“Futu-ți Cristosu’ mătii să-ți fut!” – de la Vișinescu la Carp Dando

1280px-PozeRevolutia1989clujByRazvanRotta08

21 decembrie 1989. La Cluj, în Piața Libertății, capitanul Carp Dando își câștiga, cu pistolul în mână, avansarea în grad. Avea să fie făcut, imediat dupa revoluție, maior! Acum, este locotenet-colonel în rezervă!

21 decembrie 1989. La Cluj, în Piața Libertății, oamenii au strigat: “Murim și liberi o să fim!”. 12 dintre ei au primit, din arma capitanului Carp Dando și din armele soldaților din subordinea sa, rația de libertate…pe vecie; alți 28 au fost răniți.

PozeRevolutia1989clujByRazvanRotta07

Decembrie 2014. La Cluj, Matiş Lucian, Jurja Sorinel Dorinel, Merca Aurel, Pedestru Horea, Tamaş Burgya Iosif, Sabău Ioan, Cristurean Rodica, Szabo Attila, Marin Vergică, Borbely Istvan, Ticlete Mihai Călin, Egyedi Imre, Cioară Viorel sunt, acum, doar nume de eroi pe niște cruci. Pe 21 decembrie, numele acestea  vor primi niște coroane de flori. Locotenet-colonelul Carp Dando își va primi, și luna aceasta, pensia cea grasă. O merită! A strigat doar, în urmă cu 25 de ani, “Împușcații că nu-s oameni!” Pe urma a tras! Au tras și subordonații lui.

revo13MAIN

Ministerul Apărării Naționale l-a sancționat… dându-i un apartament! În plus, Carp Dando a beneficiat și beneficiază în continuare de un ajutor financiar destinat persoanelor cu handicap – a fost împușcat în picior, din greșeală, de unul dintre soldații săi. Colonelul este și administratorul a trei asociații de locatari. Lângă pensie și ajutorul de “rănit în revoluție”, se așează indemnizația lunară cuvenită pentru munca prestată în “slujba obștii”. Când ai fost contrarevoluționar într-o “revoluție anti-comunistă”, nu mori de foame, dimpotrivă.  La 93 de ani, veteranul de război Simion Gârlea primește 222 de lei pensie. Și asta pentru că n-a tras în cine trebuia! Carp Dando a făcut-o: zeci de fotografii, de pe 21 decembrie 89, o dovedesc.

500px-PozeRevolutia1989clujByRazvanRotta17

De curând, “părintele” revoluției anti-comuniste române, tovarășul Ion Iliescu, spunea “România a făcut cea mai radicală ruptură de comunism din Estul Europei.” Cât de radicală a fost ruptura, a dovedit-o nu numai ascensiunea post-decembristă a lui Ion Iliescu, ci și existența lui Alexandru Vișinescu.

La aproape 25 de ani de la revoluție, și la 60 de ani după ce crimele fuseseră făptuite, societatea românească descoperea uimită că torționarii care au torturat și ucis în lagărele și pușcăriile comuniste sute de mii de români, au fost și sunt în continuare răsplătiți cu pensii uriașe de către statul apărut în urma unei mișcări populare etichetată ca “anti-comunistă”. Alexandru Vișinescu este acuzat acum de uciderea a 12 detinuți, printre care și liderul țărănist Ion Mihalache, și de torturarea multor altora.

PozeRevolutia1989clujByRazvanRotta12

Peste 25 de ani, societatea românească va mai avea o revelație, bineînțeles tot șocantă. Va descoperi că pe străzile Clujului, Carp Dando – omul care în 1989 a omorât 12 oameni și a rănit alți 28 – se plimbă liniștit, sprijinit în baston. Va afla tot atunci că, asemenea lui, mulți alți asasini în uniformă au primit timp de jumătate de secol recompense substanțiale și onoruri din partea statului român. Și se va întreba cu nevinovăție: cum a fost posibil așa ceva?! Iar Carp Dando, sau altul la fel ca el, îi va da răspunsul – așa cum o face și Vișinescu azi – cu care societatea românească se pare că s-a obișnuit: “Futu-ți Cristosu’ mătii să-ți fut!.”

Reclame

78 comentarii

 1. Reblogged this on Capitalism pe pâine and commented:
  Iubesc acest articol si e datoria mea sa-l distribui

  1. Va multumesc, domnule Giurgea. Va admir curajul si taria cu care aparati valorile care au construit lumea civilizata, in care multi inca mai cred, dar, cu toate acestea, le este rusine sau frica sa se mai afiseze cu ele. Aveti respectul meu!

   1. Foarte bun articolul.Sunt în total acord cu ceea ce ați scris.În ceea ce-l privește pe Mihai Giurgea mai gândiți-vă.

   2. mihaiignea. Va multumesc pt. apreciere!

  2. tot respectul pt articol !!! dar pe Calin Nemes l-ati uitat !!!! 😦

   1. Edith. Nu l-am uitat, cum sa-l uit?! N-am pomenit de el in articol, sa-i fie amintirea vesnica!, pentru a focusa atentia pe Dando si Visinescu. Si, din pacate, textele mai ample nu mai sunt citite. Va multumesc pt. aprecieri!

 2. RUSINOS DE SIMPLU -MORTII NU CER DREPTURI -V-OM INTILNII SUTE DE CAZURI DIN CARE NU AVEM CUM INDREPTA LUCRURILE …HAI SA NU NE UCIDEM SINGURI SPERANTELE -DAR CINE POATE SA INDREPTE UN RAU FACUT -CU PISTOLUL IN MINA -??-EVENTUAL -DUMNEZEUL DIN CER -ORI CEL DIN-SUFLETUL OAMENILOR ………………..

  1. „Cine poate sa indrepte un rau facut cu pistolul in mana’? Raspuns: LEGEA. Numai ca legea a actionat doar in cazul nazistilor si fascistilor, nu si in cazul comunistilor – colegi cu ceilalti la clasa de „Totalitarism.” Cand e vorba de nazisti, a functionat LEGEA, adica: Puscaria, Streangul si Plutonul de executie. Cand e vorba de cei care au ucis in numele unei idei frumoase si utopice (egalitatea), adica de comunisti, atunci nu mai functioneaza LEGEA, pt. ca ucigasii astia au imunitate ideologica. In cazul lor o luam cu speranta, cu Dumnezeu din ceruri, etc. Daca a-i pedepsi pe Dando si pe ceilalti ca el inseamna sa „ne ucidem sperantele” – asa cum spuneti – pai chiar ca nu mai este nimic de spus. Sper ca Dumnezeu sa va auda si sa va vada.

  2. Personal prefer atitudinea personajelor din Baltagul celor din Miorita. Mai reflecteaza asupra subiectului.

   1. Cioran spunea: „Acest blestem poetic si national, care se cheama MIORITA”. Sunt de acord cu el!

 3. Nu pot sa cred…. acest individ nu a facut puscarie? Nu a fost linsat??

  1. Nu, nu a facut puscarie si, cu atat mai mult, nu a fost linsat. In situatia lui se afla sute-mii de asasini in uniforma care beneficiaza de onorurile statului „anti-comunist” roman. Un singur exemplu, dar semnificativ: generalul Dumitru Iliescu, acum, fost sef al SPP-ului, facut mare si tare chiar de tov. Iliescu. Acesta era locotenet pe 21 dec 1989 si in aceasta calitate a comandat TAB-urile care au actionat la Intercontinental si in zona Piata Unirii si Piata CA Rosetti in seara si noaptea lui 21 dec. La ordinul lui au fost impuscati sau calcati de Tab-uri zeci de manifestanti…. si?? N-a patit nimic!!

  2. În cazul Carp Dando s-a pronunţat inclusiv CEDO:
   Generalul Florian Caba şi căpitanul Dando Carp scapă şi la CEDO pentru crimele din 1989 de la Cluj
   http://wp.me/pjejF-31M
   Ajutor de „rănit în revoluţie” însă Carp Dando nu primeşte – este doar o născocire a domnului Calehari. Art. 8 din Legea 341/2004 care reglementează drepturile revoluţionarilor din 1989 prevede faptul că de lege nu pot beneficia cei care au acţionat „sub orice formă” împotriva revoluţiei. În lista răniţilor în revoluţie cu certificat conform legii 341/2004 publicată în Monitorul Oficial 467 bis din 7 iulie 2010 nu figurează Carp Dando.
   http://wp.me/pjejF-22p

   1. Marius Mioc. „Ranit in revolutie” – observati ghilimele, domnu’ Mioc? Nu! Poate acum le vedeti acum. Tov. lt.col Carp Dando, brav aparator al regimului ceausist primeste ajutor pt. handicapul suferit in urma ranii de la picior. Tov. colonel nu este considerat ranit al revolutiei, era o metafora ironica a mea. Ma bucura totusi ca ma depistati pe mine si „nascocirile” mele si ii aparati, chiar si inconstient, imaginea „eroului” in umiforma – Carp Dando. Vedeti ca am pus „erou” in ghilimele. V-am anuntat, ca sa nu ma trezesc iar cu niste articole de legi.

   2. Marius Mioc. “Ranit in revolutie” – observati ghilimele, domnu’ Mioc? Nu! Poate acum le vedeti acum. Tov. lt.col Carp Dando, brav aparator al regimului ceausist primeste ajutor pt. handicapul suferit in urma ranii de la picior. Tov. colonel nu este considerat ranit al revolutiei, era o metafora ironica a mea. Ma bucura totusi ca ma depistati pe mine si “nascocirile” mele si ii aparati, chiar si inconstient, imaginea “eroului” in umiforma – Carp Dando. Vedeti ca am pus “erou” in ghilimele. V-am anuntat, ca sa nu ma trezesc iar cu niste articole de legi.

 4. Criminalul Dando , ucigașul a 12 oameni pe 21 decembrie 1989, pentru manifestările lor anti-comuniste, se plimbă liber pe străzile Clujului , pentru că clujenii sunt lași(fie-mi iertată etichetarea, dar alta mai potrivită nu găsesc).Cum de nu s-a găsit niciunul ca să-i dea pedeapsa meritată, cum de acest vierme trăiește liber, cu pensie mare, după ce a suprimat 12 vieți omenești ?Asta nu înțeleg.

  1. Dumitru Airinei Adam. Aveti dreptate! Dar sa nu aratam numai spre clujeni. Cand in Romania, timp de 25 de ani ( dupa 89), tortionarii lui Stalin, Pauker si Dej au primit fara sa fie deranjati de cineva recompense materiale uriase pt. crimele comise in anii 50 si 60, vina este mult mai mare. Cand in Romania la 25 dupa revolutie, asasinii care au ucis in timpul ei sunt recompensati (ca si inaintasii lor) si nimeni nu spune nimic, vina iar este uriasa. Prin indiferenta, prin tacere, prin necunoastere, prin lipsa de reactie, foarte multi devin, fara sa vrea, complici la crimele comise de cativa calai. Este trist, dar mi-e teama ca ar trebui sa spun ca este tragic.

  2. Bravo Dumitru, traiasca generalizarea ! te simti mai bine acum??? te asigur ca, toti clujenii se pisa cu bolta, exact in gura ta de bacauan imputit(fie-mi iertată etichetarea, dar alta mai potrivită nu găsesc).

 5. Au fost in anul 1989 multi asasini care nu au fost incarcerati, dar pentru mine uimirea este ca inca se mai scrie despre acesti oameni in loc sa revenim cu picioarele pe pamant si sa ii dam pe toti jos din conducere de la A la Z fara sa conteze culoarea politica, numele, fratele sau cumetria cu cineva.
  Exemplul este unul foarte simplu si concret: de unde au oamenii care sunt deputati sau senatori sau au functii de conducere in statul roman din ziua de astazi banii pe care ii cheltuie in nestire pe stiu eu ce si ei au salariu de doar 5000 de lei(care din punctul meu de vedere este un salariu din care te poti descurca, dar sa nu iti ridica case / palate, sa iti cumperi masini de sute de mii de lei, etc.).
  As vrea sa ma trezesc intr o dimineata si sa fie o stire mare: au fost dati jos de la putere TOTI oamenii politici, sa vedem ce o sa fie atunci.

  1. EU NU. O sa fie anarhie. Si, conform invataturilor istoriei, anarhia duce la dictatura. Dupa cum stim in orice sistem totalitar exista „oameni politici”, numai ca asupra lor poporul nu mai are nici o putere. Multi „s-au trezit intr-o dimineata” fara clasa politica, fara partidele pe care le avusesera pana atunci. Unii au fost fericiti, altii nu; nu mai conteaza. Ceea ce conteaza cu adevarat este ca milioane, zeci de milioane de oameni s-au trezit, dupa aia, in fiecare dimineata in lagare! Asa ca , important este nu sa desfiintam „clasa politica”, ci s-o obligam sa ne recunoasca si sa ne respecte drepturile!

 6. Frumos articol, dar se scrie ”mă-tii”, cu cratimă.

  1. Razvan T. Coloja. Nu am vrut sa se supere pe mine cei de la Adevarul, de unde am preluat forma scrisa a injuraturii lui Visinescu 🙂

 7. Si azi dupa 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului si sitemul comunist sunt urmarit permanent asa cum am fost urmarit si in vechiul sistem ;http://www.gorjnews.ro/slider/diicot-ul-inventeaza-teroristi-electrician-din-targu-jiu-flancat-de-colonel-diicot-la-ceremonia-de-ziua-nationala.html

  1. A cazut zidul, sistemul a ramas!

 8. Criminal printre noi!…criminali printre noi!…toti vor plati!
  Cred ca familiile lor sant mandre de ei!

  1. Olariu. Criminalii traiesc, si traiesc bine, printre noi. Cei mai multi nu au fost si nu vor fi pedepsiti; faptele lor nu au fost condamnate. Ne miram insa cand istoria se repeta.

 9. romani si maghiari mor impreuna in lupta.. mesaj pentru toi: indiferent ce tara este desenata pe harta, traim impreuna aici si suntem frati!!

  1. Ivan. Da, romanii si maghiarii nu numai ca au trait impreuna in totalitarism, dar au si luptat impreuna impotriva lui.

 10. De ce nu ii dati ma foc cand se plimba in baston prin Cluj?

 11. Horatiu Buzatu · · Răspunde

  Reblogged this on Blogul lui Buzatu.

  1. Va multumesc pentru preluare, domnule Buzatu!

   1. George Sauciuc. Va multumesc!

 12. Irelevant · · Răspunde

  Chiar nu stie nimeni unde mai exact in Cluj locuieste gunoiul asta de om? Iti inteleg intr un fel opinia conform careia legea ar trebui sa l pedepseasca pe el si restu de teapa asta dar atata timp cat legea nu face nimic,nu vi se pare corect fata de oamenii care au murit atunci si familiile acestora sa se faca cumva dreptate?Da stiu o sa ziceti ca nu e cea mai buna solutie ca nu noi suntem in masura sa judecam dar eu unul si nu cred ca sunt singurul as avea o satisfactie enorma sa il leg de un stalp in pula goala in frig sa se pise cainii pe el.

  1. Eu am atras atentia ca pe „lege” ( adica pe stat) o doare la 14 km de cot de pedeapsa pe care ar fi trebuit-o s-o incaseze criminalul. Daca n-ar fi fost asa, acum era in puscarie pe viata! Cand statul nu vrea sa aplice criminalilor legea, din en motive, societatea trebuie sa-l oblige sa faca asta. Numai ca la noi societatea n-a reactionat si nu reactioneaza!! Din cauza asta am facut si paralela cu cazul Visinescu. „Dreapta” a fost la putere destui ani in tara asta, cu toate astea tortionarii lui Stalin , Pauker si Dej au continuat sa fie rasplatiti de statul roman si dupa revolutie! PNT-ul si PNL-ul au fost in situatia, primii, fiind la putere in 96-2000, sa-i protejeze de lege pe calaii care au ucis sute de mii de oameni! Vreti sa aflati mai multe despre Carp Dando ? Internetul va sta la dispozitie : http://www.napocanews.ro/2010/01/criminalul-in-uniforma-carp-dando-e-administrator-de-bloc-in-cartierul-manastur.html

 13. Reblogged this on Blog de intelectual ratat and commented:
  Ţara unde atât victimele, cât şi călăii se bucură de statutul de erou al loviturii prin care s-a legitimat noua orânduire…

 14. Nicolae Cosarca · · Răspunde

  O singura greseala in articol: indemnul „Împușcați-i, că nu-s oameni!” nu-i apartine lui Carp Dando (el nu a tinut discursuri langa usa Librariei Univesitatii, ci a condus un obiectiv). Fraza, aici deformata, este a lui Nicolae Edroiu, pe atunci secretar de partid pe centru universitar, tartor bolsevic scarbos, azi membru al Academiei Romane si director al Institutului de Istorie din Cluj. La ora cand a inceput tumultul in Piata Victoriei, se desfasura intr-un amfiteatru al UBB o adunare de fidelitate fata de tovarasul Nicolae Ceausescu si de condamnare a „dusmanilor poporului” de la Timisoara. Erau de fata toate cadrele didactice de la Facultatea de istorie-filosofie, peste care domnea cu pumn de fier tocmai tov. Edroiu. El a condus si sedinta. Printre cei care si-au spurcat acolo gura si sufletul cu vorbe grele la adresa celor care isi dadeau viata pentru libertate, Edroiu a fost cel mai „elocvent”. Dupa ce a argumentat cu spume partinice la gura vreme de un sfert de ceas, a conchis: „Ar trebui impuscati (acum se referea la cei din Cluj, care urlau in piata ‘Jos Ceausescu!’), căci nu sunt oameni!”. Cazul, inclusiv aceste cuvinte ale lui, a aparut la scurt timp in revista „Flacara”de la Bucuresti. De dragul adevarului: Dando a fost un criminal, dar aceasta fraza nu-i apartine. Caci nu a fost, iata, singurul criminal in 21 decembrie la Cluj.

 15. Adriana Merca · · Răspunde

  Frumos articol! Multumesc. D’zeu sa’i ierte si sa’i odihneasca pe eroii noștri.. Si pe al meu personal 😢😢 sper ca macar Dumnezeu sa’i judece si sa’i pedepsească pe acești criminali…daca noi n’am fost in stare, Ba din contra, i’am „premiat”… 😢

  1. Dumnezeu sa-i odihneasca pe eroi si sa nu-i ierte pe asasinii lor!

 16. chirico77 · · Răspunde

  Felicitari pentru aceasta postare.

  1. chirico 77. Va multumesc!

 17. zoltan pop · · Răspunde

  In februarie 1988 am vorbit cu Szabo Attila la stadion …el statea vizavii de stadion Gruia eu pe Kovari nr 1…” gyere velunk megyunk a hatarra”( hai cu noi mergem pe frontiera)..el a zis Itt szulettem itt halok meg ..( aici mam nascut aici mor)…eu in 8 martie am trecut frontiera linga Bors …si traesc in Canada… lui i sa adeverit dorinta ..!!! Pacat de acesti baeti Attila siTamas Burgya Iozsef care era totdin str. mea Kovari nr 33 .

 18. Zoltan Pop. Ce inseamna destinul! Daca nu plecati in Canada, puteati fi alaturi de prietenii dvs! Sa ne amintim de ei cu recunostinta.

 19. Ar trebui facut o trupa de comando ,si cautati si lichidati ,toti!!!

 20. Carp mi-a fost ofiter in 1991 la UM 01215 din Floresti, Era sef de stat major. Aproape toti ofiterii si subofiterii i-l idolatrizau. Era un erou pentru ei. I-mi venea sa zimbesc intodeauna cand imi aminteam de lozinca din decembrie 89 : Armata e cu noi. A-m facut si eu revolutia din 89 in Tg-Mures , chiar in linia de front, asa ca a-m vazut clar cand s-a dat ordinul „FOC” ,unde au tras soldatii. La prima rafala au cazut 8 dintre noi care nu s-au mai sculat de pe jos- Fie-le tarana usoara.-si alti zeci de raniti mai norocosi.

  1. Foarte interesanta informatia dvs! Daca s-ar fi facut curatenie in armata, adica daca cei care au ordonat, condus si executat represiunea ar fi fost judecati si condamnati pt. faptele lor, zeci de generali si sute si sute de ofiteri superiori ar fi trebuit sa infunde puscariile. Pe 24 dec. 1989, un soldat de la o unitate militara din Drumul Taberei, mi-a marturisit ca fusese soferul unuia dintre camioanele grele care zdrobisera sub rotile lor zeci de manifestanti, in seara zile de 21 Dec. la Universitate. Fiecare din camioanele deplasate avea sofer un soldat iar „copilot” un maior sau lt.colonel cu pistolul incarcat. Acestia trebuiau sa vegheze la executarea ordinului. Pe 22 dec., in unitatea lor, unii dintre acesti ofiteri au vrut sa se sinucida. Erau siguri ca vor face puscarie pt. ce au facut. Au fost toti avansati in grad!

  2. Tîrgu Mureş – 6 morţi şi 21 de răniţi. Justiţia, prin procurorul Tiberiu Niţu, s-a pronunţat: NUP pe motiv de „legitimă apărare”.
   http://wp.me/pjejF-1h1
   Dar nu toţi militarii au fost de acord cu deschiderea focului împotriva populaţiei. A fost cel puţin un ofiţer care în mod public şi-a exprimat îndoieli asupra oportunităţii măsurii. A fost propus pentru degradare şi trecere în rezervă.
   http://wp.me/pjejF-1NV

   1. „Revolutie anticomunista”! Cei care au refuzat sa traga in revolutionari au fost propusi pt. degradare si trecere in rezerva! Foarte interesanta informatia!

 21. Mie mi-a fost comandant de baterie mistretu asta de carp dando la Floresti in anii 86-87 atunci era capitan. Asa jigodie n-a mai purtat pamantul pe spate.

  1. Pepe. Va multumesc pt. completare!

 22. Ce scarba imi este de entitattile care latra la fantoma cenzurii, asta dupa ce s-au adapostit atata vreme in spatele ei, pe vremea cand aceasta era un monstru real!

 23. Eu aveam 18 ani si eram in fata librariei Universitatii cand studenti si Calin Nemes incercau sa opreasca masinile si chemau tinerii sa treaca de partea lor. Am fugit de acolo Cca. 10 minuti inainte de sosirea soldatilor. Din piata Casa Studentilor am auzit impuscaturile. In fata Operei Romane erau soldatii din Someseni. Acolo nu s-a tras.

 24. Ce puternice amintiri si imagini. Ar trebui sa fie vazute de cat mai multi tineri. Foarte emotionant

  1. Niste imagini care vor emotiona vesnic. Eu le-am vazut in urma cu 25 de ani si le revad azi cu aceleasi sentimente.

 25. Cosmin MURESAN · · Răspunde

  Imi place cum ai scris si îmi pare incredibil cum statul roman își poate bate joc de niște eroi, plătindu-i pe criminalii lor. Ăștia ar trebui sa stea in pușcărie si sa plătească pana la sfârșitul zilelor familiile eroilor cu ce au sau dacă nu au sa muncească acolo (după gratii) obligatoriu.

  1. Cosmin Muresan. Aveti dreptate! Din pacate la noi, ca si in Rusia dealtfel, criminalii au fost si sunt protejati.

 26. Azazel المعاقب · · Răspunde

  Am distribuit articolul pentru ca sunt absolut revoltat de puroiul moral al acestei cohorte care se autoprotejeaza in umbra lui Ion Iliescu. Ca se poate sau nu face legal ceva asta-i un aspect discutabil dar de ce nu sunt zeci, sute de fotografii actuale cu bosorogii astia criminali pe internet? De ce nu reusesc sa vad macar UNA despre Carp Dano? Sa stie toti pe cine au in fata sa-l scuipe si sa-l umileasca pana va deveni insuportabil pentru el (ei) si restul familiei lui! Ar fi si asta o forma de pedeapsa. Dar nu! Intimitatea criminalilor trebuie respectata. E garantata de cucuvea.

  1. Va impartasesc revolta si aveti dreptate in tot ceea ce ati spus!

  1. Va multumesc pt. postare!

 27. Peste tot în România sunt astfel de situații. Iliescu i-a oblojit pe criminali. i-a luat sub aripa sa și acum avem un parlament asa cum este: Parlament de corupți. Cine face dreptate? Noi ar trebui!
  va invit la lectura : http://www.ziarulluiipu.ro/2014/12/08/enel-dobrogea-isi-bate-joc-de-noi/

  1. In mai 2013, Basescu i-a cerut imperativ si tardiv procurorului general Traian Nitu sa urgenteze „dosarele revolutiei”. CEDO a condamnat statul roman la despagubiri. Traian Nitu s-a tinut tare, n-a facut nimic; sistemul isi protejeaza inca uneltele. Cat priveste parlamentul si coruptia din el, aici se poate implica numai justitia; ea e singura in masura sa pedepseasca actele de coruptie. Vad ca a inceput de cativa ani s-o faca, greu dar a inceput. Noi…poporul, nu putem face acest lucru decat prin actiuni civice constante si de amploare, care sa puna presiune asupra factorilor de decizie, a autoritatilor statului, atunci cand este nevoie. Si este nevoie in permanenta, numai ca societatea civica romaneasca nu actioneaza!!

   1. Veghea populara!

 28. DATI DETALII DESPRE DOMICILIUL CRIMINALULUI , PENTRU A NU PAREA …LATRATORI LA LUNA…

  1. Daca aveam detaliile astea, fiti sigur ca le dadeam, dar nu le am. Nu m-as mira insa, si asta pt. ca imi cunosc foarte bine neamul, sa se intample urmatoarea scena: le aveam, le dadeam, si apoi cineva imi spunea ca sunt „latrator la luna” pentru ca nu-l judec si nu-l condamn la puscarie pe viata pe Carp Dando 🙂

 29. Si nu se gaseste NIMENI din rudele de sange ale celor impuscati sa il REZOLVE pe porcul asta….?!?

  1. Nu, si nu este singurul. Am aflat de curand de un caz care m-a lasat blocat.Este vorba de tovarasul general Paul Vasile, care pe vremea cand impusca oameni la Timisoara era doar maior.http://www.evz.ro/ucigasul-tatalui-meu-preda-la-facultatea-mea-466279.html

 30. OAMENI DRAGI DIN CLUJ, CHIAR ATIT DE NEPASATORI PUTETI FI INCIT SA LASATI NEPEDEPSITI CRIMINALII CARE SUB PULPANA STALINISTA A LUI ILIESCU TRAIESC LINISTITI CU ONORURI SI PENSI LA CARE CEI MAI MULTI DINTRE NOI NICI NU POT VISA,CHIAR ATI PUTUT UITA .ATUNCI CHIAR VA MERITATI SOARTA.

 31. CALIN NEMES ….MAI MULT NU AM CE SA SPUN!

 32. Reblogged this on http://nomadixnetwork.blogspot.com and commented:
  Fara sanse de viitor, din nefericire!

 33. Mai dar de valean ioan nu s-a zis nimic și,și el a murit în revoluția de la cluj!

 34. Slowhand · · Răspunde

  Stati linistiti baieti. Acum sunt scosi Acarii Pauni. (asa de ochii lumii). La inceputul anilor ’90 I CAPOS DEI TUTTI CAPOS au fost scosi din tara , si aici ma refer la Draghici, Dulgheru (Dulbengher) si trimisi la pastrare. Stiau mult prea multe despre tineretea revolutionara a lui Iliescu…. In rest, problema caracterului radical al despartirii de comunism stati linistiti. Dupa 90 in administratie si politica au venit copii si nepotii lor (uitati-va numai in PNL , nepotii Ghizelei . Si daca in PNL este asa , va dati seama in PSD…..sau in „partidele din maneca”

 35. Desi cred ca voi fi putin off topic am si eu cate ceva de zis legat de revolutia de la Cluj: Eu am prins revolutia la Cluj. Eram soldat in termen la Someseni ( transmisiuni). Ne-au dat munitie de razboi, ne-au imbarcat in camioane si ne-au trimis in oras. Nu mai tin minte unde, dar stiu ca a trebuit sa facem un cordon in jurul unei cladiri din oras. Cred ca era un hotel sau ceva de genul asta ( nu sunt din Cluj si nu cunosc bine orasul). Ce tin minte este ca acolo, in aceea cladire, l-am vazut pe Victor Rebengiuc care l-a un moment dat a inceput sa se vaite ceva de genul: „Dumnezeule ce s-a ales de tara asta?” Am avut impresia, atunci, ca era asa ca o parere de rau ca se ducea de rapa comunismul, sistemul, Ceausescu. Poate ma insel dar asta a fost feelingul meu. Auzeam impuscaturile si se zvonea ca cei de la Floresti trageau. Acolo unde am fost eu nu s-a tras. Eu si inca cativa soldati din Bucuresti ne hotarasem sa dezertam daca ne ordonau sa deschidem focul. Undeva spre dimineata ne-au imbarcat in camioane si ne-au tria inapoi in Someseni. Un alt amanunt pe care il tin minte este ca, cu cateva zile (2-3) inainte sa inceapa revolutia, lucrurile au inceput sa se agite in unitate si desi eram la transmisiuni au inceput sa ne antreneze ca ptr lupte de strada: cum sa ne desfasuram pe langa cladiri, cum sa sarim din camioane si cum sa ne urcam in ele din mers. Am avut senzatia ca astia stiau ce o sa se intample. Intr-o zi mie mi-au dat un costum din ala de lupta antichimica si m-au pus sa patrulez pe langa cladirea comandamentului din unitate…foarte multe lucruri ciudate. Am avut intentia sa pun ghilimele peste tot pe inde am folosit cuvantul revolutie dar din respect pentru cei care si-au dat viata pentru libertatea noastra de azi m-am abtinut, desi convingerea mea este ca nu a fost nici o revolutie. A fost o schimbare de regimuri: comunistii vechi trebuiau sa faca un pas inapoi pentru noii comunisti; iliescu, roman, brucan, gelu voican si alti nenorociti care sper sa ramana in istorie drept criminali ai poporului roman.

 36. Dodu – Va multumesc pentru un comentariu foarte interesant! Si eu am aceeasi speranta ca si dumneavoastra.

 37. Normal ca CEDO l-a „albit”, a fost atacat. In regulamentele militare scrie clar ce-i de facut. Oricare ar fi fost situatia – sa fi tras din senin – tot scapa. Asta era comedia care trebuia jucata, cu multi morti, asa-i la revulutie – altfel nu iesea poporul in strada. Vezi si cazul Brasov 1989, unde balciul a inceput in 22 dec., dupa fuga lui Ceasca. Cum sa condamni executantii unui plan, stabilit din Est si Vest ? Au scapat toti, la gramada, a cazut regimul, scopul a fost atins.

 38. […] Sursă: “Futu-ți Cristosu’ mătii să-ți fut!” – de la Vișinescu la Carp Dando […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: