Război contra totalitarismului islamic

Chauprade-photo

Franța, sau mai degrabă cei care o conduc, a crezut până de curând, și poate încă mai crede, că în relația cu musulmanii fundamentaliști vorbele țin loc și de scut și de sabie. Cât de rațională a fost și este această atitudine o dovedește evoluția explozivă a atentatelor teroriste și a numărului de înrolări în rândurile Statului Islamic, cât și radicalizarea tot mai evidentă a majorității tinerilor musulmani francezi. Realitatea prezentă, de un dramatism pe care numai idioții utili – și câți nu sunt! – îl mai neagă, l-a făcut până și pe premierul socialist Manuel Valls să-și abandoneze retorica corectă politic. El a declarat după ultimul atentat, provocând consternarea colegilor de partid: “Am spus că ne confruntăm cu un război, un război contra terorismului, contra islamului radical, contra jihadismului. Nu ne putem permite să pierdem acest război, pentru că el este unul al civilizațiilor. Noi ne apărăm valorile, societatea și civilizațiile noastre.”  Manuel Valls a vorbit exact, dacă este să-i încadrăm discursul în tiparele stângii, ca un “extremist de dreapta”!

Scriitorul, politologul și politicianul francez Aymeric Chauprade este, raportat la aceleași canoane ideologice, un “extremist de dreapta” veritabil. Este patriot, creștin, anti-nazist și anti-comunist, admirator și apărător necondiționat al civilizației iudeo creștine și, mai ales, un vechi și înverșunat adversar al totalitarismului islamic. Prin urmare, tabloul este complet! Aymeric Chauprade și-a expus de curând, într-un interviu acordat site-ului boulevardvoltaire.fr, opiniile despre ultimele confruntări de pe fronturile războiului declanșat de islamul radical contra civilizației iudeo creștine. Dacă socialistul Manuel Valls a ajuns să vorbească asemeni deputatului Frontului Național în parlamentul european, Aymeric Chauprade, înseamnă că situația a devenit foarte gravă.

“Franța este în război cu musulmanii”, spuneți într-un video care v-a adus multe necazuri cu propriul partid. Vă mențineți declarația?

Aymeric Chauprade – Aș prefera să mă înșel! Da, Franța este în război cu musulmanii, este în război cu o parte deloc neglijabilă a musulmanilor care trăiesc în exterior sau la noi, profitând dealtfel de generozitatea statului nostru providențial, fiind în același timp împotriva a ceea ce suntem, a valorilor și a civilizației noastre.

Trebuie să avem curajul s-o spunem, pentru că este un adevăr esențial ce trebuie recunoscut, dacă dorim să menținem unitatea națiunii noastre. Dacă a existat o singură rațiune care a justificat trecerea mea de la societatea civilă la angajamentul politic, a fost tocmai convingerea profundă că totalitarismul islamic duce împotriva noastră un război necruțător, și că clasa politică refuză să privească această realitate în față, cum a refuzat dealtfel s-o facă în anii ’30, în fața totalitarismelor naziste și comuniste.

Terorismul continuă să fie analizat în Franța ca o simplă manifestare criminală, ca un fel de tulburare psihologică (ați remarcat și dumneavoastră această epidemie de “nebuni” care strigă “Allah Akbar” în timp ce-i agresează pe oameni?) care cere doar răspunsuri sociale și judiciare. Ori, terorismul islamic, aceasta este expresia, pentru moment sporadic, este un război mondial împotriva a ceea ce noi suntem, și acest război este cu atât mai îngrijorător cu căt bazinul său de recrutare în Europa este enorm.

Sunteți de acord cu Christian Estrosi când acesta vorbește de “coloana a 5-a”, apropos de islamiștii francezi?

Nu contează dacă el este de acord cu mine, sau invers, și să nu uităm că mai există Nadine Morano, sau Jaques Myard, și atâția alții care folosesc această expresie – “a cincea coloană” – pentru a desemna puternicul inamic intern care se dezvoltă pe teritoriul național. Când vine vorba de rezistența în fața inamicului, trebuie să fi capabil să respingi sectarismul politic.

Problema este că această “coloana a cincea” nu înseamnă numai cele 5000 de fișe numite “S”, pe care nu le supraveghem, e mai mult decât atât. Este imensa armata de simpatizanți, a acelora care se simt mai mult în Oumma decât în Franța; a acelora care, pe măsură ce raportul de forțe demografic le devine favorabil, sunt din ce în ce mai tentați sa treacă la asemenea acte. Îndrăznesc s-o spun, unitatea unei națiuni este incompatibilă cu o masă de oameni al cărui vis este să pună stăpânire pe tine, să facă una cu pământul civilizația ta, și acești oameni, îmi pare rău s-o spun, dar sunt déjà cu sutele de mii în Franța.

Marine Le Pen refuză să aprobe expresia “Marea Înlocuire”, lansată de Renaud Camus. Dumneavoastră nu aveți aceeași reticență…

Să depășim dezbaterile semantice, pentru că uneori cuvintele sunt legate de o anumită tendință politică, și să ne referim la ceea ce este important. Important este să recunoști că Franța se află sub un șoc migrator masiv, de origine extra-europeană, care are drept consecință un șoc cultural, care șoc cultural este cu atât mai problematic cu cât el se produce între civilizația noastră iudeo-creștină și islam.

Să privim această realitate: cu “numai” 10 sau 15% musulmani în mijlocul populației franceze suntem déjà în stadiul în care trebuie să ne protejăm toate sinagogile și “să ne rugăm să nu vină și rândul bisericilor”! Așa că, haideți să ne punem întrebarea în ce situație va fi Franța când vom ajunge la o proporție de 30% musulmani.

Da, populația francezilor de origine este înlocuită treptat de o populație extra-europeană – acesta este un fapt. Și da, acest proces de substituire etnică nu asigură problema supraviețuirii culturii noastre deoarece mecanismul de asimilare nu mai funcționează. Când vor avea politicienii, și ei, în Franța, dreptul de a vedea clar evidențele istorice?

Aceste constatări de ordin istoric și geopolitic nu prejudiciază desigur comportamentul loial pe care fiecare poate să-l aibă, independent de originea sa etnică și culturală.

Guvernul de stânga se simte neajutorat în fața atentatelor islamiste. Dacă ați fi mâine la putere ce măsuri concrete ați lua pentru a-i proteja pe Francezi?

Sunt un om politic care-și asumă convingerile, dar care nu-și angajează partidul când vine vorba de propuneri despre viitor. Prin urmare, geopolitologul, si nu politicianul încorsetat într-un program politic, este avantajat să vă răspundă aici.

Mă gândesc că trebuie scoasă chestiunea totalitarismului islamic din cadrul judiciar în care ea este închisă astăzi. Vorbim aici de un război cu un inamic atât extern cât și intern. Că acest inamic se bucură de naționalitatea franceză sau nu, că el își duce războiul în Siria sau că-l poartă pe teritoriul național, contează în realitate mai puțin. Important este că reprezintă inamicul! Acest inamic a facut o alegere, nimeni nu l-a obligat la urma urmei, pentru că Franța, generoasă, i-a dat șanse ( mai multe decât în oricare altă țară musulmană) pentru a deveni un cetățean informat și onest; dar el n-a ales să-i fie recunoscător țării care l-a hrănit, țării care i-a dat o naționalitate. Atunci, el trebuie să-si asume consecințele implacabile ale alegerii sale. Când alege să jure credință unei ideologii, care nu are alt scop decât să ne distrugă civilizația, de a ne aduce femeile și copiii în sclavie, atunci a ales în realitate să declare război Franței și va suporta consecințele, indiferent că sunt, prin definiție în timp de război, incerte și nelimitate.

Iată răspunsul meu pentru cei care au jurat supunere inamicului. Consecințele concrete sunt cele ale războiului; ele sunt prin definiție, o repet, incerte și nelimitate.

Acum, înainte de toate, trebuiesc create condițile pentru a limita la noi numărul celor care pot jura credință totalitarismului islamic. Cum? Privind ce se întâmplă, ca exemplu, în Egipt și Tunisia.

Guvernul tunisian, care a hotărât să închidă 80 de moschei după oribilul masacru de la Sousse (unde sunt măsurile franceze, ca revanșă?), a înțeles problema. Pentru ce le-a inchis? Pentru că a găsit acolo arme? Nu! Pentru că a găsit acolo idei incompatibile cu Constituția tunisiană. Dacă moscheile noastre sunt locuri de cult unde musulmanii se adună pentru a se ruga și a-și trăi credința, nu este nicio problemă. Dacă, în schimb, ele sunt case ale Șharia (legea islamică), adică ale unei legi peste cea  a țării noastre, și incompatibilă cu obiceiurile și valorile noastre, atunci ele trebuiesc închise și asociațiile care le animă dizolvate.

Asociațiile și moscheile salafiste sau legate de Frăția Musulmană trebuiesc interzise și imamii lor expulzați de pe teritoriul național. Simpatizanții acestor asociații trebuiesc identificați, privați de naționalitate și expulzați de pe teritoriul național.

Pentru că schimbarea civilizației nu înseamnă numai “Marea Înlocuire” a populației, ci și “Marea schimbare a peisajului”, mă opun, deasemenea, și islamizării arhitecturale a Franței. Aș vrea ca partidul meu, dacă va ajunge la putere, să blocheze dinamica construcției de moschei în Franța. Dealtfel, experiența arată că asociațiile care se află la originea acestor cereri de construcții sunt legate de ideologiile radicale.

în sfârsit, o ultimă condiție pentru succesul acestei voințe politice. Compatrioții noștri de origine musulmană, care s-au integrat și respectă civilizația noastră iudeo-creștină, trebuie să se alieze acestei lupte contra totalitarismului islamic. Dacă rămân prinși în retorica liniștitoare a islamofobiei, atunci în Franța se va produce un dezastru și francezii vor sfârși prin a nu mai deosebi grâul de neghină, iar riscul războiului civil va deveni serios. Priviți ce a spus guvernul tunisian: “Vom face alegeri dificile…Tunisienii trebuie să participe la această luptă.”

Nu este loc pentru “neutrii” în această luptă contra totalitarismului islamic. Toți cei care aparțin credinței musulmane poartă de acum o mare responsabilitate și trebuie să facă cu voce tare o alegere clară: fie sunt cu noi, fie sunt contra noastră.

http://www.bvoltaire.fr/aymericchauprade/de-place-tiedes-combat-contre-totalitarisme-islamique,184475?utm_content=buffer49be2&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Reclame

5 comentarii

 1. bunica sabela · · Răspunde

  Situatia nu mai e de mult timp „foarte grava”, a devenit „gravissima” !
  Revin, ca o placa stricata: oare CINE are interesul murdar de a DISTRUGE din temelii civilizatia ALBA iudeo-crestina europeana ?!
  Ca intotdeauna pe parcursul istoric, „stanga” se dovedeste CRIMINALA !!!
  Pe cine incurca atat de mult europenii de trebuie musai sa faca loc altora ?!
  Si de ce ar trebui neaparat sa faca loc tocmai pe teritoriul lor ?!
  Si de ce musai sa faca loc tocmai ASTORA ?!
  Africa nu e oare indeajuns de mare pentru mentalitatile barbare primitive ?!
  Ce mega-jocuri planetare se joaca pe si cu viata noastra si, mai ales, CINE le conduce ?!
  ASTA ar fi important de aflat, daca vom putea afla vreodata !
  P.S.- cand ma gandesc la faptul ca pe teritoriul Romaniei CRESTIN-ORTODOXE, in capitala tarii, se va construi „cea mai mare moschee din Europa”, imi vine sa le dau „foc la valiza” nemernicilor de politicieni, cu pontanacu’ in frunte, care vad ca se simte perfect intre islamici !

 2. Da, initiativa aceasta, a distrugerii civilizatiei iudeo-crestine, apartine fara nici o discutie stangii europene – si stanga americana se comporta exact la fel. Dar, trebuie spus ca n-ar fi reusit fara complicitatea lasa a „dreptei” si a patronatului european. Germania este un ex. elocvent; aici crestin democratii au contribuit din plin la punerea in aplicare a planului imigrational pe care-l elaborase stanga radicala germana – care avea nevoie de un nou proletariat – inca din anii 80. La noi, aia de se bat in piept cu caramida ca „Noi suntem romani”, in timp ce pupa de zor icoanele tinute cu servilism de capii BOR, taman astia, sprijina constructia acestei moschei uriase in timp ce nu se opun deloc „cotei” de musulmani africani fixata de UE. Repeta, cretinii, greselile OCC pt. ca habar nu au de ce s-a intamplat si ce se intampla acolo; pentru ca nu stiu nimic despre ofensiva si ascensiunea islamului wahhabit din ultimii 25 de ani; pentru ca nu au cunostinte elementare de geopolitica si istorie. Sunt doar niste entitati bipede puse pe capatuiala rapida.

  1. bunica sabela · · Răspunde

   Aha … deci ar fi vorba de „demnii” urmasi ai bolsevismului, de ciuma rosie …
   Pai atunci eu as vedea (sa nu radeti, va rog) problema aceasta a totalitarismului islamic ca pe un fel de RAZBUNARE !
   Razbunare pentru colapsul comunismului in Europa centrala si de est, deci pentru pierderea hegemoniei in jumatate de Europa !
   Razbunare ale carei consecinte (in primul rand genetice la nivelul rasei albe!) nu se pot lesne prevedea acum in adevarata lor hidosenie !
   Daca mai adaugam la aceasta si ceea ce se vehiculeaza pe surse neoficiale, cum ca tot tam-tam-ul cu ISIS (conceptie, organizare, instruire, punere in practica etc.) ar fi, de fapt, NU de sorginte americana (asa cum vor UNII sa credem), ci …ruseasca, atunci se cam poate creiona un peisaj nu tocmai agreabil viitorului europenilor !
   Deja ce vedem ca se petrece in Europa arata de parca am trai intr-un cosmar …
   Si se pare ca e de-abia inceputul …

 3. ` Toți cei care aparțin credinței musulmane poartă de acum o mare responsabilitate și trebuie să facă cu voce tare o alegere clară: fie sunt cu noi, fie sunt contra noastră.`-da, ok, asta suna foarte interesant, insa eu sunt ffff curios cum propune, concret, dl Aymeric sa puna in practica acest punct din programul sau. Cat mai concret posibil.

 4. Isabela, intrebi `Situatia nu mai e de mult timp „foarte grava”, a devenit „gravissima” !
  Revin, ca o placa stricata: oare CINE are interesul murdar de a DISTRUGE din temelii civilizatia ALBA iudeo-crestina europeana ?!`. Simplu, daca citesti blogul lui Traian Ungureanu, de pe europalibera.org, TRU fiind un preferat al lui Bogdan, ca si al meu, raspunsul e extrem de clar: cele 2 non-civilizatii, cea islamica si cu cea comunista (aici mergeau niste ghilimele), reprezentata de Putin, Kim, Castro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: