Lavandou, cea mai recentă cedare

XVMe1f6fa20-1a83-11e5-b1e8-14b9e47f5fdd

Lavandou, micuța comună din departamentul Var, are 5000 de locuitori și drept primar pe deacum vestitul Gil Bernardi. “Catolic și zelos practicant”, cum declară chiar el. În dubla sa calitate, de primar și de creștin, domnul Bernardi a hotărât pe 26 mai să anuleze slujba duminicală ce se ținea  în fiecare săptămână pe terenul de petanque din centrul localității. Tot el a a avut și inițiativa, dar în urmă cu 20 de ani, ca messa să se mute din biserica supraîncalzită vara, la umbra uriașilor platani din piața orașului.

Acolo s-au adunat în tot acest timp, la sfârșitul fiecărei săptămâni de vară, ca să-l asculte pe părintele Joseph Nguyen, nu numai sutele de credincioși din Lavandou, dar și numeroșii turiști ce vizitau frumoasa localitate. Evenimentul acesta a devenit tradiție. Așadar, s-ar putea spune acum ca Gil Bernardi a întemeiat tradiția și tot el a decapitat-o în cele din urmă. A făcut în Lavandou, ceea ce fac francezii de atâta timp în Franța. Are toate scuzele.

Decât islamiștii, mai bine eu – și-a spus probabil grijuliul primar. Și a acționat preventiv. Ca să-și ferească alegătorii de un eventual atentat islamist, cum au fost cele din Paris, de la începutul anului. Motivul a fost invocat clar de către Gil Bernardi, într-o scrisoare oficială adresată parintelui Joseph NGuyen : “reconcilierea cu islamul” și  dorința de a nu irita prin astfel de manifestări publice binecunoscuta sensibilitate a credincioșilor musulmani, “în speranța că tensiunile religioase care amenință Franța se vor stinge”. La rândul său, părintele Joseph, ca să se justifice,  a făcut cunoscut conținutul scrisorii enoriașilor  din Lavandou. Scrisoarea a ajuns pe internet, iar istoria “cedării din Lavandou” s-a răspândit acum, cu ajutorul rețelelor sociale, în lumea largă.

Au urmat proteste din partea consilierilor din opoziție, dar primarul se ține tare. În timp ce în Franța musulmanii încă se mai roagă pe străzi afirmându-și credința, iar Dalil Boubaker – rectorul Marii moschei din Paris – cere să fie date cultului musulman catedralele goale, creștinii din Lavandou își vor ține din vara aceasta messa în biserică. Mai înghesuiți, mai încinși, la propriu, dar la adăpost de “Religia Păcii”. Să se obișnuiască cu greul! Va veni, iar, pentru ei, deși nimeni n-o crede, vremea catacombelor.

http://radionotredame.net/2015/politique/lavandou-messe-maire-refus-laicite-37932/

Reclame

4 comentarii

 1. Din nou, splendid si perfect punctat.
  Imi creaza in minte o asociatie cu „regimul capitulatiilor” pe care de voie, de nevoie le acceptase Imperiul Otoman in sec.19 ca sa-si poata pastra cel putin alte lucruri in fata Occidentului in expansiune si mai ales ca sa castige bunavointa puterilor europene.
  Acum situatia devine tot mai inversa. Aproape simetrica dpdv tehnic fata de ce a fost atunci, desigur in spiritul noilor vremuri.
  Aproape, am spus, caci pe atunci spatiul islamic nu fusese invadat de colonisti crestini, ceeace ofera pentru viitorul inceput deja ieri o cu totul alta perspectiva.
  O perspectiva cu impresia de „fara iesire”.

 2. Da, ai dreptate, excelenta observatia ta! Am putea spune ca roata s-a intors.

 3. bunica sabela · · Răspunde

  Nu sunt adept al “teoriei conspiratiei”.
  Totusi, nu ma pot abtine sa nu remarc faptul ca, de la o vreme incoace, am senzatia ca totul face parte dintr-un plan foarte bine pus la punct, avand drept scop anihilarea pe cale GENETICA a populatiei majoritare albe crestine a Europei.
  Pe zi ce trece, constat cu groaza ca, in mod absolut intentionat, se imping in mod fortat faptele si evenimentele spre un razboi rasial si religios de proportii transcontinentale, daca nu chiar mondiale.
  Deci nu ne-ar mai ramane decat sa “multumim din inima” scursurilor bolsevice oligofrene din conducerea UE care, mai ales pe aceasta cale, si tinand cu dintii de “corectitudinea politica”, distrug insasi esenta civilizatiei europene !

 4. Da, stanga mondiala are acest plan: de inlocuire a populatiilor din Statele Unite si pana in Europa. De altfel, in maxim 20 de ani albii americani vor fi minoritari. Fruntasii stangii radicale franceze vorbesc pe fata despre „metisarea” cat mai urgenta a poporului francez, iar Daniel Cohn Bendit spunea in urma cu 40 de ani, cand era unul dintre liderii verzilor germani: „Noi, Verzii, trebuie să luptăm pentru ca un număr maxim de străini să se instaleze în Germania. Când vor fi în Germania, trebuie să luptăm pentru ca ei să obţină dreptul de vot. Când acest obiectiv va fi atins, vom avea un număr suficient de alegători pentru a schimba această ţară.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: