Din gara Gevgelija la Bruxelles și Strasbourg

XVM158f2332-4985-11e5-a8af-4f72b2ad1232-805x453

Joi, guvernul macedonean a decretat starea de urgență. Punctele de frontieră de la granița cu Grecia erau asaltate de mii și mii de imigranți clandestini, majoritatea sirieni. Cel mai vulnerabil punct al “frontului” –  orașul Gevgelija. Am spus “front”, pentru că autoritățile macedonene au mobilizat importante forțe de ordine pentru a opri asaltul. În fața mulțimii dezlănțuite, acestea au folosit inclusiv gazele lacrimogene și bastoanele de cauciuc. În timpul acesta, comentatorii germani de televiziune acuzau condițiile precare de viață ale clandestinilor, care nu primiseră din partea macedonenilor nici măcar cremă de protecție contra soarelui puternic. În Siria, Afganistan sau Irak , guvernele, sa le spunem așa structurilor de conducere de acolo, oferă cetățenilor cremă de protecție solară nu numai zilnic, dar și gratuit.

După trei zile de confruntări, Macedonia a fost nevoită să cedeze și și-a deschis granița. Imigranții au pătruns în Gevgelija, unde autoritățile le-au pus la dispoziție nu mult dorita cremă, ci garnituri de tren ce urmează să-i transporte în Serbia. De aici vor fi transportați de sârbi, tot cu trenul, la frontiera cu Ungaria, pentru că ungurii nu au terminat încă zidul de protecție ce-l ridică la graniță. Si, hop, iată-i ajunși în vestitul “spațiu Schengen”, pentru siguranța căruia UE a pus România, cu ani în urmă, să-și întărească serios granița de est și nord, ca să preîntâmpine astfel invazia “barbarilor” din Republica Moldova, Ucraina și Rusia.

Dacă în Ungaria au intrat de la începutul anului peste 150 000 de clandestini, în Germania sunt așteptați până la sfârșitul anului – cu brațele deschise, locuințe, ajutoare sociale și, bineînteles, cantități uriașe de cremă de protecție solară – circa  800 000 de solicitanți de azil. Probabil, ținând cont de mărimea amenzilor  primite de nemții care n-au înțeles că invazia este spre binele lor și comentează incorect politic pe Facebook, autoritățile germane au de gând să constituie cu banii încasați și un fond special suplimentar de ajutorare a noilor sosiți. Asta am aflat-o de la un prieten căruia nu-i dau numele pentru a-l proteja: trăiește în Germania.

Ieri, ca în fiecare săptămână, garda de coastă italiană a salvat din apele Mediteranei peste 4000 de “boat people” veniți din Africa subsahariană , via Libia și Statul Islamic. Ei vor fi cazați – mâncare, băutură, bani de buzunar – în centre de plasament și hoteluri. Asta până când doamna Cecile Kyenge – fost ministru al Integrării în guvernul italian – va reuși să-și legalizeze cea mai recentă dorință: fiecare familie de italieni să primească una de imigranți africani.

A reușit ea, membra unei familii congoleze cu 38 de copii, să pătrundă clandestin în Italia și, aici, să ajungă ministru? A reușit! Ajunsă ministru a reușit să treacă prin parlamentul italian legea care dezincriminează imigrația clandestină? A reușit! Așa că, mai mult ca sigur, va reuși să facă și familiile de italieni să-și împartă casa și masa cu cele de africani. V-am spus doar că doamna Cecile Kyenge a fost ministru al Integrării. Și să fim optimiști pentru că nu se va opri aici. Cecile Kashetu Kyonge este acum membru al Parlamentului european cu un cuvânt greu și ascultat pe probleme de imigrație la Comisia Europeană.

Cu siguranță că unii din cei care o vor înlocui și care îi vor purta mai departe “ștafeta integrării europene în Africa și Asia”, la Bruxelles sau Strasbourg, au luat chiar acum trenul din gara Gevgelija.

Reclame

2 comentarii

 1. 800000? Serios? Am citit eu bine, sau e un 0 in plus? Adica, la cei 1200E/luna/imigrant, care se dau in Italia, ar veni aproape 1 miliard E/luna?
  wth?????!!!!??????

  1. bunica sabela · · Răspunde

   Are UE parale !
   Doar nu degeaba muncesc in draci europenii !
   Ba eu cred ca sunt chiar „bucurosi” ca, in loc sa aiba grija de popoarele lor CRESTINE, vor avea in grija si sutele de mii de d’alde ASTIA, care nu au alta grija decat sa se inmulteasca precum gandacii de bucatarie si sa schiorlaie pe la guverne dupa ajutoare sociale !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: