Christine Lagarde, un carnet de cecuri acoperit de burqa

fmi-christine-lagarde

Coran, Sura 2 AL-BAQARA – verset 223: “Soțiile voastre sunt ogor pentru voi. Veniți la ogorul vostru când și cum voiți, însă pregatiți-vă sufletele voastre mai înainte de aceasta și fiți cu teamă de Allah și să știți că vă veți întâlni cu El! Și binevestește credincioșilor!”

Acest verset din Coran asimilează femeia pământului (ogorului), in timp ce bărbatul (fermierul) este cel care “lucrează” ogorul, semânându-și “sămânța” când și cum vrea el. Așa cum pământul nu protestează când fermierul trage brazde, nici femeia în islam, și asta potrivit Coranului, nu are dreptul să spună ceva când barbatul decide că a venit momentul să-și “lucreze pământul”.

Și asta pentru că tot sura AL BAQARA decretează în versetul 228: “Ele (femeile) au drepturi egale cu obligațiile lor, după cuviință. Dar barbații au o treaptă peste ele. Și Allah este Atotputernic, Înțelept.”

Recent, Abdullah bin Abdulaziz – regele Arabiei Saudite – a murit la 91 de ani. Prin urmare, s-ar putea spune că s-a stins din viață șeful suprem” al “fermierilor saudiți”, cei care-și “lucrează ogoarele” în locul în care islamul wahabbit se manifestă în forma lui cea mai conservatoare, acolo unde jumătatea masculină a populației este liberă, iar jumătatea feminină nu.

Nu este vorba despre sclavie,  regatul saudit a abolit sclavia în 1962, este vorba despre modul de viață al femeilor – niște ființe desemnate din start ca păcătoase. Așadar, nu trebuie să mire pe nimeni că in arabă cuvântul “femeie” (hormah) derivă din cuvântul “păcat” (haram).

Ca “păcatul” să fie ascuns într-un fel, în Arabia Saudită fetițele îmbracă burqa încă de la 9 ani, iar la 10-12 ani sunt numai bune de măritat, lucrul certificat și de Marele Muftiu Abdul-Aziz Al-Cheikh. Acesta a închis gura celor câțiva care ar fi dorit, la presiunea lumii civilizate, ca fetele să se căsătorească la o vârstă mai înaintată. El a spus: “Cei care doresc ridicarea vârstei mariajului la 25 de ani, sunt într-o eroare absolută. Mamele și bunicile noastre s-au măritat când aveau mai puțin de 12 ani. Având o bună educație, o fată este pregatită să-și îndeplinească toate îndatoririle conjugale de la această vârstă.”

În țara căreia nimeni nu-i cere să respecte drepturile omului, pentru că avand foarte mult petrol este respectată și fără să-i mai pese de ele, este normal ca o femeie saudită să nu aibă voie să se mărite dacă un bărbat din familia sa nu este prezent la ceremonie. Este normal ca rămânând văduvă să fie nevoită să ia numele fiului cel mai în vârstă, care devine și tutorele ei legal, iar în cazul în care nu are băieți majori, ea și fetele ei, chiar dacă acestea sunt adulte, să devină dependente de cea mai apropiată rudă masculină a soțului, care moștenește și jumătate din averea decedatului.

Este normal să nu aibă voie să meargă la cumpărături neînsoțită de un bărbat din familie, să nu aibă voie să conducă mașina, să fie haram să-și sărbătorească ziua de naștere și să vorbească în public cu un bărbat străin. O femeie saudită nu are voie să-și arate chipul decât în fața tatălui, a fraților săi și a soțului. În cazul încălcării acestor interdicții, pedeapsa este flagelarea. Și este normal să fie așa!

Soțul are dreptul s-o bată ori de câte ori consideră că este necesară corecția fizică. În cazuri foarte grave, când femeia ajunge la spital în urma bătăii primite, în Arabia Saudită soțul este condamnat să învețe pe de rost câteva pasaje din Coran. În caz că este violată sau acuzată că a comis un adulter, femeia este condamnată la moarte prin lapidare sau decapitare. Conform “culturii saudite”, decapitările au loc în parcări.

În Arabia Saudită, nu este un păcat să pedepsești astfel “păcatul”. Carmen bin Laden spunea: “În Arabia Saudită femeile sunt un fel de animale de companie întreținute de soții lor. Erau ținute închise în casă și erau scoase afară doar cu ocazia unor evenimente deosebite.”

Christine Lagarde s-a născut la Lallouette, în Franța. Nu i s-a spus că este haram să se joace cu păpușile și nu a fost acoperită de burqa de la 9 ani, pentru a fi apoi maritată la 12 ani cu un bărbat de 80. Nu a fost nici “arată” nici “semănată” de vreun “fermier” fără voia ei. Din cauza asta a devenit nu numai socialistă dar și feministă, pentru a fi apoi primul ministru femeie al unei economii G8. Christine Lagarde este acum directorul FMI.

Pentru că în cultura și civilizația în care ea, Christine, a trăit, nu a fost cu “o treaptă mai jos” decât bărbatul. Christine Lagarde nu a fost un animal de companie și nici nu a fost flagelată. Ce ușor e sa fi feministă când nimeni nu te bate cu biciul pentru asta!

Acum, Christine Lagarde nu mai e nici femeie. Bloggerul Gerard Brazon crede ca ar putea fi “un cont în bancă, o proiecție financiară sau un carnet de cecuri.” Aflată într-una din aceste ipostaze, Christine Lagarde a spus despre regele Abdullah: “A fost un mare lider. El a introdus o serie de reforme în Arabia Saudită și a fost, cu discreție, un mare apărător al femeilor.”!

Realitatea, violată de madame Lagarde, a murit decapitată într-o parcare din Ryad.

Reclame

4 comentarii

 1. In Libia femeile erau in automobole papuc in spate si capra sau oaia era alaturi de sofer in cabina ,fie ca ploua fie ca era soare de 40 grade . Caprele si oile sunt pretuite mai mult decat femeile .Vinerea ziua libera la musulmani femeile erau scoase la plimbare uneori cu copii in masina nu va ganditi ca erau dusi pe bulevarde sau in parcuri ,parcau masina in fata unui cinematograf si barbatul mergea in sala vizionand un film ,in acest timp femeia astepta resemnata in masina timp de 2 ore ..

  1. Aveti dreptate! Arabia Saudita nu este singura tara musulmana unde femeile sunt tratate mai rau decat animalele. Din pacate, multi din cei care traiesc in lumea civilizata, neavand informatiile necesare pentru ca nu le primesc din mainstream media, contesta realitatea luind drept buna imaginea idilica care le este prezentata drept reala, la teve si prin ziare.

   1. cata195 · ·

    Totusi nu este peste tot asa. Totul depinde de cat de mult lasi religia sa interfereze cu treburile statului, care e ceva LAIC. Te-ai intrebat de ce in Kazahstan sau in celelalte state ex-sovietice (Turkmenistan, Uzbekistan, Kargastan, Azerbaidjan) nu se intampla toate aceste lucruri? Sau daca se intampla nu sunt litera de lege? Sau in Turcia de pilda? Totul depinde de interpretare. Sunt convins ca daca si in Europa legistlatia ar fi facuta dupa biblie s-ar comite niste absurditati la fel de enorme. Aici intervin realizarile pe care fostul rege al Arabiei Saudite le-a facut si de la acestea trebuie judecat in continuare. Cu toate astea, nu neg intamplarile descrise mai sus. Intr-adevar, Arabia Sauduta mai are mult pana sa considere rezolvata problema drepturilor omului

 2. Prin realizari am vrut sa spun: in ce masura regele a reusit sa separe statul de religie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: