Tiger Woods combate expansiunea terorismului islamic

USYemen_graphicv2

În octombrie 2014, prin urmare în urmă cu doar câteva luni, Casa Albă afirma că strategia Statelor Unite în Yemen în ceea ce privește lupta contra terorismului s-a dovedit câștigătoare, Yemenul fiind un “model util” care trebuie aplicat și atunci când vine vorba de Statul Islamic.

În timp ce așa se vedea, privit din Biroul Oval, Yemenul, în capitala Sanaa rebelii șiiți houthi străbăteau străzile orașului la bordul binecunoscutelor 4X4, ce-și roteau amenințător țevile mitralierelor antiaeriene în timp ce parcurgeau nestingherite traseul de la un obiectiv cucerit la altul: de la aeroport la banca centrală și de aici la ministerul apărării. Peste tot era afișat la loc de cinste sloganul mișcării Ansarullah: “Moarte Americii, moarte Israelului, blestemați fie evreii și victorie Islamului” – varianta locală a unui popular slogan iranian scandat de membrii Gardienilor Revoluției pe străzile Teheranului sau de membrii Hezbollah în Liban. Acum, Iranul ajungând și în Yemen, rebelii houthi îl făceau cunoscut și aici.

În afara sloganului, rebelii din Ansarullah se comportau exact așa cum se comportă și insurgenții Statului Islamic pe străzile din Mossul și Raqaa. Le spun “insurgenți” în loc de “teroriști”, pentru că, mai nou, administrația Obama îi numește “insurgenți” și pe talibanii din Afganistan împotriva cărora americanii au luptat atâția ani, adică exact așa cum erau numiți și americanii care s-au revoltat împotriva Angliei! Pentru unu’ jumate kenian – trei sferturi progresist ori oamenii lui George Washington, ori cei ai mollahului Omar, tot un drac!

http://pamelageller.com/2015/01/taliban-not-a-terrorist-group-white-house.html/

Anul viitor, când este posibil ca băieții lui Abu Bakr Al-Baghdadi să defileze pe străzile Tunisului, pentru că Obama nu pleacă până ce nu le dovedește tuturor că-și merită Nobelul pentru Pace, Casa Albă va anunța și că strategia de luptă contra Statului Islamic, așa numita “răbdare strategică”, s-a dovedit câștigătoare.

https://bogdancalehari.wordpress.com/2015/02/09/paiatele-rabdarii-strategice-pot-invinge-jihadul-yes-we-can/

Dar până atunci, Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite (CSNU) le-a cerut imperativ luna trecută rebelilor houthi să arunce armele, să părăsească capitala și să se împrăștie cuminți pe la casele lor. Să recunoaștem că viața ar fi de neconceput fără CSNU. Rebelii houthi aparțin comunității zaydite, o ramură a islamului șiit, majoritară în nordul țării, ai cărei imami au condus Yemenul până în 1962. Din 2004, rebelii Ansarullah se află într-o permanentă confruntare cu puterea de la Sanaa, sprijinită de triburile sunnite susținute de Arabia Saudită.

Dar pentru a fi sigur că un cocktail șiit-sunnit se transformă într-unul Molotov, trebuie să adaugi și o cantitate de Al-Qaeda, iar în Yemen aceasta are o filială puternică: Al-Qaeda din Peninsula Arabică (AQPA). Formată din teroriștii jihadiști alungați din Arabia Saudită plus cei din Yemen, AQPA – înființată în 2009 – a simbolizat parcă o reîntoarcere la origini, deoarece tatăl lui Osama Bin Laden, vestitul șeic Mohammed Bin Laden, s-a născut în cea mai săracă regiune a Yemenului, Hadramouth.

Într-o organizație plină de sonați, AQPA a ieșit în evidență: în 2009, Abdullah Al-Asiri și-a detonat bomba ascunsă în …anus chiar lângă prințul Muhammad Bin Nayef – șeful contraterorismului saudit – care a fost doar rănit, iar în 2010 AQPA a plasat mai multe bombe ascunse în cartușe de imprimantă la bordul unor avioane cu destinația Statele Unite. Noroc cu o “cârtița” care a dezvăluit planul la timp. Dar nu americanii sau evreii sunt inamicii principali ai AQPA cum s-ar putea crede, ci necredincioșii houthi. Sunniții yemeniți sunt convinși că jihadul contra sectanților șiiți este mai plăcut ochilor lui Allah decât jihadul contra evreilor, pentru că șiiți sunt dușmanii lui Allah și ai Mesagerului Său.

https://bogdancalehari.wordpress.com/2014/09/04/jihadul-anal/

Tot în octombrie, când Obama vedea totul în roz. dar când nu vede Obama totul în roz?, un kamikaze AQPA a intrat cu o mașină încărcată cu explozibili într-un spital ce adăpostea răniți și bolnavi houthi, dar atentantul a fost un eșec: doar un mort! Se pare că Al-Qaeda nu mai este ce a fost! A intrat însă pe teren cea pe care același incorigibil Obama o numea anul trecut “echipa de juniori Al-Qaeda” – cunoscută de publicul larg, mai puțin priceput în ale terorismului, și sub denumirea de Statul Islamic. Trei kamikaze transferați în Yemen de Abu Bakr Al-Baghdadi s-au aruncat în aer în două moschei șiite din Sanaa. Rezultatul: 142 de morți! “Juniorii” ISIS au dovedit că strategia lui Obama privind terorismul yemenit este, ca toate celelate strategii dospite de creierul “geniului” de la Casa Albă, “câștigătoare”.

http://tempsreel.nouvelobs.com/monde/20150320.OBS5115/yemen-55-morts-dans-des-attentats-suicide-contre-deux-mosquees.html

Dacă cei 3 shahizi ai Statului Islamic au crezut că șiiții din Sanaa sunt asemenea celor care au predat cheia Mossulului în mâinile jihadiștilor sunniți, deși aveau o superioritate de 30 la 1, atunci s-au înșelat. La puțin timp după atentate, Asarullah a dezlănțuit ofensiva cucerind aeroportul din Taez, oraș ce deschide calea sudului spre Aden, unde s-au retras forțele președintelui Abd Rabbo Mansour Hadi. Acesta, ajuns cu picioarele în apa Golfului Aden, a declarat privind zările plin de speranță: “Drapelul republicii Yemen va flutura din nou pe crestele munților Maran (bastionul houthi), și nu drapelul iranian”.

Ar putea exista un sâmbure de adevăr în vorbele lui Mansour Hadi, dacă ne gândim că în epoca Obama, Iranul a ajuns acolo unde altădată nici nu visa să ajungă. Nu mai este prezent, prin Hezbollah, doar în Liban, ci și în Siria și Irak, unde membri Hezbollah și soldații Brigăzilor Al-Qods luptă contra jihadiștilor Statului Islamic. Ayatollahul Ali Younessi – consilerul principal al președintelui iranian Rouhani – a trântit-o cu diplomația ce-l definea atât pe Ghinghis Han cât și pe liderii iranieni: “Statul islamic al Iranului, fondat de Khomeini, este pe cale să devină un imperiu cu capitala la Baghdad.”

Nu se știe încă dacă iranienii au intrat în Yemen, dar se știe sigur că americanii au plecat din el. Trebuia să respecte cineva hotărârea Consiliului de Securitate, să arunce armele și să plece. Dacă nu vor talibanii, Statul Islamic sau Ansarullah pleacă americanii, la ordinul lui Obama, de peste tot: din Afganistan, din Irak, din Yemen. Acuma, că soldații americani s-au retras și din Yemen n-ar fi un capăt de țară, s-au obișnuit cu asta de când îl au comandant suprem pe Barack Hussein. Acesta este convins că retragerea, dar nu și din funcția de președinte, este calea ce duce către victorie. Mai grav este că Pentagonul a pierdut în Yemen echipament militar în valoare de 500 milioane dolari! S-a obișnuit! De când când îl are pe șef Tiger Woods, Pentagonul tot pierde.

Ceea ce s-a întâmplat în Irak anul trecut – când Abu Bakr Al- Baghdadi a uitat să-l anunțe și pe Obama că va declanșa ofensiva – s-a întâmplat acum și în Yemen, unde Ansarullah și Al-Qaeda au neglijat să comunice înfiltratului de la Casa Albă că bazele unde ajungea sau era trimis echipamentul, erau déjà în mâinile lor.

Un reprezentant al Congresului a spus: “Trebuie să recunoaștem că operațiunea este complet compromisă și că echipamentul a dispărut”. Lăsând la o parte miile de arme de asalt și muniția aferentă, pistoalele Glock, vestele anti-glonț, dronele și ochelarii în infraroșu,  nu se știe în mâinile cui au rămas 160 Humvees, 4 elicoptere Huey, 2 Cessna 208, 1 avion de transport și supraveghere și 2 vedete de patrulare!

Un transport cu material militar (drone de recunoaștere, jeep-uri și echipamente de zbor) în valoare de 125 milioane dolari n-a mai fost livrat de Pentagon, poate și mulțumită faptului că a fost anunțat de către CIA să sisteze operațiunea. Musulmanul John Brennan – șeful CIA – și-o fi terminat, în sfârșit, rugăciunile.

http://stopmensonges.com/pur-hasard-le-pentagone-perd-la-trace-dun-stock-darmes-et-dequipements-militaires-dune-valeur-de-500-millions-de-dollars-donnes-au-yemen/

Asemenea multor țări musulmane respectabile, Yemenul este o țară foarte săracă, cu 24 de milioane de locuitori. Nu-și face probleme prea mari chiar dacă găzduiește de atâta timp un război civil între șiiții din Saada și sunniții din Saana: Allah și Profetul veghează asupra tuturor. Și americanii vegheau din bazele lor la combaterea terorismului islamic, dar dupa atentatele Statului Islamic din capitala Sanaa și ofensiva houthi au ales să se retragă. În urma lor, Yemenul va rămâne ca un “model” al modului în care administratia Obama combate cu succes expansiunea explozivă a terorismului islamic. Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jeff Rathke, declara: “Vom continua să monitorizăm activitatea amenințărilor teroriste provenind din Yemen.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: