Suedezii “Pop” și suedeza Juno

170157147

Mulți suedezi sunt convinși că societatea multiculturală în care trăiesc azi este din toate punctele de vedere superioară celei vechi. Economic și social nici nu se pune problema – cine n-a auzit de vestitul “model suedez”? Cultural, nu mai vorbim. Spațiul care în loc de o singură cultură are mai multe, e un spațiu binecuvântat. Am spus “spațiu” pentru că, de ceva vreme, Suedia a devenit mai mult spațiu decât țară; asta înseamnă să fii nu în pas cu, ci cu un pas înaintea progresului specific civilizației moderne. Asa ca unii nu s-au mirat când, in pas cu progresul, arhiepiscopul Antje Jackelen a început să folosească expresia “Dumnezeu e mare”. În arabă se spune “Allahu Akbar”.

Tinând cont de realitatea prezentă, este firesc sa afli că Suedia a ajuns pe locul 2 într-un clasament mondial și asta pentru că Suedia este în top în mai toate clasamentele.

Uimitor este insa ca Suedia a ajuns pe locul doi…. după Lesotho! Pe locul doi după Statele Unite ar fi fost ceva normal. Nici locul secund după alea patru din BRIC care, mai nou, se îndreaptă victorioase, ținându-se de braț, spre o iluzorie linie ce marcheaza victoria economica, nu era de lepădat, dar Lesotho?!

E bun locul doi, știu suedezii ce fac, mai rău era dacă ocupau locul întâi în clasamentul ăsta și asta pentru că e vorba de numărul de violuri înregistrate la suta de mii de locuitori.

Da, cu 63 de violuri declarate la 100000 de locuitori (în 2008 avea doar 52), Suedia este pe locul doi în lume după Lesotho! Aici ar fi o problemă: dacă în Lesotho violurile sunt comise numai de lesothezi, sa le spunem asa, suedezii sunt ajutați la greu de către musulmani; aceștia au comis 77% din numărul total al violurilor.

Lesotho ocupă primul loc, așa că nu se gândește să conteste echipa suedeză, care e de fapt un team multinațional. Oricum, musulmanii deși încă ultra minoritari în Suedia au drepturi egale cu cele ale suedezilor de origine.

Dând dovadă de un patriotism deplasat, presa suedeză încearcă însă să-i scoată în față pe suedezi, prezentându-i de parcă ar fi toți neam cu Rasputin. Întâlnești des titluri de genul “8 suedezi au comis un viol în cabina unui ferryboat”. În realitate, dar Lesotho nu trebuie să afle, cei “8 suedezi” au fost șapte somalezi și un irakian, sau șapte irakieni și un somalez, sau trei pakistanezi și patru somalezi. Despre victima violului nu se spune niciodată ce hram poartă. Intotdeauna, ea este o suedeză.

Somalezii pot fi considerati urmașii vikingilor, că nici ăia nu le-au avut cu abstinenta sexuala și asta s-a văzut cel mai bine atunci când corabiile lor au atins țărmuri străine.

Suedezii au revoluționat mentalul colectiv în materie de sex, în urmă cu decenii. Este o realitate faptul că libertatea sexuală, odată câștigată, a devenit principala cauză a reducerii drastice a numărului agresiunilor sexuale. În 1975, au fost declarate la poliție numai 475 de violuri.

Azi, în materie de sex, libertăți și alegeri sexuale, societatea suedeză a atins stadiul de maximă dezvoltare. Se concentreaza deci pe chestii de finețe, de nuanță, de șlefuire și reliefare, minore la prima vedere dar foarte importante. Au apărut “grădinițele neutre”, unde băiețeii se joacă cu păpușile iar fetițele cu mașinuțele, asta ca să nu le fie afectată în vreun fel libertatea de a-și alege singuri, mai târziu, identitatea sexuală. Iar unii părinți au început déjà să-și boteze copiii “Pop”, sau aleg alte nume neutre care nu îngrădesc cu nimic o libertate atât de prețioasă.

Numai lui Olof Palme – cel care a deschis larg granițele și a decretat Suedia stat multicultural – nu i-a stat mintea la sex, tocmai când era mai mare nevoie de asta. Adevărul este că, ocupat fiind să revoluționeze total societatea, numai la cum fac sex somalezii, pakistanezii și irakienii și la tradițiile lor culturale în acest domeniu nu s-a gândit atunci marele socialist suedez. Acum, din ce în ce mai multe suedeze numai la asta se gândesc. În anul 2014, poliția a înregistrat 6620 de violuri! Vorbeam de superioritatea actualei societății multiculturale – o creștere cu 1472% în 40 de ani, chiar și la un singur indicator, spune totul!

6a01156fb0b420970c01a3fad01f9e970b-550wi

Când “Juno cu sânii goi” – a pictorului baroc GE Shroder – a fost dată afară din sala de mese a Parlamentului suedez, unde-și etala nurii pe unul dintre pereți, și a fost închisă într-un depozit al muzeului, motivul invocat a fost protejarea sensibilității vizitatorilor musulmani. Si feministele sunt la fel de sensibile.

Eu am privit acțiunea din alt unghi: m-am bucurat că, din întâmplare, cea protejată a fost chiar Juno. Barem, ea să scape de viol. Și asta pentru că peste 25 de ani, avându-i drept protectori pe suedezii “Pop” ajunși la maturitate, suedezele nu mai au nici o șansă s-o facă.

http://www.thecommentator.com/article/4481/swedish_parliament_removes_baroque_artist_s_bare_breasted_painting_for_offending_feminists_and_muslims

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: