Rasismul este alb încă din leagăn

Sammie-Sunter

Souleymane S. n-a fost lăsat să urce în metrou de suporterii lui Chelsea. Suporterii lui Chelsea sunt niște hooligans albi. Sammie Sunter a fost forțată să plece din propria casă de niște vecini. Vecinii ei erau niște negri nigerieni. Souleymane S. este un negru musulman, Sammie Sunter este o englezoaica albă. Care caz este mai grav?

Nu “care?”, pentru că în realitate există un singur caz: Souleymane S. Și “cazul Souleymane” este nu grav, ci foarte grav, pentru că aici este vorba de rasism. Ra-sism! Și rasismul, toată lumea știe asta, trebuie combătut de către noi toți, cu toate forțele noastre. Este, alături de încălzirea globală, cea mai mare plagă, ce afectează grav prezentul și amenință letal viitorul omenirii.

După incidentul a cărei victimă a fost, pe Souleymane S. l-a căutat la telefon chiar președintele Republicii, Francois Hollande. Acesta l-a felicitat pe Souleymane pentru curajul său. Și Souleymane a meritat fiecare minut de felicitări, și au fost zece, pentru că el chiar are curaj, balls, sau sânge-n instalație, cum vreți să-i spuneți. Pe peronul pe care se mai aflau câteva zeci de “tremurici” albi francezi, Souleymane a fost singurul care a încercat să se urce în vagonul plin cu sonații lui Chelsea – și nu odată, ci de câteva ori. A fost respins de fiecare dată, scuze, “agresat”, în timp ce hooligans cântau “we are racists”. Nu, Souleyman nu i-a incitat pe fanii lui Chelsea, numai ăia de la Charlie Hebdo, se știe, i-au incitat pe frații Kouachi. Si la aia din redactia Charlie Hebdo nu a fost vorba numai de islamofobie, ci și de rasism și asta pentru că s-a decretat: Islamul este și religie și rasă!

tYRAdJc

Pe Sammie Sunter n-a sunat-o David Cameron, pe Sammie Sunter n-a sunat-o nimeni. Daca ar fi sunat-o ar fi fost o greseala, i-aș spune chiar o tâmpenie politică. Pe Sammie Sunter n-a bagat-o nimeni in seama, si asta pentru ca nu are curaj, asa, ca Souleymane, nu pentru că ar fi albă. Da, précis, asta e cauza: n-are curaj. Asa ca, a fost vina ei că n-a sunat-o nimeni de pe Downing Street. Când te muți, albă fiind, cu doi copii mici agățați de fusta ta, într-un cartier sau o clădire locuite de niște persoane care nu au culoarea pielii exact ca a ta, alba, ci dimpotrivă, nu înseamnă că ești curajoasă, înseamna că ești altfel. Și pe ăștia, și “altfel” și albi pe deasupra, daca patesc ceva, nu-i sună niciodată nici un lider politic – să nu se compromită.

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/this-flat-blacks-only-shocking-5193505?ICID=FB_mirror_main

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile omului i-a condamnat ferm pe suporterii lui Chelsea care l-au împiedicat pe Souleymane să se urce în metrou. Pentru ca Sammie Sunter nu este membru ONU, ca Souleymane, atunci când ușa casei i-a fost mânjită cu căcat și vopsea, Comisarul ONU n-a condamnat pe nimeni; bine, cazuri ca ale lui Sammi fiind incorecte politic nici nu fac obiectul tam-tamului mediatic, așa că nu ajung pe ordinea de zi a Națiunilor Unite. Nici când Sammie Sunter a primit o scrisoare în care era anunțată că Willenhall (cartier din Coventry) este negru și nu alb (Coventry era alb când l-au bombardat naziștii, de atunci și-a revenit), iar casa ei este rezervată “surorilor și fraților negri”, David Cameron și “Drepturile omului’ de la ONU n-au reacționat, și asta deoarece, conform “codului culorilor”, rasismul are un singur sens: de la alb către bietul negru.

Chestia asta cu “codul culorilor” e valabilă peste tot.

Michael Brown (18 ani) a fost împușcat mortal în august anul trecut. Polițistul care l-a împușcat era alb. Dillon Taylor (20 ani) a fost împușcat mortal tot în august anul trecut. Polițistul care l-a împușcat era negru. Michael Brown era un infractor negru, Dillon Taylor era un infractor alb. Nici unul nu avea armă în momentul în care au fost împușcați. Să nu întrebăm care caz este mai grav! Nu că n-am avea voie, dar, se știe, a fost un singur caz: “cazul Michael Brown” – eroul Michael Brown!

http://www.wnd.com/2014/08/black-cop-kills-white-man-media-hide-race/

După ce a fost omorât Michael Brown, familia acestuia a primit un mesaj chiar din partea președintelui Obama, iar funeraliile sale au fost onorate de prezența a 3 trimiși speciali ai Casei Albe! După aia au început tulburările rasiale: lupte cu poliția, orașul Ferguson incendiat, Garda Națională mobilizată.

Dacă KKK nu mai dă foc la cruci, dau afro-americanii discriminati foc la magazine… cu scopul de a face lumină. Rasismul poliției trebuia combătut, iar polițistul ku klux klan care trăsese într-un “băiețaș de cartier”, de 2m și 140 kile, ce tocmai încerca să-i ia arma, condamnat de urgență, fără anchetă.

https://bogdancalehari.wordpress.com/2014/08/26/eroul-michael-brown-a-fost-inmormantat/

Familiei lui Dillon Taylor, albul ucis de politistul negru, Casa Albă nu i-a trimis nimic. Cei din neamul Taylor or fi fost proprietari de sclavi, în urmă cu două secole, așa că împușcarea lui Dillon n-avea cum să fie interpretată ca un act de rasism, ci ca unul de dreptate istorică. N-au fost nici tulburări rasiale după înmormântare, și asta nu numai pentru că albii nu sunt o rasă, deci n-au de ce să se tulbure prea tare, ci și pentru că la ei infractorii trebuie să facă eforturi mari pentru a ajunge eroi. John Dillinger sau Bonnie&Clyde mi-ar da dreptate. Michael Brown, care a jefuit doar un amărât de buticar și a încercat să ia arma unui polițist pe jumătate cât el, n-o să afle niciodată ce noroc a avut că a fost negru; altfel n-ajungea erou.

În schimb, Sammie Sunter s-ar putea considera ghinionistă pentru că s-a născut albă, dar n-ar avea dreptate dacă ar începe să se plângă. Dacă ar vrea sa stie ce e aia ghinion, ar putea afla mai multe despre asta de la Dillon Taylor, dar nu cred ca vrea. Oricum, Sammie Sunter, Dillon Harper si alții asemenea lor, nu sunt de plâns, dimpotrivă sunt vinovați încă din fragedă pruncie și ar trebui puși la locul lor pentru asta – Dillon Harper a fost deja pus.

Spun asta pentru că un reputat colectiv de cercetători de la Universitatea Massachussets a descoperit că încă de la 9 luni bebelușii albi sunt rasiști. Ei au probleme greu de depășit în înfiriparea unor legături comunicativ-emoționale cu persoane de altă culoare. Deși nu s-au făcut cercetări pe bebeluși negri, lucrul acesta ar fi considerat un act de rasism, sunt sigur că aceștia n-au cum să nu se bucure când văd persoane “de altă culoare”; au fost cazuri, și nu puține când, in Africa, numai albii le-au adus de mâncare.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2139735/Babies-develop-racist-traits-aged-months-coming-contact-races.html

Tinând cont de toate aceste realități, cred că nici sensul unic al codului culorilor – de la rasista culoare albă la discriminata culoare neagră – nu mai poate fi pus în discuție. Așa că, rasismul a fost, este și va rămâne alb. Până se va termina culoarea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: