În Germania, mujahedinii mediatici îl lapidează pe scriitorul Akif Periçci

images

Recent, domnul Walter Lübcke a participat la o întrunire cu germanii dintr-o localitate a cărei administrație este obligată de guvern să găzduiască 700 de “refugiați’. Walter Lübcke este președintele districtului administrativ Kassel din landul Hesse; el este și unul dintre fruntașii locali ai Partidului creștin-democrat. Dacă Angela Merkel impune “calea cea dreaptă” de la Bruxelles și Berlin până la București, Walter Lübcke, în calitate de reprezentant al partidului aflat la putere, o face la Kassel. Și calea cea dreaptă, a dat de înțeles Lübcke auditoriului său, este una singură: Germania să-și deschidă larg porțile și să-i primească cu brațele deschise pe toți cei care vor să se stabilească în ea. Din sală s-au auzit proteste. Walter Lübcke a ripostat: “Cel care nu împărtășește valorile noastre poate părăsi în orice moment Germania. Fiecare german este liber s-o facă.”

Mesajul transmis a fost foarte clar: ori respectați “valorile noastre”, adică valorile cancelarului, ale partidului său și ale aliaților lor – socialiștii, comuniștii și ecologiștii -, ori…. cărați-vă! Germania este o democrație, unde dreptul la liberă exprimare este garantat pentru fiecare cetățean, prin urmare s-a considerat că Walter Lübcke are tot dreptul să vorbească așa. Cuvintele lui nu au provocat reacția mass-mediei germane, ocupată să supravegheze poporul și să slujească puterea, așadar nu au stârnit vâlvă și scandal în rândurile opiniei publice, iar cariera politică a lui Lübcke nu a fost afectată.

La câteva zile după ce Walter Lübcke le-a reamintit germanilor cât de liberi sunt să circule, PEGIDA (Patrioții europeni împotriva islamizării Europei) și-a sărbătorit la Dresda un an de la înființare. Pe scenă s-a urcat, ca să vorbească zecilor de mii de manifestanți, și celebrul scriitor german de origine turcă,  Akif Periçci. Acesta a spus: “Este evident că cercurile puterii și-au pierdut în totalitate frica și respectul fața de propriul popor, până într-atât încât îi recomandă să părăsească țara dacă nu este mulțumit.” Și a încheiat ironic: “Evident nu există altă alternativă. După cum fiecare știe, lagărele de concentrare sunt în acest moment dezafectate.”

Akif Periçci a considerat că are tot dreptul să vorbească așa, deoarece, știm acum, Germania este o democrație unde dreptul la liberă exprimare este garantat și unde ironia și sarcasmul nu sunt încă pedepsite. Doar dacă sunt scoase din context și transformate în altceva. Cu profesionalism, câinele de pază al puterii s-a repezit la gâtul scriitorului în timp ce minciuna lătra răgușit doar atât: “După cum fiecare știe, lagărele de concentrare sunt în acest moment dezafectate.” Așa a stârnit presa germană uriașul scandal, atrăgând atenția că Akif Periçci i-a vizat pe sărmanii refugiați atunci când a spus: “Dupa cum fiecare știe, lagărele de concentrare sunt în acest moment dezafectate.”!

Așadar, șeicii media au decretat: Akif Periçci  n-a vorbit despre guvernul german, stăpânul unor cetățeni pe care vrea să-i trimită la plimbare pentru că nu sunt destul de supuși, ci despre bieții refugiați pe care i-ar vrea băgați în lagarele care, a spus Periçci cu părere de rău, “sunt în acest moment dezafectate”!

Și fatwa răspândită de mass-media germană contra scriitorului funcționează, așa cum a funcționat și cea emisă de ayatollahul Khomeiny împotriva lui Salman Rushdie. Prima care a reacționat, vor urma și alții, a fost editura care i-a publicat renumitului scriitor cărțile. Fără să mai verifice ceva, pentru că, nu-i așa?, mujahedinii mediatici ar putea să-i condamne pentru apostazie, editorii lui Akif Periçci au renunțat la colaborarea cu el!

“Cel care nu împărtășește valorile noastre poate părăsi Germania”, spunea Walter Lübcke. Așadar, pentru că Germania mai este, spun unii, o democrație, Akif Periçci are dreptul să aleagă: să se stingă lapidat intelectual sau să se care!

 

 

 

3 comentarii

  1. bunica sabela · · Răspunde

    Spalarea pe creier a nemtilor dupa WWII isi arata din plin roadele otravite.
    Nu mai au capacitate de reactie cand vine vorba de SUPRAVIETUIRE in propria lor patrie…

  2. Foarte corecta observatia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: