Cărați-vă din Europa, pentru că eu am de gând să rămân!

Inmigrantes-intentan-saltar-valla-Melilla_EDIIMA20140318_0691_17

Melila, enclava spaniolă de pe coasta mediteraneană a Marocului, este înconjurată de un lanț de fortificații ce se întinde pe o lungime de 11,5 kilometri. Bariera de apărare este formată dintr-un șanț “antitanc”, adânc de doi metri și lat de șase, săpat de-a lungul unei centuri compuse din 3 rânduri de garduri metalice – două de 7 metri înălțime – încununate cu rulouri de sârmă ghimpată. În spatele impresionantului zid se află o șosea construită special pentru a permite deplasarea echipajelor forțelor de ordine spaniole.

Văzând impresionanta fortificație, unii și-ar putea închipui ca Spania are intenția să-i impiedice cu orice preț pe marocani să recupereze enclava de 12,3 kilometri pătrați. Că nu este așa, o dovedește și faptul că Marocul a început în urmă cu un an construcția unei alte bariere (înaltă de cinci metri, cu lame de metal în vârf), un fel de “sparge val” menit să protejeze fortificațiile Melilei, atenuând forța de izbire a valurilor de imigranți clandestini, ce au traversat nesfârșitele dune ale Saharei pentru a lua cu asalt cele două bastioane – Melila și Ceuta – ce străjuiesc frontiera Spaniei și a UE pe continentul african.

http://www.7sur7.be/7s7/fr/1505/Monde/article/detail/1882836/2014/05/10/Le-Maroc-construit-une-barriere-anti-immigration.dhtml

În urmă cu 22 de ani, în 1993, Melila a fost atacată pentru prima oară de cei pe care membri organizațiilor umanitare – preoții noului cult al Drepturilor omului – îi numesc “dezmoșteniții soartei”. Asalturile urmașilor celor care, după obținerea independenței, și-au reluat tradiționalele războaie inter-tribale, încercând să recupereze timpul pierdut în timpul ocupației coloniale, s-au succedat periodic. “Dezmoșteniții soartei” izbeau în porțile Eldorado-ului european, după ce părăsiseră edenul ecologic al savanelor și renunțaseră la dragostea iubiților conducători, a celor mai buni dintre ei, a popularilor satrapi africani ce mâncau inimile dușmanilor răpuși, le colectionau capetele în încăperi frigorifice și beau cu lăzile vestitul whisky scoțian, sărbătorind astfel o nouă victorie “în alegeri” asupra “opoziției”.

Asalturile au crescut în intensitate, așa că zidul de protecție a crescut odată cu ele. În 1999 a fost construit unul de 3 metri înălțime, iar în 2005 fortificația a atins 7 metri! Puțini sportivi super antrenați ar reuși s-o depășească, dar, în 2013 și 2014, cinci mii de clandestini au făcut-o! Cum? Așa:

http://www.fdesouche.com/450925-maroc-heurts-entre-migrants-et-policiers-a-melilla

O coloană de 500 -1000 de oameni pleacă la asalt conformându-se unei tactici pe cât de simple pe atât de eficiente: totul sau nimic! Cine trece barierele succesive și pune piciorul pe pământul spaniol nu mai are altceva de făcut decât sa completeze cererea de azil! Trece apoi în Europa, unde așteapta să fie legalizat! Ceilalți, cei care n-au reușit, cei care i-au sprijinit pe câștigători, vor încerca data viitoare. Simplu!

La începutul lui 2014, autoritățile de la Madrid s-au confruntat cu ceva ce nu mai întâlniseră din 2005: o mulțime uriașă de imigranti izbea zilnic zidurile. Garda civilă a primit ordin să utilizeze gloanțe de cauciuc pentru a-i respinge pe invadatori și a fost cerut ajutorul șefilor de la Bruxelles. Jorge Fernandez Diaz – ministrul de interne – a declarat presei: “Cerem Uniunii Europene ca fenomenul imigrațional să fie considerat o problemă comună ce privește întreaga Europă.”

Răspunsul: în Spania “preoții cultului Drepturilor omului” și-au început “slujbele”, declanșând un adevărat scandal, în ajutorul oengiștilor venind și Comisia europeană, care a respins acțiunea în forță a grănicerilor spanioli. Asta pe loc, pentru că în scurtă vreme s-a auzit și vocea socialistului Martin Schultz – președintele Parlamentului European și al Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților europeni. El a spus: “Europa este un continent mai puternic și mai drept grație imigranților care trăiesc, muncesc și își plătesc impozitele”!

Dupa ce au trăit, au muncit, au plătit impozitele și au ridicat din nimic propriile țări, imigranții africani s-au gândit că este momentul să ridice din praful drumului, acolo unde s-a prăbușit, și să pună pe picioare și Europă fanată, decadentă, dar bogată! Din cauza asta, cred, sunt și atât de iubiți socialiștii de masele populare – spun povești atât de frumoase! Și toate cu un final fericit!

Sătul să le asculte, Parlamentul spaniol – majoritar de dreapta – a votat pe 26 martie o lege de bun simț, care dă dreptul forțelor de ordine să folosească forța pentru a apăra granițele Spaniei în fața invaziei imigranților subsaharieni. Greșit! La Bruxelles s-a aprins imediat “beculețul rosu”, care semnalizează când ceva nu este în regulă în domeniul “drepturilor omului”. Komisarii UE au intervenit, somând Madridul să permită “alpiniștilor africani”- care vin să însămânțeze decrepita civilizație miliardară – să depună o cerere de azil fără a mai fi nevoiți să escaladeze pereții pentru a ajunge în alcovul bătrânei doamne. Adică, pe scurt, UE cere Spaniei să renunțe la frontiere pentru a le permite “plătitorilor de taxe” să facă lucrul acesta pe pământul UE și nu la Mogadiscio, Asmara, Abidjan, Ouagadougou sau Niamey, ca până acum!

Și Olanda a aprins “beculețul roșu”! Așa că a fost pleznită peste degete, în 2013, de Comisia Europeană contra Rasismului și Intoleranței (ECRI)! Da, UE are o astfel de comisie! N-ar mai fi fost ceea ce este, dacă n-ar fi avut și aici, mai ales aici, un komisar.

Nu, olandezii n-au mai ridicat stăvilarele pentru a acoperi țara de ape, ca să-i alunge pe invadatori, cum au făcut-o de două sau de trei ori de-a lungul istoriei lor. Dimpotrivă, ospitalieri, deschiși și toleranți – așa cum trebuie să fie “oamenii noi” din vechea Europă – îi țin pe aceștia pe ajutoare sociale. Dar… komisarul de la ECRI a avertizat Olanda că “a redus subvențiile acordate ONG-urilor anti-rasiste și anti-discriminare”, a mărit nejustificat costul permiselor de rezidență și a înăsprit prevederile dispozițiilor legislative privind stabilirea imigranților. Mai mult, lucru impardonabil, a început să lupte contra fraudelor pe care le comit imigranții în sistemul alocațiilor familiale, intenționând să penalizeze sutele de mii de marocani, care nu și-au declarat patrimoniul superior sumei de 21000 euro deținut în Maroc si au continut să primească, nu să platească, ajutoare sociale din partea gazdelor olandeze. Olanda a mai îndrăznit să suspende asigurarea de sănătate acordată “olandezilor” ce s-au întors acasă, în Maroc și Turcia, și a redus cu 40% pensiile pe care le primesc văduvele imigranților marocani – între timp hotărârea guvernului a fost invalidată de justiția olandeză! Încălca drepturile omului!

Domnul Abdou Menebhi – președintele Centrului euro-mediteraneean de imigrație și dezvoltare (!) – a declarat revoltat: “Daca cineva a fraudat, și serviciile fiscale îl descoperă, acesta trebuie să platească o amendă cu 300% mai mare decât prejudicial cauzat, și asta pe o perioadă care merge până in 2001”.

Inadmisibil, revoltător, așa că ECRI a acordat Olandei 2 ani pentru a-și revizui comportamentul!

http://www.yabiladi.com/articles/details/20303/pays-bas-proprietaires-d-une-maison-maroc.html

http://www.libe.ma/Les-MRE-dans-le-collimateur-du-fisc-neerlandais_a41430.html

http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/ecri/Country-by-country/Netherlands/NLD-CbC-IV-2013-039-FRE.pdf

I-aș sfătui pe spanioli, pe olandezi, pe europeni în general, să lase deoparte xenofobia, rasismul și islamofobia și să pună mâna să muncească… mai mult! Este nevoie de asta! Pentru că numărul imigranților “plătitori de taxe” crește neîncetat. Anul trecut, pe 17 februarie, la Atena, Ilkka Laitinen – directorul executiv Frontex – a anunțat că “imigrația clandestină a explodat în 2013, raportându-se o creștere de 48% față de 2012”. În 2014, imigrația clandestină în Europa a crescut cu 250% față de 2013! Nemaifiind vorba de o explozie, Ilkka Laitinen n-a mai anunțat nimic.

Nu este însă totul pierdut. Ca dovadă, Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiați (HCR) a lăudat inițiativa liderilor europeni de a tripla bugetul alocat salvării și aducerii în siguranță, pe țărmul Europei, a sutelor de mii de imigranți clandestini ce vor pleca anul acesta de pe coastele Libiei. Purtătorul de cuvânt al HCR, domnul Adrian Edwards, a spus: “Fără a pune în acțiune adevarate “circuite imigraționale”, substanțiale și realiste, pentru a răspunde nevoilor persoanelor care își doresc să fie în siguranță, eforturile internaționale îndreptate împotriva călauzelor și traficanților, nu vor fi eficace”.

Salvarea Europei și moartea traficanților – “circuitul imigrațional”! Demență? Da, dar este corectă politic!

Asta a spus-o “polițistul bun” de la ONU, pentru că “polițistul rău” a acuzat țările UE de rasism! Prințul iordanian Zeid Ra’ad Al Hussein, adică Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, a spus că “rasismul care caracterizează dezbaterile asupra imigrației într-un număr crescut de țări ale Uniunii Europene, falsifică soluțiile aduse de UE pentru rezolvarea crizei”!

Așadar, mai nou, este rasist și cine încearcă, cu timiditate, să nu se lase ocupat! Dacă până și un Ra’ad Al Hussein acuză rasismul european, să știți ca Europa are o problemă!

În studioul France 2, scriitoarea franceză, sau senegaleză?, Fatou Diome – urmașa marelui poet și politician Leopold Sedar Senghor – i-a “mitraliat” zilele trecute, într-o franceză impecabilă, pe rasiștii francezi prezenți în platou. Vocea ei s-a alăturat astfel celei a prințului iordanian. Fatou Diome a vorbit despre binefacerile imigrației, despre “cetățenii productivi” veniți din Africa (!), a căror fertilitate va salva Franța, despre “flota de război” a UE și despre arabii și negrii lăsați de Frontex să moară în valurile Mediteranei. Le-a scuipat-o în față albilor xenofobi ce-o ascultau blocați, cu capul în pământ: “Nu puteți rămâne ca niște peștișori roșii, ascunși în fortăreața europeană. Europa nu va fi cruțată… Vă place sau nu, procesul este ireversibil”! La sfârșit, tolerantă, amabilă și spirituală, marea scriitoare a destins atmosfera: “ Haideți să găsim o soluție colectivă  sau, de nu, cărați-vă, pentru că eu am de gând să rămân”!

Mărturisesc că pe mine aproape m-a convins! Mă gândesc, totuși, că dacă europenii vor pleca, cei rămași ar muri de foame, ca-n Africa! Ca să fie mâncare pe masă, cineva trebuie să și muncească! Poate, așa cum profețea Cioran în urmă cu jumătate de secol, europenii viitorului vor rămâne să trăiască în câteva rezervații, ce vor fi vizitate de viitorii stăpâni ai locului. Foarte bine! Numai să aibă grijă să le înconjoare cu ziduri înalte – ca la Melila! Pentru că vizitatorii rezervației vor face, ca și „turiștii” de azi, singurul lucru la care se pricep cel mai bine: înfometați, vor sări gardul!

http://www.fdesouche.com/592371-acceptez-nous-ou-bien-demenagez-deurope-parce-que-jai-lintention-de-rester

Recomand și:

https://bogdancalehari.wordpress.com/2015/04/21/agentia-de-turism-statul-islamic-si-hotel-europa/

https://bogdancalehari.wordpress.com/2015/04/26/citadela-australia-si-turnul-babel/

Anunțuri

Un comentariu

  1. Reblogged this on ARIAN.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: