Zborul 93 și trenul Thalys, aceeași lecție

10580164_758359650868940_849007216558909606_n

Ziad Jarrah le-a spus pasagerilor “Zborului 93”, după ce a pus stăpânire pe carlinga avionului: “Aici căpitanul, vă rog să stați jos și să rămâneți așezați. Avem o bombă la bord. Deci stați jos.”

Tom Burnett i-a spus soției sale la sfârșitul conversației telefonice: “Nu te îngrijora, vom face ceva”. Îi mărturisise soției că avionul în care se afla a fost deturnat de teroriști, iar aceasta îi povestise că două avioane de călători intraseră déjà în Word Trade Center.

Aflată în același avion cu Tom Burnett, Elizabeth Wainio i-a spus mamei sale: “Trebuie să plec, vom intra peste ei în carlingă. Te iubesc.”

Tom Burnett și Elizabeth Wainio s-au numărat printre pasagerii “Zborului 93”, ce au luat cu asalt carlinga în care se închiseseră Ziad Jarrah și tovarașii lui de jihad. În căștile lor, controlorii de trafic aerian au mai apucat să audă zgomotele luptei dintre pasageri și teroriști, înainte ca “Zborul 93” să se zdrobească pe un câmp din Pennsylvania.

În momentul în care jihadistul marocan a deschis focul pe culoarul trenului Amsterdam – Paris, Alex Skarlatos i-a spus prietenului său, Spencer Stone: “Hai să-l doborâm”. Alex Skarlatos, 22  de ani, membru al Garzii naționale din statul Oregon, întors recent dintr-o misiune în Afganistan. Un american, ca și Tom Burnett, hotărât să facă ceva. Spencer Stone, și el militar, i s-a alăturat. Și au făptuit! Erau dezarmați, dar s-au dus peste el!

Damien, un francez pasager al trenului, a descris astfel unui ziarist acțiunea celor doi pușcași marini: “S-au privit câteva clipe față în față apoi pasagerul a sărit asupra lui și l-a doborât la sol. Tipu’ avea co..e, eu am rămas nemișcat, n-aș fi putut face niciodată așa ceva. Un altul i-a venit imediat în ajutor și s-a așezat pe gâtul teroristului pentru a-l imobiliza. Pentru mine sunt niște eroi.”

Dacă eroii “Zborului 93” i-au oprit prin sacrificiul lor pe teroriștii musulmani să prăbușească avionul peste Casa Albă, Alex Skarlatos și Spencer Stone au prevenit prin fapta lor un adevărat masacru la bordul trenului Thalys. “În fața dușmanului și a terorii nu sta jos. Fă ceva!” –  este mesajul pe care reprezentanții – indiferent că sunt civili sau militari – unui popor de oameni liberi îl transmit acelor popoare europene luate ostatice de corectitudinea politică, islam și multiculturalism.

Reclame

2 comentarii

  1. Trebuie sa ne întrebăm şi cine a finaţat în ultimele decenii islamismul. Nu cumva americanii. De ce au intrat în Irak după ce i-au izgonit pe ruşi. De ce au distrus vestigii de istorie inestimabile în Irak. De ce au încurajat islamismul în Kososovo. Nu vreau să îi scuz pe islamişti dar să vedem şi reversul medaliei. Pe americani cine îi opreşte?

  2. bunica sabela · · Răspunde

    Traim deja intr-un film horror…
    Stau si ma gandesc, cu groaza, cate zeci, poate sute de victime, ar fi fost in acel tren fara interventia acelor MILITARI americani !
    Cat despre civilii din acel tren, cred ca socul i-a paralizat pur si simplu.
    Pe asta de fapt si mizeaza teroristii, pe luarea prin surprindere, pentru ca ei stiu perfect ca civilii nu au aceleasi reflexe ca si militarii !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: