La Washington, Mama Omida prevede viitorul Statului Islamic

mama-omida

În 2009, reputații cercetători ai universității americane George Mason au fost contactați de CIA. Agenția le-a cerut – bineînțeles nu degeaba, ci în schimbul a o sută de milioane de dolari – să efectueze o complexă simulare geostrategică fundamentată pe modele informatice elaborate, care luau în calcul totalitatea informațiilor privind nivelul de alfabetizare, rata de natalitate, mortalitatea infantilă, nivelul de trai, pib-ul și cele mai recente evoluții politice de pe cuprinsul unei largi arii geografice ce cuprindea zona de sud a Mediteranei și Orientul Mijlociu.

În 2010, profețiile cuprinse în voluminosul studiu, creație a colectivului de cercetători,  au ajuns sub ochii analiștilor de la Langley. CIA cheltuise o gramadă de banii, dar rezultatul obținut merita cu prisosință fiecare cent investit. În concluzie, era prevăzut un viitor liniștit, caracterizat printr- o pace veșnică, în care state ca Libia, Tunisia și Egiptul urmau să  provoace la fel de multă “neliniște” câtă stârnea și India! Contactată, Mama Omida ar fi reușit mai bine. Previziunile cercetătorilor universitari și ale analiștilor CIA aveau avantajul că se potriveau exact cu viziunile edulcorate despre lume ale pacifiștilor progresiști din Administrația  americană. Ce coincidență!

În 2011, s-au declanșat masivele cutremure sociale, ce au dărâmat total sau au fisurat iremediabil regimurile autocratice, ce asiguraseră stabilitatea zonei din Libia și Tunisia, până în Egipt și Siria. Doar 3 dolari – atât costa cartea “Șocul Civilizațiilor” – ar fi trebuit să cheltuiască CIA ca să afle de la Samuel Huntington ce, unde și când se va întâmpla! Și marele politolog american o spusese încă de la începutul anilor ’90, dar cine își mai pierde vremea cu unul care transmite mesaje apocaliptice despre ciocnirea civilizațiilor, trezirea din letargie a islamului și expansiunea mondială de neoprit a variantei sale extremiste și radicale? Câți îi mai acordă credibilitate unuia care spune azi ce se va întâmpla în viitor si „mâine” profețiile lui chiar se împlinesc? Bineînțeles puțini, și nu pacifiștii progresiști ce dictează în mediul politic, mediatic și academic american.

Dacă ar fi avut 3 dolari, analiștii CIA ar fi putut citi în “Șocul Civilizațiilor”, la pagina 175: “În marile țări arabe (Algeria, Egipt, Maroc, Siria, Tunisia) numărul persoanelor în jur de 20 de ani în căutare de locuri de muncă va crește până în jurul anului 2010, prin comparație cu 1990, numărul celor care vor intra pe piața muncii va crește cu 30% în Tunisia, cu aproape 50% în Algeria, Egipt și Maroc și cu peste 100% în Siria”. Ca urmare, politologul american prevedea un conflict între generațiile tinere și puterea politică, ce avea să ducă la “tensionarea sistemelor politice” în zona respectivă!

N-a fost 2010, avea să fie 2011, dar Huntington merită iertat pentru “eroarea” sa, doar nu el a primit  o sută de milioane de dolari pentru a spune că India, Egiptul și Siria sunt pe același plan din punct de vedere al stabilității geo-politice. În august 2012, Agenția de Informații a Apărării (DIA) aducea la cunoștiința unor urechi surde că: “Statul Islamic din Irak (ISI) – predecesorul ISIS – poate să declare în Siria și Irak un Stat Islamic cu ajutorul altor organizații teroriste”! Deasemenea, DIA atrăgea atenția, cu doi ani înainte de ofensiva ISIS și proclamarea Califatului, că mai multe orașe irakiene (printre care Mossul și Ramadi) sunt în pericol de a fi cucerite de către forțele jihadiștilor!

Analiștii rebeli, care refuzau să se încadreze în niste tipare profesionale impuse politic, atenționau totodată și asupra importanței viitoare pe frontul sirian, precum și a dezvoltării organizației  Frontul Al-Nosra – filiala Al-Qaeda din Siria. Azi, Al-Nosra ,adică Al-Qaeda, stăpânește o buna parte din Siria și tot Al-Qaeda stăpânește o parte din Afganistan, Yemen și Somalia! Și Barack Obama spunea după eliminarea lui Osama Bin Laden că “Al-Qaeda nu mai există”!

http://www.rts.ch/info/monde/6803923-le-rapport-americain-qui-avait-prevu-l-emergence-du-groupe-etat-islamique.html

ISIS a cucerit în vara anului trecut, printr-o ofensivă fulger, Mossul și imediat după aceea Abu Bakr al –Baghdadi a proclamat Califatul, ce stăpânea în Siria și Irak  o zonă cât teritoriul Marii Britanii – exact cum prevazuseră analiștii DIA! Barack Obama a plecat liniștit în vacanță nu înainte de a minți cu sinceritate “n-am prevăzut că vor avansa atât de repede”! Analizele care-l informaseră despre pericol zăceau aruncate în coșul de gunoi de sub Biroul Oval.

Acum, Statul Islamic a cucerit Ramadi –  analiștii DIA sunt de vină că au cobit în urmă cu 2 ani – și au calea deschisă spre Bagdad! Pentru a-și celebra victoria, jihadiștii au organizat imediat o paradă militară la care au participat, îmbarcate în vehicule militare, toate forțele jihadiste angrenate în cucerirea orașului. Totul sub un soare orbitor, defilarea fiind transmisă în direct la Casa Albă, Pentagon si Langley de către sateliții americani poziționați deasupra orașului! Pentru a nu umbri sărbătoarea, avioanele coaliției internaționale n-au intervenit, așa cum au procedat dealtfel și în timpul cuceririi orașului, când o furtună de nisip, care n-a avut loc, le-a blocat acțiunile! Cine crede că un Premiu Nobel pentru Pace, odată obținut, nu aduce după sine și obligații, se înșeală.

Și pentru ca tacâmul să fie complet, în timp ce John Kerry număra sutele de kilometri pătrați recuperați de la Statul Islamic, acesta a cucerit după Ramadi în Irak și Palmyra în Siria, având acum calea deschisă și către Damasc! În intervalul de timp pe care-l mai are de petrecut Obama la Casa Albă, Statul Islamic își va extinde aria de influență și teritoriul ocupat și în … Nu! Fără previziuni din astea, gen Huntington sau DIA, care șochează sensibilitatea conștiințelor progresiste prin logică și legătura lor cu realitatea de pe teren. Să așteptăm – niște cercetători, gânditori și analiști mainstream le vor spune politicienilor, urmând indicațiile acestora, cum va arăta viitorul.

Anunțuri

Un comentariu

  1. Andrei D. · · Răspunde

    Obama e musulman, de ce să ne mai mirăm atâta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: