Contribuția lui Nicholas Brody la ascensiunea Statului Islamic

Obama

În august 2012, Agenția de Informații a Apărării (DIA) aducea la cunoștință unor urechi surde că: “Statul Islamic din Irak (ISI) – predecesorul ISIS – poate să declare în Siria și Irak un Stat Islamic cu ajutorul altor organizații teroriste”! Deasemenea, DIA atrăgea atenția că mai multe orașe irakiene (printre care Mossul și Ramadi) sunt în pericol de a fi cucerite de către forțele jihadiștilor!

Analiștii disidenti, care refuzau să se încadreze în tiparele profesionale impuse politic de catre administrația Obama, atenționau totodată și asupra importanței pe care o va avea în viitor pe frontul sirian, Frontul Al-Nosra, filiala Al-Qaeda din Siria, precum și asupra dezvoltării acestei organizații.

După 2 ani, în iunie 2014, în doar o singură săptămână, mujahedinii lui Allah au cucerit în urma unui veritabil blitzkrieg, al doilea mare oraș al Irakului – Mossul (unde 30000 de soldați irakieni au fugit din calea a 800 de jihadiști sălbatici) și o mare parte din provincia Ninive; ei stăpâneau încă din luna ianuarie, Fallujah și o parte din Ramadi – pe care l-au cucerit apoi în întregime. Au urmat Tikrit și sectoare importante din provinciile Salaheddin, Dyala și Kirkuk. La o sută de kilometri de frontiera cu Siria, jihadiștii au ocupat aproape în totalitate orașul Tal Afar, 200000 de locuitori fiind nevoiți să-l părăsească. În numai șapte zile de la declanșarea ofensivei, coloanele de 4×4 – „blindatele” cu care se deplasau „sălbaticii în negru” conduși de noua vulpe a deșertului, Abu Bakr al- Baghdadi – au ajuns la 60 de kilometri de Bagdad, la marginea orașului Baqouba!

A fost proclamat Statul Islamic și declarat Califatul, iar Abou Bakr Al-Baghdadi, noul calif, a dat de veste: “S-a deschis o era nouă pentru jihadul internațional…odată cu proclamarea Califatului este obligatoriu să te supui și să îl sprijini pe califul Ibrahim…”

Adică, s-a întamplat exact ceea ce au prevăzut, în 2012, analiștii Agentiei de Informații a Apărării că avea să se întâmple!

Cât despre Frontul Al-Nosra, adică Al-Qaeda, acesta stăpânește acum o bună parte din Siria, în timp ce Al-Qaeda controlează o parte din Afganistan, Yemen și Somalia! Asta în ciuda asigurărilor date de același Barack Obama, care spunea după eliminarea lui Osama Bin Laden, că “Al-Qaeda nu mai există”!

Așadar, și în cazul acesta, s-a întâmplat, sunt nevoit să repet, exact ceea ce au prevăzut, în 2012, analiștii Agenției de Informații a Apărării că avea să se întâmple!

În momentul în care Statul Islamic a fost proclamat, Ibrahim Al-Marashi, analist pentru site-ul de informații Al-Jazeera, a exclamat surprins: “Syrak a ieșit din sticlă!” Că un simplu comentator politic a fost surprins putem crede, însă la fel de surprins  a fost și Barack Hussein Obama – șeful celei mai mari puteri a lumii, cel care are la dispoziția lui și cele mai puternice servicii de informații. La plecarea în vacanță, în vara lui 2014, acesta și-a mărturisit surprinderea în fața ziariștilor: “ n-am prevăzut că vor avansa atât de repede”!

Asta nu o mai putem crede. Obama fusese informat, din timp, cu doi ani înainte!

Numai că, rapoartele analiștilor Centcom (US Central Command) despre Statul Islamic și Frontul Al-Nosra sunt ori falsificate ori distruse de “oamenii președintelui” , în cazul în care ele nu coincid, și nu coincid, cu “viziunea”, planurile și intențiile lui Barack Hussein! Totul a ieșit la iveală recent, datorită ziarului The Daily Beast care, încălcând omerta mediatică, a dezvăluit scandalul care zguduie Pentagonul: 50 de analiști Centcom s-au solidarizat cu cei 2 analiști principali care au depus la Inspectoratul General al Pentagonului un memoriu în care dezvăluie cum le sunt falsificate și cenzurate rapoartele! Michael Morrel, fost director adjunct CIA, a declarat: “Unul dintre principiile sfinte ale politicii Statelor Unite este acela că analiștii să poată spune tot ceea ce cred, fără nici o interferență, fără să le fie modificate afirmațiile; deci este o acuzație foarte, foarte gravă”. Morell a adăugat: „Dacă este adevărat că cineva se amestecă în analizele lor, atunci niște capete trebuie să cadă”.

Nu vor cădea decât după plecarea lui Obama de la Casa Albă cu capul sus. Trebuie însă să ne aducem aminte de capetele căzute la consulatul american din Benghazi, unde soldații SEAL au luptat ore întregi împotriva jihadiștilor libieni, în timp ce erau urmăriți pe monitoarele Pentagonului, cum mureau în luptă, de un președinte ce a refuzat să le acorde sprijinul pe care-l cereau prin stație, deși ajutoarele erau doar la o oră distanță.

Trebuie să ne amintim că Barack Obama l-a sprijinit pe Mohamed Morsi, președinte al Egiptului și membru al organizației terorist – fundamentalist – wahhabite Frăția Musulmană, chiar și atunci când 20 de milioane de egipteni cereau pe străzile orașelor Egiptului demisia acestuia. Trebuie remarcat că a refuzat să-i primească la Casa Albă, la cererea lobbystilor aceleiași Frății Musulmane, pe reprezentanții din Siria ai Partidului Reformei – pro occidental și laic – care veniseră la Washington să-i ceară ajutorul în lupta contra lui Bashar Al-Assad și trebuie amintit că, în același timp, înalti funcționari de stat americani au intrat în contact direct, la ordinul expres al lui Obama, cu Confreria siriană a Frăției Musulmane pentru a stabili atribuțiile Confreriei siriene în răsturnarea președintelui Bashar Al-Assad și rolul ce urma să-l joace în Siria după îndepărtarea acestuia.

După ce rememorăm toate aceste momente, ce au marcat acțiunile lui Obama în Orientul Mijlociu și Apropiat, ne putem întreba și cum a fost posibil ca Obama să fie atât de “surprins” de apariția și ascensiunea unui Stat Islamic în regiune. A avut oare Obama, vreo contribuție voluntară, conștientă, la sprijinirea ofensivei fundamentalismului islamic în Orientul Mijlociu și înființarea unui Stat Islamic terorist? Dacă te gândești că un răspuns afirmativ ar crea posibilitatea de a fi acuzat că ai devenit adeptul faimoasei “teorii a conspirație”, n-o mai faci. Așadar, alegi singura concluzie logică, una mainstream: Obama a fost victima unui complex de întâmplări, potriviri și coincidențe nefericite, care i-au influențat negativ politica. Așadar, Obama este o victimă a fatalității!

Numai că, Hillary Clinton, faimoasa Hillary Clinton, fosta Primă Doamnă a Americii, ex Secretarul de Stat al președintelui Obama, spune în ultima sa carte, “Hard Choices”, altceva! Că administrația Obama a urmărit crearea unui Stat Islamic!

Poate fi acuzat un fost Secretar de Stat, un personaj de primă mărime pe scena politicii americane, un cunoscător al culiselor cu acces la informații ultra secrete, că este un adept al “teoriei conspirației”? După tot ceea ce am scris mai sus, pentru mine răspunsul este unul singur: nu!

Hillary Clinton dezvăluie în cartea sa, apărută pe 10 iunie 2014, că un Stat Islamic urma să fie creat cu scopul de a se proceda la o nouă împărțire în regiunea Orientului Mijlociu și afirmă că o coordonare pe acest proiect a avut loc între Washington și Frăția Musulmană din Egipt, cu scopul de a crea un Stat Islamic în Peninsula Sinai!

Da, este vorba de aceeași Frătie Musulmană despre care Mahmoud Abbas i-a spus lui Barack Obama că “este mama tuturor organizațiilor teroriste islamice.”

Hillary Clinton scrie în “Hard Choices” : “Noi am înfiltrat războiul în Irak, Libia și Siria și totul a fost bine până când, brusc, a avut loc o revoluție în Egipt și totul s-a schimbat în 72 de ore.” Și urmează: “Noi am fost de acord cu Frăția Musulmană din Egipt, pentru a declara Statul Islamic în Sinai și a-l pune în mâinile Hamas, o parte din Sinai fiind dată Israelului pentru a-l proteja, adăugând Hallayeb și Challatine în Sudan și deschizand frontiera libiană la Salloum. S-a vorbit chiar despre anunțarea nașterii Statului Islamic pe 5 iulie 2013, și se aștepta anunțul pentru ca noi și Europa să recunoaștem noul Stat.” !

Numai că, acum știm și o recunoaște și Hillary Clinton, planurile lui Obama si ale Frăției Musulmane au fost date peste cap, “în 72 de ore”, de revoluția celor 20 de milioane de egipteni, sprijiniți de armata condusă de generalul Al-Sissi, actualul președinte al Egiptului. Înțelegem acum de ce, Obama a apărat până în ultimul ceas, și mult după trecerea lui, Frăția Musulmană din Egipt, Statele Unite pierzând din cauza aceasta un aliat cheie într-o zonă geostrategică atât de importantă. Se explică acum legăturile deosebit de strânse și sprijinul acordat de Mohamed Morsi, Hamas-ului (Frăția Musulmană din Fâșia Gaza) și de ce Morsi a permis jihadiștilor înfiltrarea în Sinai, provocând astfel nemulțumirea conducerii armatei egiptene.

Totul pentru că trebuia proclamat un Stat Islamic în Egipt, acolo unde Obama și UE susțineau sus și tare că s-a instaurat, odată cu venirea la putere a Frăției Musulmane, democrația parlamentară mult dorită. Dar Obama n-a putut controla și dirija totul. N-a putut controla armata și poporul egiptean.

Așa se explică de ce apariția unui alt Stat Islamic, tot în regiunea Orientului Mijlociu, a survenit la momentul potrivit pentru Obama, deși acesta și-a mărturisit  “surprinderea”. Putem înțelege acum de ce această apariție a fost tratată de Barack Hussein cu o lejeritate și dezinvoltură ce păreau inexplicabile atunci. Putem înțelege acum de ce Obama n-a trimis trupe la sol împotriva Statului Islamic nou apărut, deși Pentagonul declara că, astfel, în doar 6 luni, conflictul ar fi încheiat; de ce a ordonat doar lovituri aeriene “chirurgicale”, care durează de peste un an, și de ce avioanele americane n-au bombardat parada trupelor Statului Islamic după cucerirea orașului Ramadi, deși aceasta s-a desfăsurat sub un cer senin și un soare arzător, sub “ochii” sateliților de observație. Înțelegem și de ce administrația Obama a condamnat în termeni extrem de duri bombardarea jihadiștilor Statului Islamic din Libia de către aviația egipteană, în timp ce a aprobat bombardarea luptătorilor kurzi anti ISIS, în Siria și Irak, de către avioanele turcești.

Pentru că un nou Stat Islamic îi este absolut necesar! Din cauza aceasta, Obama a impus Coaliției internaționale “răbdarea strategică” – strategie inventată de el cu scopul de a împiedica distrugerea Statului Islamic, timp în care rapoartele analiștilor militari americani au continuat să fie falsificate, cenzurate sau aruncate la coșul de gunoi.

Mai remarc un singur lucru: în momentul în care Barack Obama a intrat pentru prima oară în Biroul Oval, jihadiștii islamiști, concentrați mai ales în rândurile organizației Al-Qaeda, acționau underground, luându-și măsuri excepționale de camuflare și securitate, și comiteau doar atentate sporadice. Acum, după “7 ani Obama”, talibanii negociază viitorul Afganistanului cu reprezentanții Departamentului de Stat, Statul Islamic și  Al-Qaeda acționează la lumina zilei, stăpânind teritorii intinse în Orientul Mijlociu, în timp ce controlează prin organizațiile teroriste afiliate lor alte teritorii în mai multe țări răspândite pe două continente!

Asta doar pentru că Barack Obama este la cheremul fatalității?!

În 2011, serialul de televiziune Homeland a câștigat premiul Golden Globe pentru cel mai bun serial de dramă. Povestea lui Nicholas Brody, soldatul american căzut în mâinile Al-Qaeda, convertit la islam, reeducat și trimis în America cu misiunea de a se înfiltra în cele mai înalte cercuri ale puterii, a fost urmărită cu sufletul la gură de sute de milioane de spectatori. Este posibil acum, ca imaginația debordantă a creatorilor acestui excepțional serial să se fi declarat învinsă în fața realității.

http://www.thedailybeast.com/articles/2015/09/09/exclusive-50-spies-say-isis-intelligence-was-cooked.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 comentarii

 1. Orice comentariu este de prisos! Un negru sunnit ajuns la Casa Alba, cea mai proasta combinatie posibila. Se naste totusi o intrebare: restul, din structurile puterii, sunt chiar tampiti? Cat poate sa coste un glont?

  1. bunica sabela · · Răspunde

   Nu sunt tampiti, sunt cretini congenital.
   Se pare ca acum costa mult mai mult un glont decat pe vremea lui JFK…
   Interesu’ …
   I-as sponsoriza eu pentru asta.

 2. Bogdan, m-ai lasat blocat.
  Nu pentru ca nu am avut banuieli, ci pentru cantitatea covarsitoare de dovezi clare, intr-o corelare de fier.
  Cu acest tip de sprijin, nici nu e nevoie de finantare directa.
  Nu stiu daca cineva ar avea curajul unui impeachment. Ar merita, chiar daca a mai ramas numai un an. Caci mai poate face mult rau,ba chiar mai mult decat pana acum, pentru desavarsirea operei.

  Lucrare de doctorat.
  .

 3. Corneliu – Asa cum am spus si pe facebook sunt doar multe potriviri, „coincidente”, care se pupa intre ele de zor. Cei mai multi dintre oameni nu pot concepe ca „cineva” poate forma, cu rabdare orientala, zeci de ani, un individ special ales pt. a fi folosit atunci cand ajunge, sa spunem, presedintele unui stat ca America. Asa ceva este imposibil, ar spune toti! Nu gandesc insa asa cei din serviciile secrete, care invata printre primele lucruri ca, coincidente nu exista! Tare as fi curios sa aflu parerea unui as, unui analist al Mossadului de exemplu, despre infiltratul Obama dar sunt prea batran sa mai prind o carte de memorii scrise de unul dintre acesti indivizi, din care sa aflam adevarul. Cine are acum 20-30 de ani, va citi o astfel de carte, cu siguranta.

 4. bunica sabela · · Răspunde

  Acum observ.
  Fotografia este edificatoare.
  In timp ce trei personaje stau cu mana dreapta la inima, pentru ca se intoneaza probabil imnul american, O-banana sta cu mainile la prohab !

 5. De aia am si pus-o. Pe jumatate kenian, format in madrassele marxiste care sunt Columbia si Harvard, unde studiile i-au fost platite de un miliardar saudit, modelat in tinerete de arabi palestinieni ca Edward Said si Rashid Khalidi, anti-semit dovedit, pardon anti-sionist, musulmanul Obama uraste America si pe americani. Iubeste, in schimb, Fratia Musulmana, care a infiltrat de la venirea lui la Casa Alba toate structurile de putere ale administratiei. Asta, plus zecile de declaratii in favoarea Islamului, m-au facut sa mi-l imaginez deseori pe Obama asezandu-si covorasul de rugaciune, undeva, ferit de ochii strainilor, pt. a se ruga cu fata la Mecca. Ca Nicholas Brody.

 6. Toti comentatorii de mai sus au perfecta dreptate, totul este foarte clar. Americanii si-au facut-o cu mana lor. Mai grav este ca suntem toti angrenati in acest joc mai mult decat periculos. Nu cred ca vom scapa sa nu se declanseze al 3-lea razboi mondial. Si rusii in loc sa ajute isi baga coada cu sperante desarte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: