Europa nu este vinovată și nici obligată să-i primească pe toți imigranții

unnamed

ONU cere imperativ Uniunii Europene, ceea ce n-a îndrăznit să ceară Marocului, Australiei, Arabiei Saudite sau celorlalte țări din Golf: deschiderea totală a granițelor continentului european în fața valului imigrațional și repartizarea obligatorie a imigranților clandestini în toate țările membre ale Uniunii. Pe continent, Germania se erijează în vârful de lance al curentului pro-imigrație, încălcând protocolul UE privind dreptul la azil și încercând să legalizeze, cu ajutorul Franței, așa numitul “drept de azil european”. Țările din estul Europei, cu excepția României, cer blocarea imigrației extra europene și resping “cotele” fixate de către Bruxelles. Vârf de lance al acestei tabere, Ungaria, care a fost aspru criticată pentru comportamentul ei de către Laurent Fabius, ministrul de externe francez. În articolul său, apărut pe siteul b.voltaire.fr, Christian Vanneste explică de ce Germania și de ce Ungaria. O parere interesantă asupra unui subiect atât de fierbinte pentru europeni nu numai azi, dar și în viitor.

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

Europa face încă odată dovada neputinței sale. Imigrațiile, care nu sunt constituite numai din refugiați, contrar la ceea ce spun Germanii arătându-și vina, arată că țările europene nu au asupra acestui subiect un punct de vedere identic, pentru că ele nu au aceeași istorie și, prin urmare, aceeași identitate.

Afirmațiile moralizatoare și de necontrazis, referințele istorice eronate ale oamenilor politici și ale ziariștilor, ridică serioase semne de întrebare asupra competenței și bunei lor credințe. Fără a cădea în paranoia conspiraționistă, apar semne de întrebare asupra motivelor care-i îndeamnă pe anumiți lideri politici să slăbească apărarea continentului, să culpabilizeze toate încercările de rezistența, unii ar spune: să distrugă sistemul său imunitar.

Ungaria ridică o barieră la frontiera cu Serbia. De o parte a ei este Uniunea Europeană, de cealaltă, nu. Prin urmare, Budapesta aplică tratatele și împiedică pe cât poate pătrunderea ilegală în spațiul european. Ea și-a moderat de altfel măsura prin faptul că nu a urmărit ridicarea zidului și la frontiera cu România, țară membră a Uniunii. Care sunt atunci “valorile” invocate de Laurent Fabius și Douste-Blazy cu scopul de a condamna o politică responsabilă. Se face aluzie la Berlin, uitându-se că zidul de acolo, ridicat în 1961 de către comuniști, separa membri aceluiași popor, adesea pe cei ai aceleiași familii, unii supuși dictaturii și ceilalți, nu. Cu ipocrizie nu par a-și aminti că la Berlin zidul s-a ridicat pentru a împiedica fuga sub glonțele iadului sovietic, în timp ce acum este vorba de a bloca intrarea clandestinilor, mai ales a musulmanilor, în Europa.

Germania, furnica virtuoasă criticată de către admiratorii lui Tsipras, vrea să fie model de generozitate și ospitalitate pentru toată mizeria lumii. Este timpul ca țările care nu au comis excesele Germaniei să-i spună că ele nu trebuie să sufere consecințele vinovăției sale patologice, a nevrozelor ei memoriale. Nazismul a fost o monstruozitate căreia nici o altă țară nu i-a dat naștere, cu toate că multe au suferit de pe urma ei sau i-au fost complice. Nici Italia fascistă, nici Spania lui Franco, nici Franța lui Petain nu au creat acest sistem inuman, care a corespuns celui de al treilea Reich. Că Germanii, în mod legitim, îl resping cu groază nu este un motiv pentru a cădea într-un delir invers, cu scopul de a-și câștiga iertarea. Orbirea conducătorilor, a asociațiilor umanitare, a bisericilor, a unui mare număr de conștiințe bune și naïve este înfricoșătoare! Ajutorul, militar sau umanitar, direct la sursa imigrației este corect și necesar, apelul de a-i primi în casă imediat este iresponsabil.

Amintindu-și de inflația enormă care a urmat Primului război mondial, germanii își doresc o monedă puternică. Amintindu-și cum au descoperit demența rasista a hitlerismului, își doresc acum să cumpere o virginătate umanistă. Alte țări nu au conștiința atât de încărcată. Ungurii n-au luat parte la Holocaust decât după ce au fost invadați de Wehrmacht. Elie Wiesel a făcut lumină asupra acestui subiect. Ei au fost primii care s-au revoltat împotriva dictaturii comuniste în 1956, la Budapesta! Intelectualii noștri de stânga au preferat să laude dictatura cubaneză sau intrarea Khmerilor roșii în Phnom-Penh. A acuza acum Ungaria, care continuă să își apere cu curaj identitatea și libertatea sa, este lipsit de orice fundament. Încă odată Ungaria alege rațiunea în locul sentimentalismelor.

Nefiind vinovată, Europa nu este responsabilă și nu are nici o datorie să-i primească pe toti imigranții aflați mai degrabă în cautarea unui loc de muncă decât a unui refugiu. De altfel, locurile de muncă nu lipsesc de fel în țările Gofului, care nu sunt străine de conflictele actuale. Rata șomajului din unele țări europene, creșterea riscurilor legate de terorismul islamic, ciocnirile comunitare ar trebui să-i facă pe Europeni să limiteze imigrația și să intervină asupra cauzei problemelor, nu să le multiplice încercând să rezolve efectele ei la sosire.

 

http://www.bvoltaire.fr/christianvanneste/leurope-nest-coupable-responsable-na-devoir-daccueillir-migrants,203089

 

Anunțuri

5 comentarii

 1. bunica sabela · · Răspunde

  „…imigranții aflați …în cautarea unui loc de muncă…”
  Domnule draga, ma faci sa rad, cu grimase ce-i drept; scopul acestor migranti NU e gasirea unor locuri de munca, sa fim seriosi!
  Cine a vazut arabeti care sa munceasca pe bune, hmm?
  Au venit sa stea degeaba…pardon, sa se inmulteasca exponential precum gandacii de bucatarie, ca sa FURE ajutoare sociale din bugetele grase ale tarilor europene.
  Deci europenii vor fi OBLIGATI sa-si restrictioneze stilul de viata ca sa li se dea mai mult acestor „refugiati”, migranti bla-bla.
  SPOLIEREA Europei, asta e unul dintre scopurile vizibile ale musulmanilor INVADATORI.
  Chiar nimeni nu se intreaba de ce tarile din Golf nu-i primesc ?! Oare de ce?
  Pentru ca acesti migranti NU VOR sa munceasca, acele tari din Golf stiu perfect cu cine au de-a face.
  Ca sa nu mai zic (iar!) de Planul Kalergi, care urmareste in final ANIHILAREA GENETICA A RASEI ALBE si crearea unei rase corcite, cretina congenital, lipsita de orice fel de valori specific umane si foarte violenta, mult mai usor de manipulat decat actuala rasa alba europeana care mai straluceste inca prin creativitate, cat o mai putea.
  In rest, aveti si Dvs., ca si fostul Presedinte Basescu, perfecta dreptate.
  Europa si mai ales Romania NU AU DE CE sa primeasca picior de migrant !

 2. Reblogged this on ARIAN.

 3. Multumim pentru articol. Pai sigur, daca e sa continuam logica autorului, si romanii, ca si germanii sau francezii, ar trebui sa aiba un inconstient/subconstient incarcat (evreii omorati din ordinele lui Antonescu, legionari, etc). Insa, cel putin in cazul nostru, ma tem ca e mai degraba vorba de prostie, inconstienta, si mult, mult prea mult, oportunism. Nu esti de acord?
  Inca ceva. Ieri pe blogul B1, citeam ca in noiembrie vin la noi nu 2000, cum se zice initial, ci 7000…..am inteles eu bine, sau era o greseala?

  1. Da, autorul are dreptate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: