De la Marx la madrasa

4

În 1992, studenții Universității din Minnesota au hotărât să celebreze în noul stil, corect politic, aniversarea a 500 de ani de la descoperirea Americii de către Cristofor Columb – unul dintre “europenii bărbați, albi și morți”, atat de huliți și disprețuiți in mediul academic american. În cadrul unui proces intens mediatizat, colonialistul alb a fost judecat pentru “crime contra umanității”, iar juriul l-a declarat în unanimitate, pe așa zisul “navigator”, vinovat.

Condamnarea rasistului și sexistului Shakespeare a avut loc mult mai discret: la universitatea Stanford, Shakespeare și alți reacționari, rasiști și homofobi precum Dante, Montaigne și Cervantes, au fost scoși doar din programa anului întâi. Au fost înlocuiți cu Franz Fanon și Che Guevara. Mai puțini înseamnă întotdeauna mai buni!

În 1982, profesorul universitar Bertell Ollman, de la Universitatea din New York, declara fericit “O adevărată revoluție cultural-marxistă se petrece azi în universitățile americane”. Condamnarea ucigașului în masă, zece ani mai târziu, a dovedit că n-a exagerat cu nimic.

Luna aceasta, conducerea Uniunii Studenților Britanici – care reprezintă pentru studenții englezi ceea ce Partidul comunist reprezenta pentru clasa muncitoare – a avut o inițiativă cel puțin șocantă: condamnarea masacrelor, a actelor de teroare, a crimelor contra umanității de care se face vinovat Statul Islamic. Petiția concepută de USB chema la solidaritate cu kurzii irakieni și la boicotarea celor care susțin sub diverse forme Statul Islamic.

Așa cum era și normal, Adunarea generală a studenților a respins prin vot deschis această petiție. Malia Bouattia, lidera Asociației studenților negri, a fost cea care a condus lupta pentru blocarea petiției. Malia a înfierat islamofobia și a arătat că studenții nu vor da înapoi “în fața intervenției imperialiștilor occidentali sau a diabolizării popoarelor musulmane.”

http://tab.co.uk/2014/10/14/nus-refuses-to-condemn-terrorists-because-its-islamophobic/

În timp ce, în Marea Britanie, legitimarea unui imigrant clandestin de un simplu polițist poate fi etichetată ca un atac dur la adresa drepturilor omului, studenții englezi consideră, pe bună dreptate, condamnarea actelor de terorism islamic, a decapitărilor, crucificărilor si târgurilor de sclavi drept islamofobie. Cred că este vorba de promovarea unui stil de comportament social și cultural, care nu poate să facă decât cinste englezilor și numai bine Regatului britanic. Dacă Cristofor Columb n-a avut nici o șansă în State, Abu Bakr Al- Baghdadi ar putea visa la sanctificare în Regatul Unit.

Intervievați, și studenții americani de la Harvard acuză, în mod logic, cauza și nu efectul ei. Ca și Malia Bouattia, ei țintuiesc acuzator imperialismul occidental, în principal cel american, unicul vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă rău în lume. Cum bine spunea unul dintre ei: “Imperialismul american și protejarea intereselor noastre petroliere în Orientul Mijlociu, au destabilizat zona și au permis unor grupări ca ISIS să obțină putere.”

Uimitor este că fără să fi învățat vreodată la Harvard, ci doar în niște madrase (școli religioase) obișnuite, așa vorbesc si jihadiștii! Marile spirite nu pot fi oprite să se întâlnească.

http://www.thefederalistpapers.org/video-2/harvard-students-say-the-biggest-threat-to-world-peace-is-not-the-islamic-state-its

Pentru a arăta că face o distincție clară între Islam, ca religie a păcii, și Statul Islamic – care în afara numelui nu are nimic comun cu Islamul – Universitatea Yale l-a invitat în luna septembrie pe șeicul tunisian Rashid Gannushi să susțină un discurs în fața studenților facultății de drept. Tema abordată: legea islamică Șharia. Rashid Gannushi, fondator și conducător al partidului islamist Ennahda – Frăția Musulmană tunisiană – a avut mult timp interdicție de intrare pe teritoriul american, el fiind, cu ani în urmă, un adversar declarat al Statelor Unite, împotriva cărora propovăduia jihadul.

Dar vremurile s-au schimbat. Acum, când mulți americani sunt și ei adversari ai Statelor Unite, iar președintele lor declară mândru că “America este una dintre marile națiuni musulmane ale lumii”, era timpul ca șeicul Gannushi să fie considerat prieten și să primească mult dorita viză.

Mai ales că în calitate de susținător al Hamas-ului, se află în același club select cu președintele Obama. Și când partidul său deține puterea în Tunisia, declarația șeicului Ganushi, “Nu există civili în Israel. Întreaga populație – inclusiv femeile și copiii – formează armata de rezervă și poate fi ucisă.” nu poate fi considerata decat inofensiva.

Hitler era și el dușmanul evreilor și al imperialismului, dar Fuhrerul n-a putut fi invitat din motive obiective, așa că Yale nu s-a conformat și l-a invitat pe Gannushi.

Și dacă Heidegger le spunea studenților săi: “Legile ființei să nu le căutați în dogme și idei, ci în persoana Fuhrerului, căci numai el este realitatea germană de azi și de mâine”,  cu siguranță că studenții de la Yale n-au avut decât de câștigat ascultându-l pe șeic vorbindu-le despre cea mai importantă lege a ființei umane: Șharia – voința lui Allah pe pământ.

Că Marx nu se simte prea bine, în timp ce Allah și Profetul nu sunt deloc afectați de împlinirea a 14 secole de existență, o dovedește și faptul că “lomonosoavele” occidentale se transformă treptat în veritabile madrase. Democrațiile occidentale par hotărâte să își asigure viitorul, privindu-și cu satisfacție odraslele cum îmbrățișează valorile noului adversar în timp ce sapă împreună cu acesta la temelia unei structuri mulcultilateral dezvoltate. Și asta pentru că n-a avut cine să le învețe că libertatea nu se pierde numai în lagărul marxist, ci și pe covorașul de rugăciune.

 

 

 

 

 

 

Reclame

2 comentarii

    1. „O America Infricosatoare” – Edward Behr, Editura Humanitas

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: