La ONU, triburile de violatori, flagelatori și tăietori de capete apără drepturile femeilor!

26E4109800000578-3006287-image-m-4_1427048918809

                                                                                                                                                                                                                           Farkhunda

În 2011, cazul ziaristei sudaneze Loubna Ahmed Al-Houssein a provocat mare vâlvă în presa internațională. Vedeta televiziunii sudaneze fusese condamnată la 40 de lovituri de bici și plata unei amenzi, pentru că purtase pantaloni pe sub veșmintele traditionale! Amenda i-a fost platită de Asociatia jurnaliștilor și, în urma presiunilor internationale, pedeapsa cu biciuirea i-a fost anulată. În același an, tot în Sudan, o fată de 16 ani a fost condamnată la 50 de lovituri de bici pentru că purtase o fusta prea scurtă, până la genunchi. Pentru că nu era o ziaristă cunoscută, pedeapsa a fost executată.

Sudaneza Meriam Yashia Ibrahim Ishag s-a convertit la catolicism înainte de a se căsători, în 2011, cu un creștin. Pentru apostazie a fost condamnată la moarte de un tribunal sudanez, iar copilul ei s-a născut în închisoarea unde era detinută. Doar intervenția Uniunii Europene a scăpat-o de pedeapsa cu moartea.

http://www.emigrantul.eu/sudaneza-convertita-la-crestinism-si-condamnata-la-moarte-pentru-apostazie-a-ajuns-la-roma/

Ne-am putea imagina ca o femeie să fie pedepsită în Israel pentru că a devenit creștină, poartă pantaloni sau o fustă care nu respectă “lungimea legală”?

http://www.elle.fr/Societe/News/Soudan-une-journaliste-flagellee-pour-avoir-porte-un-jean-932565

În Orientul musulman, povața “Bateți femeia de șapte ori pe zi. Dacă nu știi de ce, fii liniștit, știe ea” este la mare cinste. Prin urmare a fost ceva normal ca actrița iraniană Marzieh Vafamerh, care a jucat într-un film ce evoca dificultățile pe care le întâmpină artiștii în republica islamică, să fie “premiată” de către  justiția iraniană cu un an de inchisoare și 90 de lovituri de bici. A făcut numai închisoare, dar fiind o actriță cunoscută n-a mai fost biciuită.

În seara deschiderii celei de a 67-a ediții a festivalului de la Cannes, marea actriță iraniană Leila Hatami – membră a juriului și laureată a premiului Oscar – a fost sărutată pe obraz de domnul Giles Jacob, președintele festivalului. Giles Jacob nu avea de unde să știe că potrivit legii islamice Șharia, nici o iraniancă nu are voie să aibă niciun fel de contact fizic cu un bărbat străin de familia ei. În schimb, Leila Hatami știa. Prin urmare, n-avea nici o scuză. Asociația studenților Hezbollah a cerut ca Șharia să fie respectată, iar Leila Hatami să fie biciuită! Datorită faimei și prestigiului international, Leila Hatami a scăpat de biciuirea publică doar cerându-și scuze.

Sunt pedepsite femeile în Israel cu închisoarea sau biciuirea, pentru că au jucat într-un film sau au fost sărutate pe obraz de altcineva decât de un membru al familiei?

http://www.independent.co.uk/news/people/news/leila-hatami-apologises-for-cannes-kiss-after-angering-religious-authorities-9430907.html

Arabia Saudită este singura țară din lume în care femeile nu au voie să conducă mașini și să dețină permis de conducere. Pedeapsa pentru încălcarea legii: 50 de lovituri de bici! Dar asta este partea bună a lucrurilor! Fiind considerate ființe inferioare bărbaților, femeile saudite nu au voie să-și aleagă singure soțul, să meargă singure la cumpărături, să vorbească sau să stea singure cu un bărbat străin, să-și sărbătorească ziua de naștere, să dea ordine unui bărbat, iar dupa moartea soțului trec sub tutela fiului mai mare sau a celei mai apropiate rude masculine a fostului soț, în cazul in care au numai fete. Au dreptul, ele și fiicele lor, doar la 50% din averea decedatului, restul revenind părinților și fraților acestuia. Dacă merg pe stradă ținându-și bărbatul de mână, riscă să fie bătute cu vergile de poliția religioasă – mutawa. Dacă au fost victimele violurilor sau sunt acuzate de adulter își pierd capul, la propriu, în parcările Arabiei Saudite. Decapitările în parcări au devenit déjà tradiție în Regatul saudit. Sute, mii de bărbați participă de fiecare dată la aceste “spectacole”!

Sunt femeile din Israel în situația celor din Arabia Saudită?

bazkaeyiaaamt36-500x392

 Ziariste iraniene participă la o conferință de presă

Zilele trecute, în plin centrul Kabulului, la câțiva metri de palatul prezidențial, sub ochii indiferenți ai numeroșilor polițiști care nu au intervenit, tânăra afgană Farkhunda (27 ani) a fost bătută, călcată în picioare și sfâșiată de câteva zeci de bărbați. După ce a murit i s-a dat foc, iar ceea ce a mai rămas din corpul ei a fost aruncat într-un canal al râului Kabul. Toate acestea, pentru că Farkhunda a îndrăznit să critice superstițiile mullahilor! În islam, critica, mai ales pentru o femeie, este interzisă. Șeful poliției din Kabul le-a dat dreptate asasinilor!

I se poate întâmpla așa ceva unei femei în Israel?

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3008987/Afghan-woman-beaten-death-streets-murdered-dared-speak-against-superstitious-mullah-NOT-burned-Koran.html

Valerie Trierweiler scrie în cartea sa “Merci pour ce moment”: “În fiecare zi mă lupt să mențin vie amintirea fetelor răpite de Boko Haram, care tinde să piară în indiferența generală. Și totuși, ele reprezintă un simbol al oprimării la care sunt supuse femeile în lumea întreagă. Astăzi, ele nu mai interesează pe nimeni. Nici pe mai marii acestei lumi, nici pe vedetele afectate ale zilei. Sunt date uitării, așa cum au fost și femeile din Republica Democrată Congo, violate cu miile…În doi ani am fost de trei ori în Congo. Am fost martoră la tragedia trăită de femeile congoleze…Sunt violate în fiecare sat, oriunde și oricând. Este o situație demențială, ca un infern pictat de Hieronymus Bosch, dar într-un décor tropical. Nu se face nicio deosebire de vârstă.Bărbați înarmați le măcelaresc organele genitale pentru a le împiedica să aducă pe lume copii…Nu voi uita niciodată drama bătrânei de șaptezeci de ani care nu mai avea curaj să iasă la câmp după mai multe violuri. Nici pe cea a femeii de treizeci si cinci de ani abuzată de mai mulți bărbați în fața copiilor și a soțului, ucis ulterior. Cum să-mi șterg din amintire cuvintele și lacrimile acelei fete de optsprezece ani care fusese violată, având un cuțit înfipt în picior ca să nu poată fugi? Și pe fetița ei de numai doi ani, născuta din acel viol și violată la rândul ei? Îi mai aud și acum plânsetele când mama ei o dezbrăca pentru a-mi arăta rănile suferite. Deși obișnuit déjà cu atrocitățile, doctorului Mukwege îi tremură vocea când îmi povestește despre recrudescența cazurilor de viol asupra copiilor. I se simte descurajarea în glas chiar și după 20 de ani în care a “reparat” trupurile femeilor sfâșiate de bucățile de sticlă înfipte în vagin.”

Trăiesc femeile din Israel într-un infern demn de pensula lui Hyeronimus Bosch, ca femeile din “republica democrată” ce se bucură, conform culturii ei, de realitățile epocii postcoloniale?

La toate aceste întrebări a răspuns de curând Organizația Națiunilor Unite, care a desemnat Israelul drept cel mai mare violator al drepturilor femeilor, din întreaga lume ! Violatorii, lapidatorii, flagelatorii, tăietorii de capete, stăpânii de sclave, posesorii de haremuri împart dreptatea la New York!

http://www.foxnews.com/opinion/2015/03/19/top-violator-women-rights-around-world-it-israel-says-un/

Reclame

2 comentarii

  1. Poti compara Israelul cu Finlanda sau Belgia, nu cu inapoiatii aceeia

  2. Israelul este o insula de civilizatie in mijlocul tarilor musulmane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: