatică (victimele atentatelor de la Paris apreciază asta), a făcut o declarație care va rămâne în anale drept cea a celui mai utopist președinte american din toate timpurile. În timpul conferinței de presă care a urmat întâlnirii cu președintele francez Francois Hollande, Obama a declarat că uniunea celor 140 de națiuni, care se vor întâlni la Paris pentru conferința asupra climatului, va trimite un mesaj fulminant Statului Islamic:

“Săptămâna viitoare mă voi întâlni cu președintele Hollande și cu ceilalți lideri ai lumii la Paris, pentru conferința asupra schimbărilor climatice. Ce avertisment puternic va fi adresat teroriștilor, atunci când întreaga lume va sta în picioare unită și va arăta că nu se lasă descurajată în intenția de a construi o lume mai bună pentru copiii noștri.”

Acestea sunt vorbele unui mare șef de stat (sic). Luptătorii Statului Islamic tremura în încălțările lor la gândul acestei conferințe.

Mai mult, arată Wall Street Journal, Casa Albă a dat ordine armatei să nu bombardeze resursele vitale ale Statului Islamic, principalele sale sonde de petrol, ceea ce, împreuna cu scurt circuitarea fluxurilor sale financiare și ale surselor de aprovizionare cu armament, ar fi permis eliminarea lui, oprirea invaziei refugiaților sirieni în Europa și ar fi pus capăt masacrelor, decapitărilor, crucificărilor și măcelurilor zilnice.

“Statele Unite au vizat mici rafinării mobile, de capacitate redusă, în nordul provinciei Raqaa, care servesc la alimentarea vehiculelor Statului Islamic” , a explicat un oficial al Pentagonului, precizând că “loviturile aeriene nu au vizat marile instalații petroliere din precauție, pentru a restrânge potențialele pagube asupra mediului.”

Barack Obama a ordonat, într-adevăr, ca puțurile petrolifere ale Statului Islamic să nu fie lovite, pentru a proteja astfel mediul! Utopia “războiului verde”.

Este evident că această nebunie nu va aduce decât dezastrul, pentru că a lăsa intacte resursele financiare ale Statului Islamic (2 milioane de dolari pe zi) pentru a proteja mediul, va permite puternicei organizații teroriste să-și mențină forțele, să prelungească conflictul din Irak și Siria, fără a mai vorbi despre capacitatea sa teroristă în străinătate – Franța, Tunisia, avionul rus doborât – ce-i va asigura capacitatea de recrutare.

http://www.dreuz.info/2015/11/26/le-plan-de-barack-obama-pour-detruire-letat-islamique-proteger-lenvironnement/

http://www.wsj.com/articles/u-s-led-air-campaign-against-islamic-state-in-syria-resumes-monitors-say-1411561448

 

Anunțuri

5 comentarii

 1. Radu Humor · · Răspunde

  Cu acest sistem Rusia inchide intreg spatiul aerian din Orientul mijlociu.
  Rusia a amplasat joi în Siria rachete antiaeriene S-400 pentru a-și proteja avioanele ce desfășoară misiuni în această țară, decizie luată în urma doborârii unui avion de bombardament Suhoi Su-24 de către aviația turcă, relatează agenția EFE, transmite Agerpres.
  ‘Sistemele de rachete antiaeriene S-400 sunt deja operaționale. (…) Acum vom putea garanta mai eficient securitatea escadrilelor noastre în timpul acțiunilor împotriva teroriștilor din (gruparea) Statul Islamic ‘, a declarat joi în fața presei purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.
  Televiziunea publică rusă a difuzat apoi imagini cu aceste sisteme amplasate la baza aeriană de la Latakia, situată la circa 30 de kilometri de frontiera turcă.
  Rachetele S-400 sunt o variantă modernizată a sistemelor S-300, fiind în prezent cele mai perfecționate mijloace de apărare antiaeriană ale armatei ruse. Raza lor de acțiune este de circa 250 de kilometri.
  În cursul zilei de miercuri, Ministerul rus al Apărării a anunțat că nava amiral a flotei de la Marea Neagră, crucișătorul Moscova, se află în apropierea coastelor provinciei siriene Latakia. Nava este echipată cu rachete antiaeriene Fort și are ca misiune principală protejarea avioanelor de atac ruse ce participă la raidurile din Siria. Rusia a mai precizat că va trimite în Siria încă 12 avioane de vânătoare tot pentru a consolida protecția bombardierelor în timpul misiunilor.
  http://sputniknews.com/military/20151126/1030814269/s-400-combat-duty.html

  1. Mda, multumim frumos ca ne dai vesti de pe sputnik news unde nu intram ca n-avem echipament de protectie impotriva propagandei, dar Moskva aia, nava amiral a flotei cu trei barcute, o fi cea lansata la apa in ’76? 1976?

 2. Se pare ca Sultanul Erdogan, face orice sa agite spiritele si sa iasa cu scantei:
  – Turcia va considera agresiune utilizarea de către Rusia a bateriilor antiaeriene din Siria împotriva avioanelor sale
  http://bit.ly/1lNIWMV

 3. bunica sabela · · Răspunde

  Pentru cine nu a inteles nici macar pana la aceasta data, O-banana e un „mare șef de stat”… pe buda !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: