Mica sirenă daneză cântă “Je Suis Charlie”

B937vC-IcAEfSCc

Pe 1 ianuarie 2010, somalezul Mohamed Geele (rezident în Danemarca) a năvălit înarmat cu un topor în casa desenatorului danez, Kurt Westergaard. Mohamed Geele era ferm hotărât să-i taie capul celui care îl ofensase pe profet, reprezentându-l cu un turban în formă de bombă cu fitilul aprins; caricatura apăruse pe 30 septembrie 2005, în cotidianul danez Jyllands- Posten. Kurt Westergaard, în vârsta de 74 de ani, a scăpat ascunzându-se în baie până la sosirea poliției. Mohamed Geele a fost reținut de forțele de ordine, apoi judecat și condamnat de Curtea Supremă din Danemarca, în iunie 2011, la 10 ani de închisoare și expulzarea definitivă din țară după încheierea pedepsei.

Condamnarea teroristului somalez a survenit exact în timpul procesului intentat altor 4 musulmani, care plănuiseră să-i masacreze, pe 29 decembrie 2010, pe angajații lui Jyllands – Posten. Dacă atentatul le-ar fi reusit, el ar fi fost un “Charlie Hebdo avant la lettre”, iar danezii ar fi putut spune, primii, cu mândrie: “Jeg Er Jyllands-Posten”. Așa însă, cei care au profitat au fost francezii, care au lansat cu fast, printre rafalele de kalașnikov, sloganul “Je Suis Charlie”.

În 2011, doamna Helle Thorning- Schmidt, noul prim ministru danez, i-a invitat pe toți fundamentaliștii musulmani să plece din Danemarca; invitația a fost făcută de la tribuna congresului Partidului social-democrat, unde primul ministru danez și-a ținut discursul.

Criticându-i aspru pe salafiștii danezi, Helle Thorning- Schmidt a spus: “Este mai bine și mai simplu pentru cei interesați de introducerea zonelor Șharia în Danemarca, să plece într-o țară în care Șharia este deja unica lege. Pentru salafiști și alte grupări ce prezintă un pericol pentru comunitate, mesajul noului guvern este clar ‘îi distrugeți pe mulți dintre tinerii care vor să facă parte din comunitatea daneză’.”

Fiind sigură că salafiștii vor da curs invitației, Helle Thorning- Schmidt a anunțat că guvernul său va aborda o politică de imigrație mult mai favorabilă decât cea a a fostei guvernări de centru-dreapta. Locul salafiștilor, care ar fi binevoit să plece, nu trebuia lăsat liber.

La un an după discursul primului ministru, în decembrie 2012, Televiziunea daneză prezenta un reportaj filmat în centrul capitalei Copenhaga, unde salafiștii, sub privirile pasive ale polițistilor danezi, cereau uciderea tuturor celor care-l insultă pe profetul Mahomed. Și pentru că Helle Thorning – Schmidt i-a invitat să plece, peste 150 de salafiști au plecat, dar la jihad… în Siria. Danemarca ocupă astfel un onorabil loc trei, după Franța și Belgia, în clasamentul țărilor europene ai căror cetățeni au plecat să se înroleze în rândurile Al-Qaeda și ale Statului Islamic, pentru a lupta în războiul sfânt din Siria și Irak.

Au plecat cu convingerea că Danemarca, țara mamă, va avea grijă de ei. Și nu s-au înșelat! Pe 27 noiembrie 2014, Serviciile de informații daneze (PET) recunoșteau că statul danez continuă să plătească ajutorul de șomaj (care poate ajunge la 108 euro/zi, timp de 2 ani) pentru 28 dintre jihadiștii care luptau în Irak, în rândurile Statului Islamic!

http://www.lemonde.fr/europe/article/2014/11/27/le-danemark-a-verse-le-chomage-a-des-combattants-de-l-etat-islamique_4530665_3214.html

Dar guvernul condus de Helle Thorning- Schmidt nu s-a limitat doar la atâta. El a pus la punct un program de deradicalizare și reabilitare al mujahedinilor care, dupa ce au ucis și au tăiat capete în jihad, binevoiesc să se reîntoarcă în țară. Ei trebuie, nu-i așa ?, reintegrați în societatea daneză. În acest scop, autoritățile  au hotărât să colaboreze îndeaproape chiar cu cei care i-au radicalizat – cu imamii din moscheile daneze!

Dacă jihadistul Abu al-Fateh Denmarki (vechiul nume – Victor Kristensen) a fost convertit la islam și transformat în shahid – el a murit într-un atac sinucigaș în orașul irakian Taji – de către Oussama El Saadi (rectorul moscheii Grimhojveg din Aarhus), acum autoritățile daneze colaborează cu Oussama El Saadi, si alții ca el, la deradicalizarea celor întorși acasă! Oussama va avea mult de muncă, și asta pentru că în moscheea unde este imam au fost îndoctrinați mai mult de jumătate dintre danezii plecați să lupte pentru Allah și Profetul lui.

http://www.fdesouche.com/545743-danemark-comment-pays-aide-ses-jihadistes-reintegrer-societe

Într-o evoluție normală și logică a lucrurilor, ieri, la Copenhaga, un islamist a deschis focul cu o armă automată asupra unui centru cultural, unde se desfășura o conferință având ca temă “blasfemia și libertatea de expresie”. Printre invitați, Francois Zimeray – ambasadorul Franței – și celebrul desenator Lars Vilks, și el condamnat la moarte, cu ani în urmă, printr-o fatwa emisă de Al-Qaeda din Irak. Bilanțul “limitării cu înțelepciune a libertății de expresie”: un mort (realizatorul danez Finn Norgaard) și trei răniți, toți polițiști. Cei 3 polițiști au deschis focul asupra teroristului împiedicându-l să intre în clădire, altfel ar fi urmat un al doilea Charlie Hebdo.

Helle Thorning-Schmidt, care a aflat astfel că salafiștii nu i-au onorat invitația, a vorbit despre “un atac de o violență cinică”, Laurent Fabius a spus “avem cu toții inima la Copenhaga”, iar comunistul Patrick Peloux, ziarist la Charlie Hebdo, i-a îndemnat pe toți să rămână în picioare în “fața terorii fasciste”!! Șocat, ambasadorul Francois Zimeray a spus doar atât: “Am venit cu bicicleta, ca oricare danez, și am plecat cu mașina blindată.”

Și în timp ce socialista Thorning- Schmidt se lupta cu “violența cinică”, comunistul Patrick Peloux avea de împărțit ceva cu decedatul Mussolini, Laurent Fabius își găsea inima pierdută, iar Francois Zimeray își pierdea bicicleta, teroristul islamist a atacat și cea mai mare sinagogă din Copenhaga. Asta ca să nu mai spună socialiștii și comuniștii francezi că Amedy Coulibaly a atacat și omorât evrei la Paris dintr-o pură întâmplare. Bilanțul: un mort (Dan Uzan, 37 de ani) și doi răniți.

Azi dimineață, jihadistul a fost ucis după un schimb de focuri cu forțele de poliție. Normal, ca și în cazul tuturor celorlați teroriști islamiști, din Franța sau din alte părți, el era cunoscut de către serviciile de informații. Nu a fost arestat și condamnat înainte de a ucide pentru că, se știe, asta ar însemna islamofobie, iar islamofobia este o crimă.

Partidul socialist francez a chemat la o adunare de solidaritate în fața ambasadei daneze din Paris, azi, la ora 18.00. Se pare că, în Franța, adunările de solidaritate înlocuiesc cu succes poliția, serviciile de informații și armata. Aceasta a fost mobilizată după atentatele de la Paris să păzească școlile, grădinițele și centrele culturale evreiești din Hexagon, dar a fost retrasă de curând – pericolul care plana asupra soldaților a fost considerat prea mare!

Din cauza pericolului, armata franceză, care s-a retras din fața naziștilor și a Vietcongului (în Indochina), s-a retras acum și din fața islamiștilor, lasându-i pe evreii francezi singuri. Evreii nu vor avea nici o problemă: sunt obisnuiți cu pericolul, doar trăiesc împreună cu el de câteva mii de ani.

Bernard Cazeneuve, ministrul de interne francez, a sosit azi în Danemarca în semn de solidaritate – are multă experiență în domeniul asta. Nu m-ar mira să văd și la Copenhaga un miting de amploare. După el, și aici, se va așterne pacea, liniștea și conviețuirea multi-culturală atât de mult dorite. Se va mai lupta doar contra islamofobiei, iar libertatea de expresie va fi limitată cu înțelepciune. Exact ca în Franța.

Benyamin Netanyahu a anunțat că Israelul este pregătit să-și dechidă larg porțile în fața unei imigrații în masă a evreilor europeni. Pentru Europa schimbul pare bun: primește salafiști și scapă de evrei.

Între timp, mica sirenă daneză se va alătura celor 72 de fecioare ce împodobesc raiul lui Mohamed. E ok, Marianne, simbolul Franței, a început déjà să poarte burqa. Cine nu e de acord cu asta, este invitat să plece. Evreii au unde să se ducă, să vedem însă ce vor face danezii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: