Au pus piciorul pe Lună, dar Obama îi oprește să-l pună și pe pământul Statului Islamic

obama-ebola-1-3

Au crezut mai întâi că pot combate terorismul islamic din aer, cu ajutorul rețelei de sateliți. Prin urmare, au redus drastic personalul “antenelor” CIA din străinătate și au desființat chiar filiale importante din Orientul Mijlociu. Au oprit recrutarea surselor (agenți străini) pentru inființarea unor rețele noi și au abandonat rețelele existente. CIA a primit dispoziție să furnizeze informații numai despre ce era trendy la Washington: drepturile omului, globalizarea economiei și conflictul israelo-palestinian. În sediul CIA din Langley se vorbea engleza, germana, franceza, rusa, italiana sau spaniola, dar nimeni, absolut nimeni, nu știa araba sau farsi!

Așa că atunci când Mohamed Atta își recruta tovarăsi de călătorie cu care să plece, după efectuarea unei anumite misiuni, la cele 72 de virgine ale paradisului, n-au avut nici un informator, nici măcar unul, prin moscheile din Hamburg, care să le dea informații despre el, iar sateliții… sateliții îi ascultau telefonul lui Bin Laden.

Erau convinși că rețelele teroriste musulmane, ca și URSS, urmau să dispară sufocate sub propriul lor cadavru. N-au făcut-o! Atentatele s-au succedat unul dupa altul, totul culminând prin demolarea Turnurilor cu ajutorul unor “rachete de croazieră” Boeing și transformarea Pentagonului în pistă de aterizare. Casa Albă a scăpat numai datorită puternicei sale “linii de apărare” formată din eroii zborului “93 United Airlines”, care au ales să-i atace pe teroriști, prăbușind “racheta” ce urma să lovească Biroul Oval, pe un câmp. Personalul CIA, FBI și al serviciilor de imigrație și naturalizare era ocupat să studieze manualul de Corectitudine Politică.

După 12 ani, niște oameni acționând pe pământ l-au anihilat pe Osama. Obama a decretat imediat că Al-Qaeda nu mai există, iar Corectitudina Politică a botezat terorismul islamic, “activitate anti-islamică”! A urmat un val de “activități anti-islamice” care a făcut numeroase victime printre creștinii sirieni, irakieni, pakistanezi și nigerieni.

Acum, după ce Barack Obama a redus drastic numărul trupelor aflate pe teatrele de operațiuni și împreună cu ele bugetul apărării, au început să creadă că pot combate Statul Islamic și “activitatea anti-islamică”, tot din aer! Prin “lovituri chirurgicale”, bineînțeles aeriene, fără “pagube colaterale”. Sunt incurabili! De fapt, Barack Obama le-a cerut să creadă în asta. Și au crezut și 30 de țări care au format o coaliție internațională împotriva noilor cavaleri ai Apocalipsului.

“Războinicul nehotărât”, cum i se mai spune, șovăie în acțiune dar este ferm în declarații, așa că Obama a fixat, retoric, un obiectiv clar: “slăbirea și în final distrugerea Statului Islamic”. Fostul șef al armatei britanice spunea că acțiunea terestră a forțelor americane și britanice ar determina înfrângerea Statului Islamic în 6 luni. Dar cine se grăbește? Cu siguranță nu Obama. Și a trecut ceva timp de când militarii de profesie mai aveau vreun cuvânt de spus în strategia de desfășurare a operațiunilor militare. Acum, din fericire pentru inamic, pe hartă mută săgețile “marii oameni politici”. Deciși, Hollande și Cameron au repetat războinic vorbele Clausewitz-ului terenurilor de golf.

Așa că, după primele două săptămâni de lovituri aeriene – în care s-au efectuat tot atâtea acțiuni cât în primele 24 de ore ale războiului din Afganistan – observatorii au constatat că Statul Islamic nu numai că rezistă, ba chiar a trecut la ofensivă: jihadiștii și-au început înaintarea către orașul Kobane! Asta este o realitate, așa că a fost ignorată imediat de strategii cu cravate la gât.

Unii au început atunci să-și pună o întrebare de bun simț: “Este posibil ca o structură formată din 30000 de jihadiști fanatici să fie distrusă numai prin acțiuni aeriene atunci când ea acționează pe un teritoriu de dimensiunile Marii Britanii?”.

“Amatorii” în uniformă și cu stele pe umăr au renunțat să mai spună ceva, dar “profesioniștii” în costume au garantat că da! Mai ales că unul dintre ei, prim ministrul francez, a decretat că inamicii nu sunt doar decât o “adunătură…un grup de asasini.”

Fiind condus de războinici și nu de “costume”, Statul Islamic și-a schimbat fulgerător tactica:  a renunțat la deplasarea în convoaie militare 4×4, utilizând motociclete, biciclete și masini particulare; s-a scindat în grupuri mici și s-a disipat în mulțime, totodată reducând drastic și convorbirile telefonice. Jihadiștii și-au părăsit bazele mari și s-au retras în locuințe obișnuite, lăsând bazele abandonate, cu steagul fluturând înșelător deasupra lor. S-au ascuns în spatele “scuturilor umane”, ca frații lor din Hamas.

Coaliția nu și-a schimbat strategia, pentru că nu are cine să facă asta. Ordinul este clar: No foot on ground! El se execută nu se discută! Prin urmare, atacurile aeriene continuă dar fără “cangurii zburători”, vice amiralul australian David Johnston anunțând că aviația australiană renunță! Probabilitatea de a provoca “pagube colaterale” este mult prea mare. Aliații trag în jihadiști cu ochii în regulamentele militare și în Drepturile Omului!

“Puternic loviți” – de la 27 septembrie coaliția i-a atacat aerian doar de 47 de ori – 9000 de jihadiști au înconjurat Kobane și în ciuda rezistenței îndârjite a kurzilor, aproape dezarmați, îl cuceresc cartier cu cartier. Coaliția nu i-a aprovizionat pe kurzi cu muniție și tehnică de luptă, ca să nu lezeze cu ceva sensibilitatea aliaților turci. Vineri, 10 octombrie, jihadiștii au ocupat cartierul general al forțelor kurde. Rooz Bakjat, un funcționar kurd din Kobane, a anunțat disperat la telefon: “Un masacru teribil se pregătește. Dacă cuceresc orașul ne putem aștepta la 5000 de morți în primele 24 de ore. Va fi mai rău ca la Sinjar.”

Zeci de tancuri ale armatei turce, membră a coaliției, au trecut granița și așteapta de o săptămână lângă Kobane ca lucrul acesta să se întâmple. Aliații sunt hotărâți să lupte cu eroism pe pământ până la ultimul kurd, și asta se va întampla deoarece jihadiștii nu citesc “Drepturile Omului”, ci doar Coranul.

James Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, acționând la sol, a recunoscut: “Numai loviturile aeriene nu pot să salveze orașul Kobane.” Aproape în același timp cu el, talibanii afgani și cei pakistanezi din zonele tribale ale Wazziristanului au declarat că jură credință califului Abu Bakr Al-Baghdadi. Rezistența împotriva cruciaților necredincioși și ofensiva de succes contra orașului Kobane au mărit și mai mult influența Statului Islamic în rândurile jihadiștilor din fieful istoric al Al-Qaeda. Aceștia urmând să se alăture forțelor mujahedinilor Statului Islamic, pe fronturile din Siria și Irak.

Cine mai are vreo îndoială asupra victoriei zdrobitoare obținută de escadrilele coaliției, nu are decât să citească ultima declarație, de un optimism molipsitor, a secretarului general NATO, Jens Stoltenberg: “Turcia este membru al NATO și prima noastră responsabilitate este să protejăm integritatea și frontierele Turciei. Acesta este motivul pentru care vom deplasa rachete Patriot pentru a îmbunătăți și întări apărarea aeriană.”!

Bine, ar fi trebuit ca cineva să-l anunțe pe secretarul general NATO că Statul Islamic nu atacă aerian, așa că rachetele Patriot sunt inutile, dar oricum este bine să afli că măcar Turcia va fi salvată, dacă Irakul și Siria par pierdute. Când au fost declanșate loviturile aeriene trebuiau salvați numai creștinii irakieni, acum trebuie salvată și Turcia!

În timp ce unii își închipuie că “adunătura de asasini” este pe cale nu numai să evite înfrângerea – ceea ce ar fi fost oricum o victorie –  dar să câștige și conflictul, cei mai mulți au încă încredere în capacitatea de analiză strategică și de viziune tactică a noului “Alexandru Machedon” de la Casa Albă, cel care a ales să desfacă din aer nodul Gordian, în loc să-l taie cu sabia pe pământ.

Așadar, nu ne rămâne decât să observăm echidistanți cum o adunătură internațională – care acționează în aer cu “mesagerii” de pe portavioane și la sol cu purtătorii de cuvânt – contribuie, făcându-se de râs, la creșterea prestigiului și la întărirea forței Statului Islamic. Și să sperăm că miile de soldați americani ce vor fi trimiși în Liberia să lupte cu Ebola – considerată de Obama mult mai periculoasă decât Statul Islamic – vor ieși învingători.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: