Suntem cu toții niște asasini

obama-beheaded-by-isis

Pe frontul de luptă împotriva Statului Islamic, mult trâmbițata doctrină a “răbdării strategice”, promovată de Barack Obama, a început să-și arate roadele. De curând, potrivit ministrului german al Apărării, Statul Islamic i-a atacat pe combatanții kurzi folosind arme chimice, asta în timp ce avioanele de vânătoare ale armatei turce făceau una cu pământul taberele acelorași luptători kurzi, atât în nordul Irakului cât și pe teritoriul Siriei. Lucru normal din moment ce Erdogan a primit undă verde ca să combată terorismul islamic, de la același “strateg” ce-și  mobilizează forțele militare numai în lada cu nisip așezată în Biroul Oval.

Kurzii au devenit peste noapte, din singurii adversari ai nebunilor lui Allah, teroriști! Francois Hollande, care n-a reușit să-i înarmeze pe ruși, continuă sa aprovizioneze cu armament “forțele democratice” ce luptă contra lui Assad, dar refuză să lupte și contra trupelor Al-Qaeda din Siria, deși au fost și sunt antrenate de specialiști militari americani. Nici luptătorii forțelor speciale britanice, vestiții SAS, nu stau degeaba: în timp ce unii luptă contra Statului Islamic, ceailați luptă, îmbrăcați în combinezoanele negre ale jihadiștilor, contra forțelor lui Assad! În mijlocul acestui haos organizat (sic) crimele infiorătoare ale Statului Islamic continuă, ca și  înaintarea acestuia. Continuă și exodul sutelor de mii de sirieni, care împreună cu familiile lor încearcă să-și găsească un adăpost sub acoperișul  hotelului Europa, traversând Mediterana.

Din când în când, la fel de folositoare ca un strigăt într-o fântână, se mai aude câte o voce ce spune adevărul, acuzându-i pe veritabilii vinovați. Floris de Bonneville, al cărui articol apărut pe siteul b.voltaire.fr l-am tradus mai jos, este o astfel de voce.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Suntem cu toții niște neputincioși, niște fricoși, niște lași până într-atât încât devenim, datorită tăcerii în care ne complacem, niște criminali, niște asasini. Începând, bineînțeles, cu conducătorii noștri, cei care au în mâna lor destinele lumii zisă și liberă. De la Obama la Hollande, toți sunt responsabili pentru că permit să se desfășoare în inima Orientului Mijlociu, sub ochii noștri, un pogrom, un genocid, un masacru – numiți această exterminare cu ce nume doriți.

Da, îndrăznesc să afirm cu tărie pe această modestă pagină: suntem la fel de vinovați ca Germanii, care au permis regimului nazist să decimeze poporul evreu și mulți alți nevinovați. Mai vinovați decât ei, pentru că în anii ’40 nu exista nici televiziune, nici internet, nici această deversare continuă de informații.

Da, suntem vinovați pentru că nu silim guvernele noastre să meargă să lupte și să-i distrugă pe acești nebuni ai lui Allah. La fel am fost și atunci când Pol Pot extermina 3 milioane dintre concetățenii săi, sau atunci când Hutu și Tutsi s-au decimat fără ca puterile noastre militare să ridice măcar un deget.

Da, suntem de condamnat pentru că în 2015 suntem la curent cu tot ce se întâmplă. Displayurile noastre ne prezintă neimaginabilul pe care Dumnezeu îl făptuiește zilnic. Și este într-adevăr Dumnezeu, desigur, nu, nu al nostru: unul închiriat de Mahomed (numele său să fie binecuvântat) pentru ca aceste mârșăvii să fie săvârșite zilnic.

Ziariștii noștri comentează în direct sosirea lui Isabelle Prime, nefericita noastră ostatică, primită cu onoruri de Hollande și Fabius pentru câteva luni de captivitate. Dar toți rămân muți când este vorba de agonia Siriei, de oroarea care domnește acolo, de ofensiva spectaculoasă a acestor barbari care agită sinistrul steag negru, variantă a stindardului lui Mahomed. Odată cu cucerirea orașului Al-Qaryatayn pe 7 august, războinicii lui Allah sunt la mai puțin de 50 de kilometri de frontiera libaneză. De la sosirea lor, au răpit 170 de musulmani suniți și 60 de creștini și i-au închis în case pe restul locuitorilor pentru a le servi drept scut în caz de contra atac.

Câți dintre ei vor ajunge pe piețele de sclavi, unde o fată între 10 și 20 de ani este cumparată cu 100 de euro, iar o femeie între 30 și 40 de ani, cu 52 de euro? Câți dintre ei vor fi crucificați sau decapitați în numele Sharia?

Conform siteului catolic Aleteia, Monseniorul Pascal Gollnisch, director general al L’Oeuvre d’Orient și-a exprimat consternarea la Radio Vatican: “Sunt descurajat când realizez că Statul Islamic încă avansează în Siria. N-am reușit încă să neutralizăm această forță teroristă. În Irak, nici un milimetru pătrat de pământ n-a fost eliberat în zonele populate de creștini. Felul în care Daech este lăsat să prospere este de neînțeles. Este un eșec moral și o greșeala strategică și politică.” Pascal Gollnisch a continuat: “Aceasta se referă la responsabilitatea regimului de la Damasc și a comunității internaționale. Acest lucru este destul de dureros.”

Patriarhul Bisericii siriaco-catolice, Monseniorul Ignace Joseph III Younan a evocat, la rândul lui, o “epurare etnică” după criterii religioase și a denunțat cu tărie tăcerea și inacțiunea guvernelor occidentale.

Dar, din nefericire, pentru că Obama și tovarășii săi au decis că Assad este mai rău decât Califatul Islamic, armatele noastre nu vor ajuta armata să slabită de 4 ani de război să lupte contra barbarilor. O alegere criminală.

Nu numai Assad este reponsabil pentru cei 240000 de morți ai acestui conflict. 240000 de morți dintre care 12000 de copii. Marele responsabil este tăcerea noastră, indiferența noastră. Slăbiciunea noastră. Ca și cum ne-am teme de reacția propriilor noastre populații musulmane.

http://www.bvoltaire.fr/florisdebonneville/nous-sommes-tous-des-assassins,199330

image: http://s1.lemde.fr/medias/web/img/bg/vide.png

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: