Teroarea a lovit Copenhaga: este vina danezilor

10974259_800778423329622_3912740000148031973_o

 

 

Textul a apărut pe site-ul Dreuz.info

 

După atentatele teroriste islamiste de la sfârșitul săptămânii trecute din capitala daneză, obișnuita falangă a apologeților islamului a intrat rapid în acțiune pentru a exonera frumoasa “religie a păcii”, a toleranței și dragostei, de aceste acte criminale.

Foarte repede, primul ministru Helle Thorning – Schmidt a sosit la locul primului atentat, Institutul cultural Krudttonden, pentru a-și exprima simpatia față de familiile victimei și ale polițiștilor răniți în timpul schimbului de focuri cu teroristul el-Hussein.

În discursul său, ea a pus accentul pe importanța unei uniuni naționale în aceste vremuri de oroare. Lars Vilks, artistul suedez devenit celebru pentru că l-a reprezentat pe profetul Mahomed având corpul unui câine – probabil ținta asasinului – și ambasadorul Franței, erau prezenți.

Prima întrebare, pusă de o ziaristă doamnei Helle Thorning –Schmidt, a fost: “Credeți că aceste atentate îi vor afecta pe musulmanii din Danemarca?”

Din contră, nici unul dintre ziariștii prezenți n-a întrebat: “Ce credeți că veți face pentru a ne proteja de sălbăticia islamică?” sau “Pentru ce continuați să acceptați acest aflux masiv de imigranți musulmani, în timp ce am fost evident incapabili să-i integrăm pe cei déjà prezenți pe pământul nostru?”

Singura preocupare a ziariștilor a fost posibila stigmatizare a comunității musulmane daneze.

Acum, aceste întrebari sunt din ce în ce mai des puse de un număr tot mai mare de cetățeni danezi obișnuiți, dar până în prezent niciun politician n-a acceptat să recunoască legătura existentă între terorism, imigrație, crearea comunităților musulmane paralele și islam.

Cu toate acestea, în timp ce își golea încărcătorul armei automate în ușa de sticlă a centrului Krudttonden, după ce-l doborâse pe realizatorul Finn Noorgard (55 ani) care se găsea în exterior, el-Hussein a urlat în arabă, dar acest detaliu a fost trecut sub tăcere.

El- Hussein a reușit să scape și câteva ore mai târziu, cu puțin timp înainte de ora 1 am, el a apărut în fața sinagogii Krystalgade pentru a comite al doilea atentat. În fața sinagogii se aflau Dan Uzan (37 ani), un gardian voluntar al comunității evreiești și doi polițiști. Ei asigurau securitatea, în timp ce în interiorul clădirii, în spatele sinagogii, se desfășura o sărbătoare cu ocazia unui Batmitzvah. El- Hussein a reușit să se apropie de gard prefăcându-se a fi în stare de ebrietate, apoi l-a doborât pe Dan Uzan și i-a rănit pe cei doi polițiști, ale căror arme automate nu funcționau.

În momentul acestui al doilea atac, identitatea sa era déjà cunoscută de către poliție. El a fost ucis câteva ore mai târziu în fața unei clădiri din cartierul Norrebro, cu o numeroasă populație musulmană, după ce a deschis focul asupra poliției. Doi indivizi suspectați de complicitate, în vârstă de 19 și 22 de ani, au fost arestați după puțin timp și închiși în așteptarea judecății.

NICI O MENȚIUNE A ISLAMULUI ÎN DECLARAȚIILE OFICIALE

După aceste două atacuri, politicienii ar fi trebuit să înțeleagă clar că Danemarca tocmai a făcut față unui terorism motivat de “religia” islamică, dirijat contra libertății de expresie și a comunității evreiești, la fel ca la Paris.

Cu toate acestea, nici un membru al clasei politice, fie de la guvernare fie din opoziție, nu a crezut că e bine să menționeze islamul ca sursă de inspirație a acestor acte oribile. Dimpotrivă, toți au pus accentul pe importanța unei uniuni între toate religiile.

Liderul comunității religioase evreiești (Mosaisk Troessamfund), Dan Rosenberg Asmussen, a insistat asupra necesității ca creștinii, musulmanii și evreii să rămână uniți în aceste vremuri de adversitate.

Dan Rosenberg Asmussen ar fi fost foarte dezamăgit dacă ar fi auzit ce a declarat în fața credincioșilor săi, cu o zi înaintea atacurilor, imamul Hajjd Saeed de la moscheea Al-Faruk din Copenhaga.

În predica sa, imamul a respins orice idée de dialog între credințe, pentru că așa cum a subliniat el în fața credincioșilor, profetul Mahomed a declarat război vecinilor săi evrei în loc să se angajeze cu ei într-un dialog.

În ziua următoare atentatelor, purtătorul de cuvânt al principalului partid de opoziție (Venstre) a declarat la televiziune: “Permiteți-mi să fiu clar: avem de-a face cu un grup mic care pervertește Coranul”.

Cu alte cuvinte, noi, danezii, nu trebuie să ne neliniștim, nu avem de ce sa ne temem de numărul tot mai mare de musulmani din țara noastră, care propagă islamul. Suntem confruntați doar, înca odată, cu unul sau mai mulți musulmani, care au o concepție total eronată a propriei religii și o lectura toxică a Coranului. Curios, ucigașul însuși n-a făcut nici un mister din faptul că a acționat în conformitate cu învățătura Coranului.

Sâmbătă, la ora 15.24, cu nouă minute înaintea primului atac împotriva Krudttonden, el a postat următorul comentariu pe pagina sa de Facebook: “Îl urmez pe Abu Bakr Al-Baghdadi umil și supus atât în zilele rele cât și în cele bune, și nu voi încălca ordinele care mi s-au dat decât dacă voi fi martorul unei necredințe clare”

Mesajul de pe Facebook a fost dezvăluit de cotidianul național BT, care l-a tradus din arabă în daneză. Potrivit ziarului, el-Hussein se referea la califul autoproclamat al Statului Islamic, Abu Bakr Al-Baghdadi și îi arăta loialitatea sa.

Un pic mai devreme, la 15.01, el-Hussein cita pe pagina de Facebook sura 59, verset 2:

“El este Cel care i-a scos pe cei care nu au crezut dintre oamenii Cărții (evreii din neamul Nadhir n.tr.) din căminele lor în prima pribegie. Nu ați crezut că vor ieși, iar ei și-au închipuit că cetățile lor îi vor apăra de Allah. Însă Allah a venit la ei de acolo de unde ei nu se așteptau și a aruncat spaima în inimile lor. Și ei au dărâmat casele lor cu propriile mâini și cu mâinile dreptcredincioșilor (musulmani n.tr.). Trageți învățăminte voi cei care aveți ochi!”

Acest lucru sugerează că ucigașul, Omar el-Hussein, n-a interpretat deloc greșit Coranul. A urmat pur și simplu învățăturile lui Allah și ale profetului său. Dar islamul nu este niciodată vinovat de nimic…societățile occidentale sunt singurele vinovate.

UN MIC GRUP?

Cum știu ministrul Inger Stojberg și ceilalți politicieni că danezii sunt confruntați cu “un mic grup”.

Ei ar trebui să se informeze mai bine, pentru că se pare că Omar el-Hussein și complicii săi au un fan club în interiorul și în imprejurimile zonei musulmane Norrebro din Copenhaga, așa cum a fost demonstrat de filmul video francez postat pe blogul Gates of Vienna.

Televiziunea daneză i-a interogat pe alți tineri musulmani care și-au exprimat deschis suștinerea față de el-Hussein și au declarat public că oricine a îndrăznit să-l critice pe Profet – ca în cazul artistului suedez Lars Vilks – trebuie să fie ucis.

Echipele de televiziune daneze și franceze nu au avut nici o problemă în a găsi pe stradă musulmani care au sprijinit și au lăudat acțiunile lui Omar el – Hussein sau au adus flori, transformând locul în care islamistul a fost doborât de poliție, în urma unui schimb de focuri, în memorial.

În plus, organizația musulmană radicală Hizb ut-Tahir, care adună în mod regulat mai mult de o mie de suporteri la manifestațiile din Copenhaga, a refuzat să condamne aceste acte de teroare. Să ne mai întrebăm de ce această organizație de sonați nu este interzisă în țara micuței sirene și în celelalte țări din Occident. Acești nebuni ai lui Allah militează deschis pentru răsturnarea democrațiilor și instaurarea unei teocrații fasciste.

Hizb ut-Tahrir este Șharia: interdicția partidelor neislamice, executarea homosexualilor, a apostaților, a blasfemiatorilor și adulterilor, supunerea și aducerea în stare de inferioritate a femeilor și non musulmanilor și alte violări grave ale drepturilor omului.

Junes Cock, un convertit devenit purtătorul de cuvânt pentru Scandinavia al acestei organizații radical-islamiste, declara într-un comunicat de presă:

“Este vital pentru noi musulmanii de a nu ne distanța (de acțiunile lui el-Hussein), ci de a pune faptele în contextul lor exact. Politicienii și media daneză sunt cei care ar trebui să se îndeparteze de politicile care au condus la ură, amenințări, atacuri violente și  eventual la crimă, indiferent de victime. Noi nu trebuie în nici o împrejurare să cedăm la presiune sau să acceptăm ipoteza că islamul este vinovat.”

Hizb ut-Tahrir poate fi sigur: islamul nu va fi pus pe banca acuzaților. După toate probabilitățile politicienii și mass media vor continua să susțină că danezii nu au de ce să se teamă de islam. Întrebarea este dacă cetățenii danezi obișnuiți vor continua să creadă în minciunile lor liniștitoare.

În Danemarca, ca de altfel peste tot în Occident, după un atentat comis de unul sau mai mulți musulmani în numele lui Allah cel Mare, se aude același discurs liniștitor din ce în ce mai indigest în refuzul său de a recunoaște cruda realitate: “Musulmanii sunt primele victime ale crimelor comise în numele Islamului”.

Nu contează că victimele acestor crime sunt în marea lor majoritate non musulmani, creștini și evrei. Familiile celor 21 de creștini copți decapitați de călaii Statului Islamic fără îndoială că vor aprecia asta. Important este de a asigura comunitatea musulmană, din care provin ucigașii lui Allah, de a condamna eventualele acte anti-musulmane și de a interzice toate criticile la adresa islamului.

Circa 500 de musulmani au participat în Copenhaga la funeraliile asasinului el-Hussein. Acești musulmani au aprobat uciderea celor doi inocenți, unul vinovat în ochii lor că apăra libertatea de expresie, celălalt vinovat de a fi fost evreu.

Ar fi o utopie să ne imaginăm că, într-o zi, 500 sau 1000 de musulmani vor coborî în stradă pentru a protesta contra atacurilor islamiste ucigașe pentru delictul de blasfemie, contra atentatelor sângeroase ce vizează sinagogile, școlile, magazinele cacher sau pentru a denunța, foarte simplu, antisemitimismul?

Fără îndoială, da.

© Rosaly pour Dreuz.info.

http://www.dreuz.info/2015/02/la-terreur-a-frappe-copenhague-cest-la-faute-aux-danois/

Anunțuri

2 comentarii

 1. Sunt oare europenii decisi sa ramana orbi pana la capat, capatul fiind desigur propria disolutie in fata fortei altora?
  Europenii au fost oare in toate timpurile campionii logicii si a ratiunii independente? Dupa cate vedem azi, ma indoiesc tot mai mult. Cred ca sunt (si au fost) mai mult sclavii consensului, ai dorintei de a fi cat mai bine acceptati de catre masele ce urmeaza moda, nu conteaza in ce domeniu, de a „curge” impreuna cu majoritatea.
  In perioada medievala de exemplu, nimeni nu ar fi vrut sa fie rau vazut gandind inafara consensului profund religios, caci ar fi fost azvarlit inafara sociietatii, nu ar fi putut progresa, uneori ar fi chiar murit de foame.
  In perioada iluminismului si in continuare lucrurile s-au inversat, dar tendinta nu s-a impus datorita logicii ei, ci prin presiunea sociala a conformismului. Caci de departe masele largi nu ar fi fost capabile sa plonjeze cu adevarat in profunzimile rationalismului.
  Azi consensul fiind respectul strainilor veniti sa le metamorfizeze propria natiune, nimeni nu indrazneste sa incalce acest „respect” stupid, chiar daca e sinucigas. Pare mai bine sa mergi cu intreaga turma spre prapastie decat sa i te impotrivesti si sa apari ca un straniu sau un inadaptabil societatii, pana la urma dezavuat si indepartat din centrul ei.
  Istoria se repeta. Dar nu in detalii (cine le cauta nu le va regasi de la o situatie la alta), ci in modul cum functioneaza mecanismul. Iar mecanismul e grozav de primitiv, nu mai evoluat decat al unei turme de oi.
  Deseori amintesc un celebru citat al lui Lenin, poate singurul care merita retinut, avand valoare dincolo de timpuri: „O idee care cuprinde masele devine o forta”. Orice idee. E vorba de conformism, cel care face din orice idee o forta.
  Si e ceeace se si intampla. Inclusiv spre sinuciderea colectiva.

 2. Da, o turma de oi care-si urmeaza conducatorii in prapastie, si nu se mai poate face nimic. Il ascultam ieri pe acest adevarat profet al prabusirii civilizatiei europene care este Neagu Djuvara, vorbind despre cat de putin timp timp mai are de trait actuala civilizatie invadata de „liftele pagane”, cum le spunea el.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: