Aurélie Châtelain, odihnește-te în pace!

80fc43399ff449088b4f00192bb07

Duminică, 19 aprilie, la Villejuif (Val-de –Marne), Aurélie Châtelain a fost ucisă de teroristul musulman, Sid Ahmed Ghlam. Acesta a încercat să-i fure mașina, pentru a o folosi într-un atentat ce urma să-i aibă drept țintă pe credincioșii catolici ce participau la slujbă în două biserici din localitate.

Dacă i-ar fi dat fără să se împotrivească cheile mașinii, poate că Aurélie Châtelain ar fi fost astăzi în viață, însă profesoara de fitness în vârstă de 32 de ani a ales să-l înfrunte pe terorist. A fost ucisă cu un glonț, dar în timpul luptei care s-a dat in interiorul mașinii, ea l-a obligat pe Ahmed Ghlam să se împuște accidental de două ori. Pierzând mult sânge, teroristul s-a văzut nevoit să apeleze Serviciul de urgență. El le-a spus paramedicilor că a fost împușcat în timpul unei tentative de jaf. Conform procedurilor aceștia au anunțat poliția. Urmărind dâra de sânge, polițiștii au găsit în apropiere mașina rănitului. Conform declarației măscăriciului ce joacă în Franța rolul ministrului de interne, a fost descoperit în ea un veritabil “arsenal”:  mai multe arme de asalt, pistoale, sute de cartușe, veste anti-glonț si documente manuscrise ce dezvăluiau intențiile islamistului.

Pe scurt, asta s-a întamplat în Villejuif pe 19 aprilie – o zi ca atâtea altele, o zi banală în viața societății multiculturale franceze. A urmat, apoi, obișnuita gasconiadă a guvernanților. Paiața de la Interne a vorbit de un “atentat dejucat”, de parcă cioclii din subordinea lui – ocupați să țina evidența morților și răniților din atentatele islamiste – ar fi în stare să dejoace ceva! Mai diplomată, fosta paiață de la Interne, ajunsă acum prim ministru, a folosit cu prudență termenul de “atentat evitat”. Presa franceză a fost și ea la post: “Domnul Valls și domnul Cazeneuve sunt în prima linie”, au repetat obsedant prezentatorii știrilor. Și în timp ce colaboraționiștii mimau spectacolul sacrificiului de sine în interesul națiunii, tonomatele mediatice transmiteau francezilor și mesajul pașnicei comunități musulmane, a rudelor islamistului algerian în vârstă de 24 de ani, student la informatică. O nouă victimă, cum ar spune progresiștii, a nedreptei societăți franceze!

Acoperită de hijab, sora teroristului a apărut pe toate posturile de televiziune: “Fratele meu n-a fost niciodată un extremist al islamului. Întotdeauna a fost drept. N-a avut niciodată propuneri extremiste. Predă cursuri de limba arabă barbaților, mie și femeilor la marea moschee El-Fath (Cucerirea). Era contra violenței. El ne spunea că Islamul nu este așa, el nu ucide oameni. El nu suporta crima.”

Cei aflați în prima linie îl privesc în ochi pe dușman și se uită peste umăr la viață. Aurélie Châtelain a murit privindu-și în ochi ucigașul, dar, pentru că facut-o luptând, zeci de francezi ce urmau să moară pe 19 aprilie sunt în viață și acum. A fost înmormântată miercuri în prezența a 1000 de oameni. Nici președintele Franței, nici Primul ministru, nici ministrul Justiției – care își anunțase participarea – n-au fost prezenți! Nu se tăia panglica niciunei moschei, iar guvernanții sărbătoreau salvarea traficantului de droguri, Serge Atlaoui. Acesta, condamnat la moarte de autoritățile indoneziene, urma să fie executat. Autoritățile franceze s-au mobilizat exemplar și l-au salvat! Pe unul dintre platourile televiziunilor franceze au fost rostite cuvintele: “Serge Atlaoui suntem toți”! Traficantul de droguri, ajuns erou, îi luase locul lui “Charlie”! Societatea franceză își idealizează acum gunoiul!

Miercuri, adunați în jurul fetiței de 5 ani rămasă orfană de mamă, doar câțiva francezi au spus: “Suntem Aurélie Châtelain”. Și asta, pentru că un popor care a renunțat să mai lupte, nu se poate identifica cu cineva care moare luptând.

Anunțuri

5 comentarii

 1. Reblogged this on verzi și uscate s.r.l. and commented:
  eroii necunoscuți 😦

 2. Je Dx · · Răspunde

  Excelent eseu-necrolog!!!

 3. Mirela · · Răspunde

  Minunat exemplu de curaj si generozitate.Valorile umane ,in acest moment al existentei gunoaielor la carmele natiunilor,sunt up-side-dawn.
  Haideti, sa ne trezim !
  Pana nu este prea tarziu.

 4. Reblogged this on ARIAN.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: