Social democratul Francisc între Jacques Delors și Greenpeace

pope-francis-the-commie2

“Vizita Papei Francisc la Strasbourg este istoria unui papă care se duce acolo, dar ignoră catedrala. Ca un musulman care merge la Ierusalim fără a se ruga la moscheia Al-Aqsa; ca un președinte francez care celebrează 11 noiembrie fără a se reculege la Mormântul soldatului necunoscut; ca regina Angliei care reneagă Royal Navy; ca un președinte american care prestează jurământul fără a pune mâna pe Biblie.

Papa Francisc vorbește de rădăcinile Europei, dar nu precizează deloc că ele sunt creștine. El glorifică spiritualitatea, dar nu pronunță deloc numele lui Dumnezeu și nici pe acela al lui Hristos.

El spune: drepturile omului, solidaritate, exploatare, diversitate, ecologie, mondializare, imigrație, dar nu spune: avort, eutanasie, mariaj homosexual. El rostește cuvinte care plac, nu cuvinte care supără. El vorbește de “Europa popoarelor”, nu și de Europa națiunilor.

El propovăduiește primirea cu generozitate a imigranților, ignorând că acest val de pe Mediterană, care nu se mai termină, transformă puțin câte puțin Europa în pământ al Islamului; ca și cum toți cei care sosesc pe insula Lampedusa n-ar fi musulmani. Acest papă este obsedat de dialogul între creștini și musulmani, dar dincolo de dialogul convenit și protocolar nu ne spune cum poate creștinismul dialoga în mod constructiv cu un islam care  îi consideră pe toți creștinii musulmani, care se auto ignoră sau se reneagă.

Francisc este opusul lui Benoit al XVI-lea, care a provocat scandal glorificând creștinismul fecundat de rațiunea greacă, împotriva islamului. Benoit XVI-lea reamintea de principiul “compasiunii sordide” răspândit de mass-media. Francisc joacă “compasiunea sordidă” pentru a-și păstra popularitatea în fața mass-mediei. Benoit al XVI-lea reamintea dogmele, unei epoci care le respingea. Francisc aruncă dogmele, ca să facă pe plac epocii. Recentul Sinod asupra familiei și amabilitatea sa față de mariajul homosexual i-a tulburat déjà pe creștini. În Franța, cei care au participat la “Manif pour tous” se simt déjà trădați, iar recentul voiaj la Strasbourg a sfârșit prin a-i aduce la disperare. Vatican 2 a reușit să spulbere reperele liturgice ale creștinilor. Francisc pare decis să sfideze reperele culturii și ale cultului creștin.

Papa Francisc este idolul presei, al deputaților europeni și al stângii occidentale. Nu pare să aibă aerul că l-ar deranja că cei mai obișnuiți, mai sarcastici și mai vindicativi contestatari ai Bisericii îl aplaudă. Papa pare mai degrabă urmașul lui Jacques Delors decât cel al lui Ioan Paul al II-lea. Un creștin-democrat convertit la social democrație…Un papă post creștin, un adept al creștinismului fără dogme, care adoră contemporaneitatea progresistă ce aruncă sacrul la coșul de gunoi al istoriei…

Papa Francisc este pe cale să transforme Biserica într-un simplu ONG – ceva între Greenpeace și Carta Azilantului.”

Textul reprezintă traducerea unei părți a “pastilei” celebrului scriitor si jurnalist francez Eric Zemmour, găzduită de postul RTL. Eric Zemmour se referă și la recentul discurs ținut în Parlamentul European de la Strasbourg, de social-democratul Francisc de la Vatican. Acesta n-a putut oficia o slujbă și în catedrala din Strasbourg din cauza programului. Prioritate au „slujbele” oficiate de topless Femen!

Reclame

4 comentarii

  1. Cred ca autorul textului nu a citit discursul papei. Vorbeste acolo si despre radacinile crestine ale Europei, pronunta si cuvantul Dumnezeu, aminteste si despre „children who are killed in the womb”.

    Este drept ca acest papa are o sensibilitate mai de stanga, dar sa nu denaturam adevarul de dragul polemicii.

    1. Da, dpdv al sensibilitatii, Erik Zemmour este opusul papei; daca acesta se indoaie mai mult spre stanga, Zemmmour o face spre dreapta. Din cauza asta apar denaturarile pe care le-ai semnalat. Zemmour n-are nici scuze , nici motive de lauda. Scria Anca Cernea anul trecut, ea este greco-catolica, ca respectabilul Francisc se lauda cu prietenii sai marxisti, si se intreba retoric daca ar mai fi facut-o in cazul cand prietenii i-ar fi fost niste nazisti. Papa nu are insa astfel de prieteni. Din cand in cand mai apar stiri si imagini cu papa primindu-l la Vatican pe vreun lider comunist (gen Evo Morales) sau reabilitand memoria vreunui sfant parinte sandinist, asa ca este ok totul. Papa respecta intocmai dogmele crestine. Cat despre „sensibilitate mai de stanga”, aia au avut-o Pius al XI-lea sau Leon al XIII, care nu erau de acord cu rolul atribuit statului de liberali, dar se pronuntau clar impotriva socialismului pe care il considerau un pericol urias pt. muncitori si pt. cei saraci. Au avut dreptate! Pius al XII spunea: „Nu poti fi in acelasi timp un bun catolic si un socialist” si atragea atentia ca este o contradictie sa vorbesti de un „socialism crestin”. Ei, uite ca se poate! Francisc o dovedeste azi!

      1. Multumesc pt. linkuri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: