Eco Papa și Nutella

nutella-vrajitoare

În enciclică, Papa a scris că prin transferul de proprietate către comunitate se încalcă un drept natural al omului de a poseda ceea ce este al său. Omul trebuie să fie liber să dispună de proprietatea sa după cum crede de cuvință. Tot acolo, Papa a subliniat că egalitatea preconizată de socialisti va produce mizerie și nenorocire pentru toate clasele, iar rezultatul va fi o societate caracterizată prin invidie și vrajbă, în care cetățenii vor fi sclavi. El s-a pronunțat împotriva egalității materiale promovate de socialiști, remarcând că nu este drept să iei cu forța ce aparține altcuiva “în numele unei egalități absurde”, oamenii fiind inegali în mod natural cu privire la talente, abilități, calități. “Lupta împotriva naturii umane este deșartă” – atrage atenția în enciclica sa, Papa.

Scuze! Am greșit enciclica. Și Papa. Nu vă speriați! N-a ajuns la Vatican un extremist de dreapta, ca pe vremuri. E tot Francisc. Era vorba de Leon al XIII –lea și a sa enciclică “Rerum Novarum”. Din fericire, Leon și scrisoarea sa s-au dus demult.  S-a dus și Papa Pius al XI-lea. Mă bucur! Și asta pentru că a scris o enciclică în care spunea că “socialismul este un leac mai rău decât boala”, dând de înțeles totodată că nu poți fi și bun creștin și socialist. Că e o contradicție să vorbești de un “socialism creștin”. Pe dracu’ ! Dacă îl vedea pe Papa Francisc nu mai vorbea așa. Sfântul Părinte este dovada vie că Pius al XI-lea bătea câmpii.

Francisc e un adevărat creștin. Unul progresist, modern. Nu oricine ajunge papă în timpurile astea – îți trebuie și un pic de noroc. Bunul său prieten, marxistul peruvian Gustavo Guttierez Merino, deși avea și el calități ideologice n-a reușit să ajungă. A rămas doar preot. Dar tot a intrat pe poarta Vaticanului, invitat fiind de Sfântul Părinte. Ca și Raul Castro, fratele lui Fidel, ce a ieșit cu zâmbetul pe buze din biroul marelui Pontif – un adevărat “Che Guevara în sutană”, cum îi spun unii dintre admiratori. De aia l-a și beatificat pe Oscar Romero – arhiepiscop de San Salvador -, ucis în războiul civil pentru că era marxist, nu pentru că-l slujea pe Isus. În graffiti-urile de propagandă din vremea aceea, Marx era la mijloc, încadrat fiind de doi tovarăși de încredere: vicarul Oscar Romero și ucigașul Che Guevarra. Dacă nu de Francisc, Marx și Che vor fi beatificați de următorul papă. Dacă și acela va aparține de “teologia eliberării”. A eliberării de sub jugul capitalist.

Cu Raul Castro s-a întâlnit și Obama – pontiful socialist de la Casa Albă. Nu putea fi dăruit cu socialism doar Vaticanul. S-au întâlnit doi tovarăși de ideologie, s-au despărțit doi prieteni. Datorită lui Obama, și a celor ca Raul si Fidel, lumea e mai bună. Doar o singură amenințare mai planează asupra ei. Nu, nu gaura din stratul de ozon și nici încălzirea globală – astea erau periculoase pe vremea în care comunismul era numit comunism și nu ecologism ca azi – ci “schimbările climatice”.

În socialism există întotdeauna cel puțin un pericol de serviciu, ceva care te ține vigilent și-n stare de alertă maximă. Ceva care stă la originea tuturor relelor și a cărui existență constituie combustibilul ce ține veșnic aprinsă pălălaia revoluției. Fără un pericol iminent, revoluția socialistă nu-și mai găsește justificarea. Din cauza asta “schimbarile climatice” au și partea lor bună.

Obama spunea de curând: “schimbările climatice reprezintă o amenințare gravă la adresa securității globale, un risc imediat pentru siguranța noastră națională; fiți siguri că va afecta modul în care forțele militare apară țara noastră. De  aceea trebuie să luăm măsuri acum.”

Nici Pontiful de la Vatican nu s-a lăsat mai prejos și a scris o enciclică – “Lăudat Să Fii, Domnul Meu!”. Aia cu care vroiam să încep, dar am citat greșit din “Rerum Novarum”. O scrisoare către credincioși de 191 de pagini! Papa este mai eco-marxist decât Obama, ăla n-a scos decât câteva vorbe. Francisc aduce cu Al Gore, cel numit si  “Eco – Patriarhul”. Cel care a profețit topirea calotelor glaciare în 2014! Nu mai avem mult de așteptat. Francisc este un adevărat Eco – Papă.

În “Laudato”, Sfântul Părinte arată că diagnosticul și măsurile luate pentru a face față sfidării ecologice planetare sunt esențialmente sociale. Nu se poate altfel. Pentru că, subliniază Papa, totul se potrivește: criza ecologică este o criză socială, cei mai săraci trebuind să plătească prețul cel mare.

Probabil s-o fi gândit, în primul rând, la amărâții ăia de creștini din Orientul Mijlociu. Doar e Papă. Da, cu siguranță! Unde să-i fie mintea unui papă altundeva decât la oile pe care le păstorește. La creștinii ăia, grav afectați în ultimii ani de “uraganele” care s-au abătut asupra lor: Muslim Brotherhood, Daesh, Al-Qaeda și Boko Haram. Forța devastatoare cu care aceste “uragane” s-au năpustit asupra comunităților creștine din Egipt, Siria, Irak sau Nigeria, nu este ușor de descris în cuvinte. Zeci de mii de case și biserici distruse, sute de mii de morți, milioane de refugiați. Dacă de încălzirea globală au scăpat, “schimbările climatice” care au cauzat aceste “uragane” pot provoca extincția creștinilor din uriașa zona geografică afectată. Dacă din cauza asta sunt socialiștii atât de îngrijorați, reactia celor doi pontifi este îndreptățită.

Așa că, enciclica papală nu este adresată doar credincioșilor, ci tuturor locuitorilor planetei pe care Papa îi cheamă cu generozitate în “casa comună”. Nu, nu este vorba de prăfuitul “Proletari din toate țările, uniți-vă!”, marxismul s-a modernizat, ci de un internaționalism autentic și solid, fără de care nu vom rezista în fața pericolului. Ăsta-i mesajul. Deocamdată doar musulmanii sunt conștienți și reacționeaza pozitiv la chemarea Sfântului Părinte – au venit și continuă să vină cu milioanele în Europa. Se salvează, construind aici “casa comună” chiar înainte de a aduce vorba Papa de ea.

De altfel, Papa Francisc spunea despre migrația lor: “În bărcile care sosesc zilnic pe coastele europene se află bărbați și femei care au nevoie de o primire binevoitoare și de ajutor. Absența unei susțineri reciproce în sânul UE riscă să încurajeze soluțiile particulare în rezolvarea problemelor care nu țin cont de demnitatea umană a imigranților, favorizând munca de sclavi și tensiunile sociale continue.” Când îl auzi vorbind așa pe Papă, realizezi că socialistul radical Daniel Cohn Bendit și-a greșit cariera.

“Soluții particulare” – nici mie nu-mi mai sună bine acum, când îl aud pe Sfântul Părinte vorbindu-le de rău. Sună exact ca urletul capitalismului sălbatic. Internaționalism umanitar, în comun, casa comună – astea da! Pentru că natura umană poate și trebuie sa fie schimbată! Dacă nu, de la imigrație prost gestionată ajungem la tensiuni sociale. De aici la “criza socială” și uite așa ne trezim pe cap cu “criza ecologică” de care vorbea Papa în misiva lui! Cât de coerentă poate fi gândirea unui socialist!

La capitolul “gândire” se încadrează și Segolene Royal, ex candidat la președinția Franței și ministru al ecologiei în actualul guvern socialist francez. Ea a criticat ONU, care este total nepregătită în fața crizei climatice. Criza mondială provocată de ofensiva islamistă a fost rezolvată. Segolene Royal a spus: “Acest decalaj între procedura ONU și urgența climatică începe să constituie o reală problemă, exasperând țările cele mai lovite de dereglările climatice.”

Bănuiesc că Segolene se referea, în primul rând, la Afganistan, Siria, Irak, Liban, Libia, Egipt, Yemen, Somalia, Kenia, Camerun, Mali și Nigeria – afectate total sau parțial de “uraganele” mai sus amintite. Care sunt cauzate de Nutella! Era sa uit de Nutella. Periculoasa Nutella. Pentru că, Nutella conține 20% ulei de palmier. Din cauza ei sunt tăiați palmierii. Ce nume frumos i-a găsit Segolene Royal apocalipsei! Daesh, Boko Haram, Al- Qaeda sunt niște furtuni de vară pe lângă ce ne pregătește Nutella.

Mai mult, deși doar o minoritate mănâncă Nutella, din cauza asta suferim cu toții! A explicat, Segolene: “Trebuie să replantăm masiv arborii de palmier, pentru că avem de-a face cu o defrișare masivă, care provoacă încălzirea climatică. Trebuie sa fie oprit consumul de Nutella. Pentru că este facută din ulei de palmier.”!

Clar! “Chestii” ca Nutella provoacă schimbările climatice. Ele sunt cauza. “Uraganele” sunt doar efectul. Și nu trebuie să ne mai pierdem vremea cu ele.

Pentru început în “casa comună” nu se va mai mânca Nutella. Și ăia care munceau la fabricarea ei? Vor fi puși să planteze palmieri! Pentru că eco-marxismul este cel mai bun leac contra “schimbărilor climatice”. Cea mai gravă amenințare la adresa securității globale. Nu Bush a spus-o, ci Obama. Bush îi tot dădea cu terorismul. Cu Al-Qaeda. Și nu există leac mai rău decât boala! Leacul este întotdeauna bun! De aia papă nu mai ajunge azi unul ca Pius, ci unul ca Francisc.

Reclame

Un comentariu

 1. bunica sabela · · Răspunde

  De „primire binevoitoare” și, eventual, de „ajutor” ar trebui sa aiba parte doar cei pe care, ca OASPETI, ii invit EU in casa MEA, nimeni altcineva !
  Cel putin asa este de minim bun-simt, zic eu. Gresesc oare cu ceva ?
  De ce ar trebui sa acord musai credit unui strain, strain de tara MEA, de Europa MEA, de cultura MEA C R E S T I N A etc. ?! Doar pentru ca asa zice Papa ?! Haida deh …Pai atunci Papa sa si-i ia pe toti „refugiatii” de a caror mila nu mai poate la el in curte, nu sa ne oblige pe toti sa-i primim cu bratele pline de ajutoare sociale muncite de noi, europenii !
  Cu ce e mai bun acest strain fata de milioanele de europeni care cunosc la modul cel mai grav somajul endemic si tarele societatii europene si asa debusolate ?
  Cat priveste „demnitatea umană a imigranților, favorizând munca de sclavi”, NU europenii, deci NU noi i-am adus in starea de „refugiati”;si apoi NU ei vor munci ca „sclavi” in Europa pentru noi, ci NOI vom munci pe branci pntru ei, ca sa-i „integram” si sa-i „ajutam” sa se inmulteasca necontrolat in mod exponential precum gandacii de bucatarie !
  Am o curiozitate: ce minte diabolico-oligofrena o fi pus la cale distrugerea din temelii a civilizatiei europene ?!?
  Mai intai pe cale etnico-genetica, apoi … ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: