Aliați cu Erdogan până la victoria jihadului

Erdogan_ISIS

Nu m-ar mira dacă următorul avion de bombardament care va îndrăzni să încalce spațiul aerian al Turciei, fiind doborât pentru asta deasupra Siriei, să fie unul francez. Și asta pentru că islamistul Rercepp Erdogan l-a avertizat pe 16 noiembrie pe socialistul Hollande, într-un interviu acordat ziarului “Al-Rayah”: “Dacă aceste lovituri executate de guvernul francez contra militanților moderați sirieni (este vorba de cei care l-au ucis pe pilotul rus în timp ce urlau Allah Akbar n.a.) nu se opresc, consecințele asupra relațiilor politice, economice, culturale și în alte domenii cu Franța, vor fi grave.”

Doborârea unui avion se încadrează, în viziunea islamistului de la Ankara, exact la “și în alte domenii”. Și Hollande ar trebui, dacă Putin n-a făcut-o, să țină cont de ce spune, chiar și numai în paginile unui ziar, mărețul Erdogan. Pentru că nu-și poate permite luxul, și el, să minimalizeze “interesele zonale” ale lui Erdogan – cel care are relații “economice” atât de puternice cu Statul Islamic. Adică, exportă armament și teroriști către Califat și importă de la acesta petrol la jumătate de preț și “refugiați”, pe care îi exportă în Europa. Care Europa îi dă apoi 3 miliarde de euro ca să nu-i mai “exporte”.  S-ar putea vorbi și despre o colaborare militară, dacă se ține cont că Statul Islamic i-a aruncat în aer (bineînțeles, fără ca puternicele servicii secrete turcești să știe ceva ) pe kurzii din Suruç, ce se pregăteau să reconstruiască orașul Kobane, iar Turcia i-a atacat, ca să arate că luptă împotriva terorismului, tot pe kurzii sirieni și irakieni – cei ce sunt principalii adversari pe teren ai Statului Islamic. Dupa aia, la Ankara, Statul Islamic i-a aruncat în aer pe membri opoziției (făra ca, normal, serviciile secrete turcești….), iar Erdogan a închis gura presei de opoziție chiar înaintea alegerilor, pe care le-a și câștigat. O cooperare care mulțumește ambele părți.

Pe 6 octombrie, la Istanbul, Erdogan l-a avertizat pe Putin prin gura unuia dintre cei mai importanți lideri ai Frăției Musulmane siriene: “Jihadul contra rușilor este, potrivit Sharia, o datorie sfântă”, iar Omar Mashouh – șeful biroului de presă al Frăției Musulmane – a spus “Noi, Frăția Musulmană, confirmăm că suntem în fața unei ocupații rusești clare.” Apoi, Frontul Al-Nosra (Al-Qaeda) și ISIS au declarat și ele jihad Rusiei.

Numai că Putin, greu de cap ca orice rus ce se respectă, a continuat bombardamentele, trimițând în brațele lui Allah, de-a valma, și jihadiști moderați și jihadiști radicali. Ba, mai mult, la întrunirea G 20 a explicat presei internaționale cum își trage ISIS două miliarde de dolari pe an, adică a arătat fotografii aeriene cu convoaiele de cisterne ISIS îndreptându-se încărcate cu petrol spre granița turcă. Și pentru că Putin a crezut că zona ocupată de Turcia în Siria este tot una cu Crimeea și Luganskul, a luat-o peste bot: mai întâi Statul Islamic i-a dat jos un avion de pasageri deasupra Sinaiului și acum Erdogan i-a doborat unul de bombardament deasupra graniței pe care nu au voie s-o treaca decât cisternele ISIS.

Așa că, Hollande ar trebui s-o lase mai ușor cu Raqaa și să-și focalizeze atenția pe Saint –Denis sau Marsilia, asta dacă nu vrea să-și vadă vreun Rafale doborât, iar pilotul care coboară din el cu parașuta, sodomizat și decapitat la aterizare de către “Allah Akbar”. Singurul căruia Erdogan îi mai dă voie să bombardeze în siguranță Statul Islamic este Obama și asta pentru că, mai întâi, acesta s-a ferit ca musulmanul de porc s-o facă și când în sfârșit a bombardat câteva sute de cisterne islamice a făcut-o numai pentru că l-a dat Putin în gât că le-a asigurat acestora, până acum, acoperirea aeriană. În condițiile acestea, să nu ne mirăm dacă “cruciada” contra terorismului islamic va continua până la victoria finală a jihadului.

 

Reclame

4 comentarii

 1. Dinu – Multumesc pentru comentariu! Excelenta informatia!

 2. bunica sabela · · Răspunde

  Eu chiar ma enervez!
  ASTIA toti ne iau drept prostii planetei?
  CE inseamna „jihadist/militant moderat”?
  Inseamna oare ca spala mai putine creiere cu al lor Qu’ran SATANIST, castiga mai putini „simpatizanti” islamisti, castiga mai putin din traficul de stupefiante/armament/copii/femei/petrol, detoneaza mai putine bombe, violeaza mai putine femei si mai putini copii, practica un sclavaj sexual mai moderat (sic!), tortureaza si crucifica mai putini crestini, decapiteaza mai putine persoane nevinovate, ucide per total mai putini oameni decat un „jihadist radical”?!
  Sa nu uitam ca proportiile genocidare ale islamismului, fie el „moderat” sau „radical”, au depasit deja orice limite ale suportabilitatii pentru cei care inca mai au mintea treaza si care mai si gandesc cu ea, spre disperarea multor CRIMINALI planetari, cu O-banana in frunte!

 3. Emil Stan · · Răspunde

  cu tot repsectul pe care il am pentru dumneavoastra – Un Rafale nu este un SU 24, este un cu totul si cu totul alt tip de avion. Rafale e un terminator, unul dintre cele mai avansate avioane de lupta din lume (mult peste SU33/35 ale rusilor). Pilotii francezi sunt mult mai bine antrenati decat cei rusi. Ceea ce afirmati e cam imposibil sa se intample.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: