Pagina de facebook, un soldat al democrației

facebook-friends-1024x773

Unii spală morți, alții spală creiere. Pe primii îi respect. Unul dintre cei care spală creiere, declara siderat ieri seară: “A fost o spălare de creier pe internet, ceva de speriat.” Monstruoasa entitate creată de sistemul politico – mediatic totalitar, tocmai fusese înfrântă la vot. Iar lustragiul de creiere, emițătorul pavlovian, acuza frustrat internetul de crimele pe care el și ai lui le săvârșiseră în serie, nepedepsiți, ani de-a rândul! În numele libertății presei și al dreptului la informare! Acuzând, noul Brucan își mărturisea înfrângerea și își descoperea surprins limitele neputinței. Miracolul se făptuise. Cum a fost posibil?

Fiecare pagină de facebook a fost o armă. Fiecare pagină de facebook a fost un zid. Fiecare om din spatele ei a fost un soldat. Ziduri ridicate cetate în apărarea democrației. Soldați pe meterezele lor. Arme ațintite împotriva totalitarismului, împotriva ciumei roșii, împotriva mafiei. Arme ale statului de drept. Soldați ai democrației. Sute de mii, milioane de pagini de facebook din România până în Germania, Italia, Franța, Spania, Marea Britanie, Canada, Statele Unite, Australia, Noua Zeelandă sau Japonia. Paginile astea de facebook, oamenii din spatele lor, au reușit să combată cu succes monstrul media, mutantul devenit câine de pază al totalitarismului. Au câstigat războiul mediatic. L-au câștigat pe cel electoral.

Să nu-i uităm pe cei câțiva zeci de ziariști din presa scrisă și audio-vizuală, adevărate repere mediatice dar și morale. Pentru că nu s-au vândut. Pentru că nu s-au turnat încă talanții care să le cumpere caracterul și să le îndoaie sub povara greutății coloana vertebrală. Nu-i numesc pentru că-i știm, pentru că și ei au fost zilnic o pagină de facebook. Adică un soldat, un zid, o armă a democrației.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: