Statul Islamic, vector de propagare al civilizației

Saracens

Islamul este religia păcii și a toleranței. Civilizația sa a născut gândirea filozofică, artele și științele pe care le-a răspândit cu generozitate, salvând astfel Occidentul pierdut în negurile barbariei. Evreii și creștinii au trăit secole la rând, aflați sub protecția justiției islamice, în pace și fericire. Ideologia la putere promovează clișeul ăsta, dar nu ne explică cum de au ajuns evreii și creștinii sub umbrela protectoare a Islamului, ținând cont că erau premergători lui, dar asta pare a nu mai avea atâta importanta azi, când istoria a devenit sclava ideologiei.

Important este că au fost scrise sute de tomuri în ultima jumătate de secol, pentru a celebra minunata conviețuire dintre prădător și prada sa, sub cerul înstelat al Șhariei, pe binecuvântatele pământuri ale intinselor imperii și califate islamice, ce au aparținut la origine creștinilor, evreilor, zoroaștrilor sau hindușilor. Sute și sute de cărți au explicat și cauzele actualei ostilități a musulmanilor față de creștini și evrei: injustiția Cruciadelor, colonialismul și sionismul.

Cine crede că interpretarea asta “istorică” se prăfuiește cumva pe rafturile bibliotecilor se înșeală, ea fiind încadrată la loc de cinste în programa școlară și universitară. Să învețe și generațiile actuale cum a stat treaba cu “istoria adevărată”. Să se deprindă cu firescul modelării trecutului, ce încape astfel supus în tiparele strâmte dar corecte politic ale prezentului.

Mediul politic și mediatic și-a făcut datoria și continuă să și-o facă, astfel încât este normal să se vorbească mai întâi despre cum au ucis cruciații și Inchiziția acum o mie de ani, și mai apoi, dacă mai rămâne timp, despre cum taie capete, ard, crucifică sau aruncă în aer, chiar azi, pentru că sunt marginalizați de societate (sic), islamiștii și jihadiștii.

Dar, totuși, cum a fost? Cum au ajuns să trăiască creștinii și evreii apărați de dreptatea islamică, și de ce creștinii au răsplătit binele făcut de musulmani, cu sabie și sânge?

Să ne amintim mai întâi de convertirea la creștinism, în anul 323 e.n, a împăratului roman, Constantin cel Mare. Datorită acestui act, într-un mod pașnic, uriașul imperiu condus de el – ce se întindea din nordul Scoției până în Egipt și de pe teritoriul actualului Iran pana la strâmtoarea Gibraltar – a devenit in mare parte creștin. Constantin cel Mare a transferat în anul 330, capitala imperiului de la Roma la Bizanț, care s-a numit în cinstea sa, Constantinopole.

După aproape 3 secole, s-a născut la Mecca cel care avea să devină întemeietorul Islamului, profetul Mahomed. Cât timp a stat la Mecca, Mahomed a fost ridiculizat chiar de membri propriului său trib, Qoraich, incoerența predicilor sale aducându-i porecla de “shaeron majnoon” – poetul nebun. Dupa moartea bogatei sale soții, cea care îi sponsoriza creațiile literare, Mahomed a luat hotărârea să pună ceva distanță între el și ascuțișul sarcasmului locuitorilor din Mecca, așa că și-a căutat refugiul la Medina (Yatrib) – oraș stăpânit și  condus de o importantă comunitate de evrei. Din fericire pentru Islam, și din nefericire pentru evrei, aceștia n-au prevăzut viitorul, așa că lui Mahomed i s-a permis să scrie liniștit la Coran și să-și propovăduiască învățăturile, care s-au răspândit ca o pandemie, profetul trezindu-se înconjurat de numeroși adepți.

A lăsat atunci pana pentru a apuca sabia, hotarat să le mulțumească într-un fel evreilor pentru ospitalitate. Aceștia au fost primii care s-au bucurat de binefacerile nou născutei “religii a păcii”, tribul evreiesc Banou Qoraiza fiind complet decimat: bărbații adulți decapitați, iar femeile și copiii transformați în sclavi. E clar că pe vremea aia evreii nu erau încă sioniști.

Mohamed a procedat atunci, exact cum procedează azi jihadiștii lui Abu Bakr Al- Baghdadi cu creștinii – nu și cu evreii pentru că ăstora le-a venit între timp mintea la cap; din cauza asta și-l păstrează pe umeri. Isprăvile Statului Islamic au și avantajul că, cu cât sunt mai dese execuțiile ce respectă întocmai surele Coranului, cu atât sunt mai aprinse discuțiile despre cruciade și rolul nefast jucat în istoria omenirii de Inchiziție, lucru ce face ca o pătură tot mai mare dintre contemporanii noștri să aibă acces astfel la tainele istoriei.

Când Profetul a murit în anul 632 și Islamul a erupt făcându-și o intrare triumfală în istorie, bazinul mediteranean era creștin de trei secole. Nu avea să mai fie mult timp. La doi ani dupa moartea lui Mahomed, armatele de “filozofi”, “poeți” și “scriitori” arabi s-au pus în mișcare și au cucerit în doar zece ani Siria, Egiptul și Persia. Creștinii și evreii trăiau în pace și bună înțelegere în cetatea Ierusalimului, așa că ne putem imagina cât de mult s-au bucurat când sabia protectoare a Islamului a cucerit orașul și odată cu el întreaga Palestină. În deceniul următor, cavalcada “culturii” arabe atinge India (unde descoperă că indienii foloseau déjà “cifrele arabe”) și se oprește înspumată pe povârnișurile Caucazului.

La 648, Islamul cucerește Ciprul, iar Rodosul cade în anul 653. Magrebul a fost cucerit între 660 și 710, iar la 711 “lava” civilizației arabe acoperea Spania, provocând căderea monarhiei vizigote. În cealaltă parte a fostului imperiu condus de Constantin cel Mare, Constantinopolul a fost asediat prima oară în 673 și din nou în 717.

În fața cetății Narbonne, călăreții arabi au apărut cântând din lăute în anul 720, când au și cucerit-o, iar Bordeaux a fost luat cu asalt și ars la 732. Numai victoria lui Charles Martel la Poitiers, în același an, a împiedicat Franța să ajungă califat asemenea Spaniei. Îi urez Franței să aibă același noroc și azi! Rândul Romei a venit la 846, când “menestrelii” sarazini au luat-o cu asalt și au jefuit bazilicile Sf. Petru și Sf. Pavel, iar la 859 a fost cucerită Sicilia. Genova avea să fie cucerită de “academicienii” arabi în anul 935, iar Sardinia în 1015.

Nu se știe încă, și nici nu-i bine, din punct de vedere ideologic, să aflăm, de ce în tot acest timp barbarii ăia de creștini au stat cu brațele încrucișate și n-au atacat Mecca și Medina! S-au mulțumit doar să se apere, fiind cuprinși de satisfacție ori de câte ori erau învinși și cuceriți! Considerau, probabil, ca e bine sa se afle sub protecția cuiva, atat de civilizat si de tolerant.

Nu, Islamul nu coloniza și nu cucerea, asta a făcut-o numai Occidentul, el doar “se deschidea” către lume; așa cum o face și azi! Al- Jahilyya (perioada ignoranței), cum a fost numită în istoria civilizației islamice epoca anterioară apariției islamului, devenea astfel doar o amintire urâtă pentru cei ce trăiau pe acest teritoriu uriaș ce “se deschisese” către islam. Magrebul, în care s-a născut Sf. Augustin, a fost descreștinat cu forța, asemenea Siriei și Egiptului, iar zoroaștrii persani au băut și ei de “bunăvoie” din apa miraculosului izvor al civilizației Islamului. Despre ei, Montesquieu scria: “Religia Guebres-ilor (Zoroastrienii) a făcut odată înfloritoare împărăția Persiei; ea a corectat efectele negative ale despotismului: același imperiu este distrus acum de religia Islamului.”

Se observa usor cum creștinii au dat dovadă de o “agresivitate” cu totul aparte, și asta cu mult înainte de vremea cruciadelor și a Inchiziției, lăsându-se timp de sute de ani cuceriți, jefuiți și luați în sclavie. La schimb, musulmanii le-au permis în toleranța lor nelimitată să meargă timp de cinci secole în pelerinaj la “Locurile Sfinte”, în Ierusalim. Și nu numai în pelerinaj la Ierusalim, pentru că geograful arab Ibn Hawkal scria în secolul XII “Cel mai frumos articol importat din Spania sunt sclavii, fetițele și băieții frumoși care au fost răpiți din țara Francilor și Galicia.” Asadar, crestinii, puteau vizita inca de mici orice loc doreau din minunatul pamant al islamului. După câteva secole a venit si rândul fetițelor și băiețeilor frumoși din Valahia și tara Moldovei să facă excursii la Stambul, dar numai cu bilet dus.

Asta, cu pelerinajul, a ținut până în 1078 – când musulmanii le-au interzis complet pelerinilor accesul la “Locurile Sfinte”. Trebuiau să sancționeze cumva lipsa de deschidere a creștinilor în fața nepieritoarele valori ale islamului.

De-abia atunci, la 1095, s-a învrednicit și Papa Urban al II-lea să inițieze prima cruciadă, cu scopul de a redeschide calea pelerinilor către Ierusalim. Cruciadă care, ne învață “enciclopedia liberă” a Wikipediei, “s-a transformat într-o migrație pe scară largă…reprezentând un moment important în expansiunea Lumii occidentale.”

“Expansiunea” asta a “lumii occidentale” era încă în plină desfășurare la 1453 – când musulmanii turci cucereau, în sfârșit, Constantinopolul. Asia Mică devenea astfel în intregime musulmană, după ce fusese mai întâi, timp de o mie de ani, în întregime creștină. “Expansiunea occidentală” nu se oprise nici la 1683, când turcii musulmani atacau și asediau Viena! În toată această perioadă, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul și alții aidoma lor au fost autorii unor ingrozitoare acte de islamofobie, care nu vor scapa în cele din urma de dreapta judecata a istoriei.

Am descris pe scurt  expansiunea “gândirii”, “artelor” și “științelor” civilizației islamice; cum a fost “salvată” o parte a lumii de bezna barbariei, și cred că s-a înțeles și de ce au răsplătit creștinii prin intermediul cruciadelor, binele făcut de musulmani. Nu știu dacă am respectat viziunea ideologică asupra trecutului, aia care ne impune să credem că civilizația islamică medievală era un spațiu academic tolerant și multicultural, dar nu cred că asta l-ar deranja prea mult pe Averroes, care la vremea sa a fost denunțat ca heterodox și condamnat de teologii islamici pentru asta, în timp ce doctrinele îi erau interzise și cărțile arse. Nu, nu de Inchiziție, din cauza asta întâmplarea e trecută sub tăcere, ci de înaintașii celor ce azi dărâmă cu buldozerul milenarele ziduri ale cetății Ninive și sparg cu barosul exponatele muzeelor.

Europa de azi nu mai seamănă cu cea de acum o mie de ani. Într-adevăr, au intrat în ea, din Spania până în Scandinavia și din Franța până în Grecia, peste 40 de milioane de musulmani, dar este vorba de “musulmani moderați”, care nu au de gând s-o cucerească. E o diferența mare, să recunoaștem! Aceștia nu mai jefuiesc sau ard biserici, în schimb construiesc moschei…mii și mii de moschei. Franța avea 5 moschei în 1964, 2100 în 2003 și 3000 în 2014! Sunt pașnici! Asta a scos în evidență și Recep Erdogan atunci când a spus: “Moscheile sunt cazărmile noastre, cupolele lor sunt căștile noastre, minaretele sunt baionetele noastre și credincioșii soldații noștri.”

Nu mai cuceresc nici orașe, momentan ocupă doar cartiere. Și nici nu mai vin în Europa cu gânduri războinice, la jihad, ci pleacă din Europa, la jihad, în Afganistan, Yemen, Somalia și, mai nou, Siria sau Irak. Dacă înainte Europa exporta sclavi și cruciade, acum a ajuns să exporte doar jihadiști.

Într-adevăr, undeva, departe, în deșerturile Siriei și ale Irakului, jihadiștii Califatului Islamic, care se consideră urmașii direcți ai Profetului, își execută prizonierii, își decapitează dusmanii, iar pe femeile acestora le transformă în sclave! Adică, respectă întocmai cele scrise, spuse și făcute de Profet. Din cauza asta Statul Islamic nu mai are nici o legătură cu Islamul! Profetul, da!

Așa au hotărât cei care au decretat Islamul drept “religia păcii”! Cei care ne conduc! Însă, din Afganistan și până în Sinai, Libia, Mali, Somalia și Nigeria, “filozofii” și “poeții” de azi ai Islamului jură credință Califatului, așa că, la Roma, Papa Francisc s-a învrednicit să ceară o intervenție militară împotriva jihadiștilor. Urban al II-lea îi  spunea cruciadă.

Așadar, cred că în cel mult 100 de ani, nu peste o mie pentru că imbecilitatea se dezvoltă azi într-un ritm exponențial, se va scrie în cărți și se va învăța în universităti ce important factor de răspândire și promovare al civilizației a fost Statul Islamic. Și cât de mult a revigorat el gândirea filozofică, artele și științele practicate de iluștrii săi înaintași.

“Imposibil!” – vor spune multi.

Asta puteau s-o spună cei de acum o mie de ani, nu și cei de azi!

Reclame

Un comentariu

  1. Oricum, cine nu doreste sa citeasca Quranul (Coranul) are mai jos un rezumat ca sa vada ce carte comico-horror este acest Coran:

    ciudateniidincoran.blogspot.com

    MERITA CITIT !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: