Oaia ayatollahilor

images (1)

Alexandru Macedon nu-și dorea să întâlnească pe câmpul de luptă o armată de oi condusă de un leu, ci una de lei condusă de o oaie. Norocul acesta l-a avut delegația iraniană prezentă la Viena pentru a negocia cu cei din 5+1 (SUA, Marea Britanie, Franța, Rusia, China și Germania) explozivul dosar nuclear iranian – numeroasa delegație americană s-a prezentat la discuții având în fruntea sa o oaie! O alta este comandant suprem al armatei americane și paște când pe peluza din fața Casei Albe, când pe gazonul terenurilor de golf.

Luni, Secretarul de Stat John Kerry a susținut cu toată convingerea decizia Iranului și a partenerilor lui de a prelungi negocierile privind programul nuclear al Teheranului până în vara lui 2015. Poate, până atunci, Iranul va obține bomba atomică și “negocierile” se vor finaliza astfel cu succes. John Kerry a “salutat progresele importante și reale” survenite în urma unei săptămâni de discuții tumultoase și a behăit satisfăcut: “Am fi proști să abandonăm. Nu este momentul să ne ridicăm și să plecăm.”

Cu siguranță că lui Kerry i-a plăcut cum a fost luat între picioare și tuns la piele de vigurosul șef al “diplomației” iraniene, Mohammad Javad Zarif. Acesta, pregătit mai degrabă la o școală de tăietori de capete și nu la una diplomatică, și-a arătat disprețul pentru “turma” din fața sa, răcnind în permanență la șeful Departamentului de Stat.

Kerry n-a reacționat! Se gândea, preocupat, la pericolul uriaș ce amenință securitatea globală: construirea de către evrei a 2000 de apartamente în Ierusalim. Diplomatul iranian Abbas Araghchi (membru al delegației iraniene) a declarat presei că Zarif l-a “biciuit” efectiv pe Kerry, vorbindu-i de o manieră probabil “fără precedent” în istoria diplomației americane!

Și în timp ce John Kerry, care și-a arătat “vitejia” în fața Vietcongului pe vremuri, așa cum și-o arată azi în fața Hamasului și a Statului Islamic, își regăsea ieslea la Washington, iranienii au continuat să pleznească cu pantoful peste bot mioarele ce conduc armata de lei de peste Ocean.

Luni seara, Mohammad Ali Jafari – comandantul Gardienilor Revoluției – a spus: “Este clar că americanii s-au predat puterii iraniene. Este evident din atitudinea lor în regiune, în cadrul negocierilor, precum și din atitudinea rezervată a dușmanilor față de Iran, care este absolut palpabilă…Dacă vreodată Statele Unite se vor hotărî sa atace Iranul, războiul se va termina prin cucerirea Palestinei…prin ‘atomizarea’ ei.”  Și tot luni, președintele iranian, “moderatul” Hassan Rohani, a declarat într-un interviu televizat: “Astăzi, sărbătorim o victorie mai mare decât toate negocierile…centrifugele vor continua să meargă și promit națiunii iraniene că ele nu se vor opri niciodată.”

http://freebeacon.com/national-security/iran-americans-have-very-clearly-surrendered/

Benjanim Netanyahu spunea de la tribuna ONU: “Știu că Rouhani nu-i seamănă lui Ahmadinejad, dar când vine vorba de programul de înarmare nucleară al Iranului, singura diferență între cei doi este aceasta: Ahmadinejad este un lup deghizat în lup, iar Rouhani este un lup deghizat în miel.”

În calea apocalipsei atomice propovăduită de fanatica teocrație islamică de la Teheran, mai stă azi doar Israelul – și asta pentru că la Casa Albă nu mai este un leu, locul acestuia fiind luat de o oaie. Iar pe aceasta, doar gândul că ar putea să se deghizeze în leu o face să tremure.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: