Amnesty International anunță că Hamas a comis crime de război în Gaza și Israel

TOPSHOTS-TOPSHOTS 2014-PALESTINIAN-ISRAELI-GAZA-CONFLICT

Anul trecut, pe 11 iunie, miile de rachete lansate din Fâșia Gaza de teroriștii organizației Hamas asupra Israelului, puneau capăt unei păci ce dura din noiembrie 2012. Incapabil să administreze pacea, Hamasul proceda din nou așa cum procedase și în 2006, 2008 și 2012 – ataca Israelul! Știa bine un singur lucru (îl învățase din experiențele anterioare), că, în cele din urmă, Israelul va fi obligat să riposteze, obținând astfel victoria pe plan militar, dar pierzând războiul în plan politic. Iar el, Hamasul, va pierde confruntarea militară, dar o va câștiga, cu prețul vieții palestinienilor, pe cea politică.

Așa că, în timp ce rachetele erau lansate din curțile spitalelor, ale școlilor ONU, iar Sami Abu Zuhri – purtător de cuvânt al Hamas – declara mândru la televiziunea oficială Al-Aqsa că “Nu nu ducem poporul la distrugere. Noi îl ducem la moarte”, establishmentul politic și mediatic occidental, vocala “comunitate internațională”, intra în acțiune. Rafalele editorialelor și salvele retorice ale “moderatorilor” canalelor de televiziune targetau opinia publică internațională cu mai mult succes decât loveau rachetele Khaibar civilii evrei, și asta pentru că “opinia publică” nu era protejată de propaganda media de o “Cupolă de Fier”. Peste 2000 de morți, mii de răniți, “reacție disproporționată”, “genocid”, copii palestinieni uciși pe acoperișuri, în școli, spitale, în pătuțurile lor. Armata israeliană părea a avea un singur dușman: copiii și femeile!

Pe 26 Martie, Amnesty International a dat publicității un raport care arată, culmea, că “militanții palestinieni”, adică teroriștii Hamas, s-au făcut vinovați de uciderea a numeroși civili palestinieni! Și Amnesty Internațional nu este o organizație sionistă aflată sub controlul evreilor, ci s-a făcut recunoscută de-a lungul timpului, în repetate rânduri, pentru adoptarea unor poziții vizibil anti-israeliene. Acum însă, dovezile rezultate în urma numeroaselor anchete nu puteau fi trecute sub tăcere fără a afecta grav numele și imaginea organizației.

Raportul arată că “militanții” palestinieni au comis crime de război în timpul conflictului din Gaza, ucigând fără discriminare atât civili palestinieni cât și civili israelieni. “Tirurile de rachete și de obuze de mortiere trase din zone locuite de civili înspre zone locuite de civili, reprezintă o dublă violare a dreptului internațional” – precizează raportul.

În Israel, 6 civili israelieni și-au găsit moartea, dar un număr mult mai mare a fost vizați de tirul sutelor de rachete care nu și-au atins ținta fie datorită “Domului de Fier”, fie datorită faptului că locuitorii și-au găsit refugiul în adăposturi. În Gaza, 13 palestinieni, care trăiau într-o tabara de refugiați, au căzut și ei victime ale acestor atacuri oarbe.

Raportul precizează că “militanții palestinieni” au violat legile internaționale, stocând importante cantități de muniție în imobile locuite și în școli ale Națiunilor Unite și asta cu complicitatea funcționarilor ONU.

screen-shot-2014-07-30-at-10-35-19-am

Deasemenea, raportul confirmă declarațiile celor câțiva ziariști onești, care au mărturisit că au văzut palestinieni lansând rachete chiar din locurile în care își găsiseră adăpostul sute de civili refugiați. Unul dintre aceștia a fost ziaristul italian Gabrielle Barbati, care a mărturisit la întoarcerea ăn Italia că nu armata israeliană bombardase spitalul Shifa și școala din orașul Shati – ucigând circa 30 de persoane, majoritatea copii – așa cum anunțase și el de la fața locului, din Gaza, ci Hamasul a fost cel care lansase racheta, iar oamenii organizației s-au grăbit să facă curățenie îndepărtând dovezile!

screen-shot-2014-07-30-at-10-39-08-am

Bineînțeles că datele și concluziile raportului Amnesty Internațional au fost contestate de Hamas, un reprezentant al organizației, Taher Al-Nounu, acuzând Israelul că se află în spatele raportului!

Conform cifrelor furnizate de Hamas, și preluate fără nicio verificare de toata presa mondială, războiul din vara trecută a făcut peste 2100 de victime în rândul civililor palestinieni.

Aceste cifre sunt contrazise acum de către un raport publicat de celebra publicație anti-israeliană New York Times – echivalentul, așa cum remarca autorul Alain Leger pe site-ul Dreuz.info, lui Le Monde în Franța și The Guardian în Marea Britanie. Studiul arată că raportul între numărul civililor palestinieni uciși și numărul militanților/teroriști uciși este de 1:1! Acest studiu confirmă astfel că aceia, puțini, care și-au manifestat îndoiala față de numărul “civililor” uciși de armata israeliană furnizat de Hamas, au avut dreptate.

Centrul de informații asupra terorismului Meir Amit (ITIC) arată că 49% dintre morți au fost combatanți Hamas și 51% au fost civili palestinieni, adică victimele colaterale ale confruntărilor. Să nu uităm că unii dintre aceștia au fost uciși chiar de către Hamas! Drept comparație, se menționeaza în studiu, procentul civililor uciși în razboaiele contra teroriștilor islamiști din Libia și Irak se ridică la 96,5%, adică pentru fiecare 3 teroristi uciși sunt uciși și 96 de civili!

Raportul precizează că au fost cercetate cu minuțiozitate listele cu numele morților publicate chiar de către Hamas, lucru ce a permis să fie reconstituit istoricul a 842 de persoane. Din cele 842 de persoane: 354 erau teroriști recenzați ca atare, numele lor apărând pe siteurile internet cu membri Hamas înaintea conflictului, 367 erau civili, 121 nefiind încă identificați.

Anchetatorii au reușit să ajungă până la People’s Health Mouvement – organizația care a furnizat mass-mediei și ONU numărul victimelor – și au descoperit că ea este condusă de către un terorist notoriu, doctorul Ashraf Al-Qurda. Voit, PHM n-a facut diferența între civili și teroriști, estimând că numărul civililor uciși reprezintă un procent între 72 și 82% din numărul total al victimelor, în timp ce Israelul a raportat că, potrivit serviciilor de informații, 900 de teroriști au fost uciși – adică 47% din numărul total al victimelor.

Aceste rapoarte nu vor constitui teme de dezbatere în studiourile televiziunilor și nici subiecte pentru editoriale incendiare. Ele nu vor ajunge la urechile “opiniei publice internaționale”. Aceasta trebuie să rețină doar ce este important: in pofida agresorului israelian, “comunitatea internațională” (UE si administrația Obama) va sprijini în continuare lupta “poporului palestinian”, investind în reconstrucția Gazei și buzunarele Hamasului circa 6 miliarde dolari. Asta până la proxima confruntare, când Hamasul va ataca iar pentru a-și justifica existența.

Surse: http://www.dreuz.info/2015/03/amnesty-international-les-roquettes-palestiniennes-ont-tue-des-palestiniens-ce-sont-des-crimes-de-guerre/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: